علل عدم وقوع قاعدگی تا سن ۱۶ سالگی دختران

0
17,100
654336.jpeg alt_text
654336.jpeg caption

آمنوره اولیه به عنوان عدم وجود قاعدگی تا سن 16 سالگی در صورت بروز سایر نشانه های بلوغ، یا عدم وجود قاعدگی تا سن 14 سالگی در صورت عدم وجود سایر نشانه های  بلوغ و یا عدم وجود قاعدگی 2 سال پس از اتمام بلوغ جنسی تعریف می شود ( نشانه های بلوغ شامل رشد موهای زیربغل، ناحیه تناسلی ورشد پستان ها می باشد). آمنوره اولیه در بیش از 1٪ دختران نوجوان  دیده می شود.

چرخه عادت ماهانه

چرخه عادت ماهانه به دلیل تغییر سطح هورمون هایی که توسط تخمدان ها ساخته و ترشح می شوند رخ می دهد. تخمدان ها به سیگنال های هورمونی از غده هیپوفیز واقع در پایه مغز پاسخ می دهند. غده هیپوفیز نیز به نوبه خود توسط هورمون های تولید شده در هیپوتالاموس مغز کنترل می شود. هر اختلالی در این چرخه می تواند منجر به آمنوره شود.

اختلال ژنتیکی و یا آناتومیک

علل عدم وقوع قاعدگی تا 16 سالگی

آمنوره اولیه معمولاً نتیجه یک اختلال ژنتیکی و یا آناتومیک ( ساختاری) در زنان جوان است که هرگز دوره قاعدگی (تا سن 16 سالگی) رخ نمی دهد (در حالیکه فرد باردار نیست). بسیاری از اختلالات ژنتیکی که با آمنوره مشخص می شوند، اختلالاتی هستند که برخی یا تمام ارگانهای داخلی جنسی زن در طی تکامل جنینی شکل گیری طبیعی نداشته و یا قادر به عملکرد صحیح نیستند. بیماری های غده هیپوفیز و هیپوتالاموس نیز می تواند باعث آمنوره اولیه شود زیرا این مناطق نقش مهمی در تنظیم هورمون های تخمدان ایفا می کنند. اختلالات ساختاری غدد جنسی ( دیسژنزی غدد جنسی)، وضعیتی است که  فولیکول ها و تخمک ها به طور زودرس تخلیه می شوند و منجر به نارسایی زودرس تخمدان ها می شود. این بیماری یکی از شایع ترین موارد آمنوره اولیه در زنان جوان است.

سندرم ترنر 

یکی دیگر از بیماری های  ژنتیکی سندرم ترنر است که در آن زنان فاقد تمام یا بخشی از یکی از دو کروموزوم X هستند که به طور عادی در خانم ها وجود دارد. در سندرم ترنر، تخمدان ها با بافت اسکار فاقد عملکرد جایگزین می شوند و تولید استروژن به حداقل می رسد و در نتیجه آمنوره ایجاد می شود. بلوغ  دستگاه تناسلی  خارجی زن و خصوصیات جنسی نیز در سندرم ترنر رخ نمی دهد. سایر بیماری هایی که ممکن است موجب آمینوره اولیه شوند، شامل عدم حساسیت به آندروژن ها (که در آنها افراد دارای کروموزوم XY (مرد) هستند اما به دلیل عدم پاسخ به تستوسترون و اثرات آن ویژگی های بیرونی مردان در آنان ایجاد نمی شود)، هایپرپلازی مادرزادی آدرنال و سندرم تخمدان پلی کیستیک(PCOS) است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید