Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

بیماری سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

331380.jpeg caption

بیماری سندرم روده تحریک پذیر شرایط مزمنی است که مراقبت های طولانی مدتی را می طلبد. این بیماری اغلب روده بزرگ را درگیر می سازد. اگرچه این بیماری می تواند علائم شبیه به دو بیماری دستگاه گوارش یعنی کرون و کولیت اولسراتیو ایجاد نماید ولی با این حال قابلیت سرطانی شدن و تغییر بافتی را ندارد ولی برای کنترل علایم آن بهتر است افراد مبتلا به آن تحت نظر گرفته شوند.

علائم سندرم روده تحریک پذیر

هر کسی ممکن است طیف متفاوتی از علائم سندرم روده تحریک پذیر را تجربه نماید ولی می توان گفت کمتر کسی با علائم شدیدی از این بیماری مواجه می شود. به طور کلی می توان گفت معمول ترین علائم این بیماری عبارتند از:

• دردهای شکمی همراه با حالت های گرفتگی و اسپاسم

• احساس نفخ

• دوره های متناوبی از اسهال و یبوست

• مشکلات دفع مانند ترشحات مقعدی

• وجود مخاط در روده

این بیماری دوره های متناوبی از علائم را شامل می شود بدین معنی که این امکان وجود دارد که در برهه ای از زمان علائم آغاز شده و بعد از مدتی فروکش کنند ولی این فروکش کردن به معنای از بین رفتن این بیماری نخواهد بود چرا که این بیماری مزمن است.

علل بیماری سندروم  روده تحریک پذیر

علت بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست. ولی به طور کلی برخی از ناهماهنگی ها بین اعصاب گوارشی و حرکات روده ای می توانند تا حدودی باعث بروز این حالت شوند. هر چه میزان حرکات روده ای و انقباضات آن کمتر باشد فرد بیشتر علائمی مانند یبوست را تجربه می کند و از طرفی هر چه میزان انقباضات و حرکات روده ای بیشتر گردد اتفاقی که برای فرد رخ خواهد داد ابتلا به اسهال و گازهای روده ای بیشتر خواهد بود. از طرفی محرک های معمول که برای افراد عادی تاثیر چندانی ندارند می توانند بر روی این افراد واکنش های شدیدی را ایجاد نمایند. از عنوان این محرک ها می توان به:

درمان سندرم روده تحریک پذیر

از آن جایی که علت دقیق روز بیماری سندرم روده تحریک پذیر مشخص نیست بنابراین نمی توان درمان قطعی برای آن تجویز نمود. برخی از درمان ها برای کاهش علائم ناشی از این بیماری بوده و برخی از آن ها برای مدیریت سایر بیماری های زمینه ای می باشد. از طرفی تغییراتی در سبک زندگی می توانند تا حدودی علائم این بیماری را کاهش دهند از جمله این تغییرات عدم مصرف الکل و نوشیدنی های گازدار، کاهش مصرف مواد کافئین دار مانند قهوه و چای، مصرف مواد پروبیوتیک و داشتن فعالیت های بدنی منظم می باشد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post