Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

افسردگی در سالمندان و درمان آن

710441.jpeg caption

سالمندی فرایندی زیستی است که تمام موجودات زنده از جمله انسان آن را تجربه می کند. بالا رفتن سن یک مسیر طبیعی است که در آن تغییرات فیزیولوزیکی و روانی در بدن رخ می دهد. با توجه به اینکه سالمندان به دلیل کهولت و کاهش توانایی هایشان انواع بیماری ها آن ها را تهدید می کند توجه به سلامت سالمندان از اهمیت خاصی برخوردار است.

سالمندان به سبب فرایند سالمندی مشکلات متعددي نظیر بروز بیماری های مزمن اختلالات روانشناختی موارد خفیف تا شدید زوال عقل و افسردگی احساس غیر مفید بودن و نیز ترس از وابستگی به دیگر اعضاي خانواده نیاز به بستری شدن مکرر کاهش امید به زندگی مجموعه ایی از فقدان ها شامل از دست دادن همسر و شریک زندگی تنزل وضعیت اقتصادی کاهش سلامت جسمی و به طور کلی از دست دادن استقلال و وابستگی فردی را تجربه می کنند. پژوهش ها نشان داده است که اختلالات شناختی، افسردگی و اضطرابی به ترتیب فراوانترین مشکلات شایع روانی در بین سالمندان می باشند.

علی رغم آنکه شیوع نشانه هاي افسردگی در میان سالمندان زیاد است، این اختلال در دوران پیری کم تر تشخیص داده میشود زیرا به اشتباه نشانه پیری تلقی میشود و تنها 10 درصد سالمندان افسرده از درمان های روانشناختی بهره مند می شوند. معمولا افسردگی در سالمندی دلایل زیادی دارد و انزوا یا تنهایی یکی از اصلی ترین دلایل این افسردگی هاست. افراد سالمند به دلیل از دست دادن انگیزه و هدف که به احساس بی هویتی هم منجر می شود، افسردگی شان روز به روز تشدید می شود.

در مقایسه با جوانان، افسردگی در بین سالمندان بیشتر با نشانه ها و ضعف های بدنی آشکار می شود و در بسیاري از مواقع همراه یا پس از نقصان هاي جسمی ایجاد شده در دوران سالمندی به وجود می آید. ممکن است سالمندان تمایلی به بیان اینکه احساس افسردگی میکنند نداشته باشند، چون معتقدند افسردگی نشانۀ ضعف است یا فکر می کنند خود به خود برطرف میشود و این مساله باعث تاخیر در درمان می شود.

این قضیه می تواند باعث شود که این افراد براي ماه ها از این بیماری رنج ببرند و ممکن است افسردگی درمان نشده در افراد سالمند باعث بدتر شدن علائم فیزیکی سایر بیماری ها شود. بررسی های صورت گرفته نشان داده است که افسردگی در سالمندان ساکن خانه سالمندان به صورت معناداری بیشتر از سالمندانی است که در خانه هاي خود یا همراه با خانواده زندگی می کنند. کاهش انرژی و تمرکز، مشکلات خواب (به ویژه سحرخیزی و بیدار شدن های مکرر در طول خواب)، کاهش یا افزایش اشتها، کاهش وزن و شکایات بدنی، اضطراب و بیقراری، زود از کوره در رفتن، کاهش قدرت تصمیم گیری و احساس بی ارزشی و یا پوچی، علائم و نشانه های شایع اختلالات افسردگی در این سن است.

پیشنهاد مطالعه: بیماری‌های شایع در سنین بالا

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از روانشناس ما نوبت بگیرید.

Rate this post