Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

قرمزی چشم چه زمانی خطرناک است؟

التهاب و خارش چشم ها

در چشم ها، رگ های خونی زیادی وجود دارد که گاهی ممکن است به دلایل مختلف به سطح چشم آمده و بزرگ و گشاد شوند، این مسئله می تواند باعث قرمز شدن، التهاب و خارش چشم ها شود در این مقاله به بررسی موضوع  قرمزی چشم چه زمانی خطرناک است؟ میپردازیم.

قرمزی در ناحیه چشم ها معمولاً یک عفونت خفیف است که در فاصله بین 7-10 روز به طور خودبخود برطرف می شود.

کاهش بینایی

اما گاهی ممکن است فرد علاوه بر قرمزی، علائم دیگری همچون درد و کاهش بینایی نیز داشته باشد، که در این صورت بدون مصرف دارو و مراقبت درمان نخواهد شد و عدم آغاز روند درمان می تواند باعث آسیب به بینایی فرد شود.

علل قرمزی چشم ها

یکی از شایع ترین علل قرمزی، خشکی است. خشکی چشم ممکن است به عللی همچون تغییرات آب و هوا، نگاه کردن طولانی مدت به مانیتور و … ایجاد شود. التهاب، قرمزی و تحریک پذیری چشم ها از عوارض ناشی از خشکی چشم است که با استفاده از قطره های اشک مصنوعی بهبود پیدا می کند.

حساسیت های فصلی، و آلرژی به گرده گیاهان، گرد و غبار و … از عواملی هستند که باعث قرمزی می شوند. این قرمزی معمولاً خودبخود برطرف می شود.

مصرف داروهایی همچون آنتی هیستامین، داروهای خواب آور و مسکن ها، باعث کاهش جریان خون به چشمها و بروز قرمزی و خشکی چشمها می شوند.

تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی در زنان، باعث خشکی چشم ها و قرمز شدن آن ها می شود.

چشمها در هنگام خواب استراحت می کنند، به همین دلیل داشتن خواب کم تر از 7 ساعت، باعث می شود که چشم ها استراحت کافی نداشته باشند و در نتیجه احتمال قرمز شدن چشم ها را افزایش می دهد.

استفاده از لنزها موجب خشکی چشم و در نتیجه، قرمزی و خارش چشم ها می شود.

گاهی ابتلا به عفونت های ویروسی و باکتریایی باعث التهاب، ورم ملتحمه چشم، درد، خروج ترشحات چشمی، کاهش قدرت بینایی و قرمز شدن چشم می شود. برای مثال، عفونت قرنیه موجب تورم عروق، قرمزی و التهاب چشم می شود، در صورتی که اقدامی جهت درمان این عفونت چشم انجام نشود، فرد ممکن است دچار ضعف بینایی و یا کوری شود.

گاهی وارد شدن فشار زیاد به چشم ها در زمان بلند کردن اجسام سنگین یا سرفه های مکرر، باعث ترکیدن مویرگ ها و خونریزی چشم می شود که باید فوراً در صورت مواجهه با این اتفاق، به پزشک مراجعه کرد.

در این عارضه، به دلیل بهداشت نامناسب پلک، آلرژی، عفونت باکتریایی یا انگلی، پلک و مژه ها ملتهب شده و ورم می کنند، در این وضعیت فرد دچار خارش، ریزش اشک، قرمزی و ورم چشم می شود.

گاهی قرمزی  ناشی از اوتیت، یا التهاب عنبیه چشم است. در این وضعیت فرد علاوه بر قرمزی ، دچار درد، تاری دید و حساسیت است که ممکن است به طور ناگهان رخ داده و بدتر شود. این عارضه باید به سرعت درمان شود، زیرا در صورت عدم درمان می تواند باعث بروز مشکلات جدی تری همچون آب سیاه اوتیت یا شبکیه و زخم مشیمیه شود.

استفاده مرتب و منظم از قطره های چشمی، می تواند باعث گشاد شدن عروق خونی چشم شود.

در اکثر موارد مذکور، قرمزی  مسئله ی خطرناکی نیست و بدون نیاز به درمان فوری، خودبخود بهبود پیدا می کند. اما در برخی موارد جهت درمان این عارضه باید از پماد یا قطره های چشمی استفاده کرد. در

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

صورتی که قرمزی با علائم زیر همراه باشد باید فوراً به پزشک مراجعه شده و روند درمان آغاز شود:

-قرمزی در ناحیه چشم بیشتر از یک هفته طول بکشد

-هم زمان فرد دچار اختلالات بینایی، احساس درد در چشم، حساسیت به نور و ترشح از چشم باشد

-بعد از حادثه یا ضربه چشم فرد دچار قرمزی، سردرد و تاری چشم دید شود، حلقه های سفید ببیند و حالت تهوع داشته باشد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص چشم ما مشاوره بگیرید.

Rate this post