آسیب های ناشی از جویدن ناخن

0
919
715347.jpeg alt_text
715347.jpeg caption

ناخن جویدن یک اختلال عادتی ارضا کننده و واکنش روانی است که غالبا از دوران کودکی شروع می شود و در دوران مدرسه شدت می یابد. ترس، تنش روانی، ناکامی هاي مکرر، تامین نشدن نیازهاي اساسی کودك به دلیل فقر عاطفی، نداشتن امنیت و آرامش روانی و نداشتن اطمینان از علاقه والدین، کم رویی و خجالتی بودن کودك و مقررات انضباطی شدید، زمینه هاي فشار، نگرانی و عصبانیت بیش از حد را در کودك ایجاد می کنند. در این حالت وقتی کودك نمی تواند بر موانع پیروز شود، به خود فشار می آورد و این فشار باعث اضطراب می شود و در نتیجه کودك براي رهایی از اضطراب و تخلیه هیجانات، به ناخن جویدن روي می آورد. هنگامی که کودك نمی تواند خشم خود را در مقابل ناکامی و محرومیت نشان دهد، با جویدن ناخن آرامش می یابد و به محض رها کردن این کار دوباره دچار اضطراب می شود و شروع به جویدن ناخن می کند.

عدم ترک عادت ناخن جویدن

ادامه این رفتار در کودك، آسیبهایی نظیر افت تحصیلی، عقب ماندگی اجتماعی و کاهش اعتماد به نفس را به همراه دارد. در هر حال ناخن جویدن یک اختلال محسوب می شود و در دوران کودکی از بین بردن آن آسان تر است. بهترین راه حل پیدا کردن منبع استرس در کودك است. بارها دیده شده است که با رفع اضطراب و ناراحتی، مشکل جویدن ناخن به کل از بین رفته و با پیدایش ناراحتی دوباره برگشته است.

کودک خود را به خاطر انجام این عمل سرزنش نکنید

جویدن ناخن

هیچ گاه منتظر نباشید که کودك به شما پاسخ دهد که چرا ناخن هایش را می جود. همچنین او را به خاطر انجام این عمل سرزنش و یا مسخره نکنید. همیشه به دنبال کشف علت باشید. توجه کنید که کودك در چه موقعیت هایی این عمل را انجام می دهد و چه موضوعی آرامش و امنیت او را سلب کرده است. در صورتی که عامل محیطی باعث این کار شده است باید تا حد امکان سعی شود فشار روحی به کودك وارد نشود و از سخت گیري نسبت به او بپرهیزید.

رفتار مناسب برای بهبود مشکل

 

جویدن ناخن

کوتاه کردن کردن ناخن ها در زمینه ترك این عادت کمک بسیاري به کودکان میکند. والدین هر چند روز یکبار ناخن هاي کودك را بگیرند و سوهان بزنند. هنگام جویدن ناخن سعی کنید حواس کودك را پرت کنید. از او کارهایی بخواهید که مجبور بشود از انگشتانش استفاده بکند مثل درست کردن کاردستی، کشیدن نقاشی و…. استفاده از چسب زخم رنگی یا دستکش هاي رنگی.

تنبیه مشکلات را تشدید می کند

به یاد داشته باشید تهدید، تنبیه، و پاشیدن فلفل و دارو به روي انگشتان نه تنها تاثیري ندارد بلکه می تواند مشکلات را تشدید کند. به او آموزش دهید زمانی که یکی از دست هایش را براي ناخن جویدن بالا می آورد، سعی کند با دست دیگرش آن را بگیرد و مانع از بالا رفتن آن شود. از روش هاي تغییر رفتار (دادن ستاره یا برچسب هاي عروسکی) استفاده کنید. هر روز که کودك ناخن هایش را نجود ستاره میگیرد و در صورتی که ستاره ها به اندازه ایی معین برسند، پاداش خواهد گرفت.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین روانشناس ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید