Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

عوامل خطر سنگ کیسه صفرا

241006.jpeg caption

سنگ کیسه صفرا رسوبات سخت شده ای از مایع گوارشی هستند که می توانند در کیسه صفرا شما تشکیل شوند. کیسه صفرا یک کیسه گلابی شکل در سمت راست شکم است، درست زیر کبد. کیسه صفرا مایع گوارشی به نام صفرا را در روده کوچک آزاد می کند. در بدن برخی افراد فقط یک سنگ کیسه صفرا ایجاد می شود، در حالی که برخی دیگر در همان زمان بسیاری از سنگ های صفرا را دارند. افرادی که علائم سنگ کیسه صفرا را تجربه می کنند، معمولاً نیاز به عمل جراحی کیسه صفرا دارند. سنگهای صفراوی که علائمی ایجاد نمی کنند به طور معمول نیازی به درمان ندارند.

علائم سنگ کیسه صفرا

سنگ صفرا ممکن است هیچ علامت و علائمی ایجاد کنند. اگر سنگ کیسه صفرا در مجاری قرار بگیرد و باعث انسداد شود، علائم و نشانه های حاصله ممکن است شامل موارد زیر باشد:

علائم جدی کیسه صفرا

در صورت بروز علائم و عوارض جدی سنگ کیسه صفرا، مانند:

عوامل خطر سنگ کیسه صفرا

 

عواملی که ممکن است خطر سنگ کیسه صفرا را افزایش دهند عبارتند از:

عوارض سنگ صفرا

عوارض سنگ صفرا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

التهاب کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا که در گردن کیسه صفرا قرار می گیرد می تواند باعث التهاب کیسه صفرا (کوله سیستیت) شود. کوله سیستیت می تواند باعث درد و تب شدید شود.

انسداد مجرای صفراوی مشترک

سنگهای صفراوی می توانند لوله ها (مجاری) را که از طریق آنها صفرا جریان می یابد ، از کیسه صفرا یا کبد به روده کوچک خود مسدود کنند. درد شدید ، زردی و عفونت مجرای صفراوی می تواند منجر شود.

انسداد مجرای لوزالمعده

مجرای لوزالمعده لوله‌ای است که از لوزالمعده جریان دارد و درست قبل از ورود به اثنی عشر به مجرای صفراوی مشترک متصل است. آبهای لوزالمعده، که به هضم غذا کمک می کند، از مجرای لوزالمعده جریان می یابد. سنگ کیسه صفرا می تواند باعث انسداد مجرای لوزالمعده شود که می تواند منجر به التهاب لوزالمعده (پانکراس) شود. پانکراتیت باعث درد شدید، مداوم شکم می شود و معمولاً نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.

سرطان کیسه صفرا

افرادی که سابقه سنگ کیسه صفرا دارند، خطر ابتلا به سرطان کیسه صفرا را افزایش می دهند. اما سرطان کیسه صفرا بسیار نادر است، بنابراین اگرچه خطر ابتلا به سرطان زیاد است، اما احتمال سرطان کیسه صفرا همچنان بسیار اندک است.

تشخیص کیسه صفرا

تشخیص با سونوگرافی است. اکثر مبتلایان به سنگ کیسه صفرا که علائم ندارند ، به درمان نیاز ندارند. 

درمان کیسه صفرا

درمان موارد علامتدار با جراحی انجام می شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post