Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

تغییرات خوش خیم پروستات

90982.jpeg caption

پروستات غده ای به اندازه یک گردوست که در زیر مثانه قرار گرفته و مجرای خروجی ادرار (پیشابراه) را احاطه می کند. غده پروستات در موقع انزال منقبض می‌شود و ماده شیری رنگ قلیایی به مایع منی اضافه می‌کند. حالت ژلاتینی منی بعلت ترشحات غده پروستات است. ترشحات پروستات در انسان به‌طور تقریبی یک سوم حجم کلی مایع منی را شامل می شود. این مایع قلیایی، از اسپرم ها در محیط اسیدی واژن محافظت می کند. علاوه بر این میزان تحرک و باروری اسپرم ها را نیز افزایش می دهد. اندازه طبیعی غده پروستات از سن و ارث فرد تاثیر می گیرد و با افزایش سن اندازه آن افزایش می یابد. بطوریکه در سن بین ۲۵ تا ۳۰ سالگی  حدود ۲۰ سی سی بوده و در حدود سن ۵۰ سالگی حدود ۳۰  سی سی خواهد بود. بزرگی خوش خیم پروستات (BPH)، به تکثیر بیش از حد بافت طبیعی پروستات و در نتیجه افزایش سایز آن گفته می شود. این سلول های تکثیر یافته مشابه سلول های طبیعی بوده و بنابراین به آن بزرگی خوش خیم پروستات گفته می شود. BPH با سرطان پروستات متفاوت است.

علائم بزرگی خوش خیم پروستات

از آنجایی که غده پروستات مجرای خروجی ادرار را احاطه کرده است، در نتیجه افزایش سایز این غده، به مجرای ادراری فشار وارد شده و خروج ادرار با مشکل مواجه می شود و فرد دچار علائم ادراری می شود. علائم ادراری شایع عبارتند از:

عوارض بزرگی خوش خیم پروستات

در صورت عدم درمان مناسب، بزرگی پروستات منجر به عفونت های مکرر ادراری، ایجاد سنگ های مثانه و کلیه و در نهایت آسیب به کلیه ها می شود.

تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات

برای تشخیص معمولا سونوگرافی انجام می گردد. در سونوگرافی حجم پروستات و میزان ادرار باقی مانده در مثانه بعد از دفع ادرار تعیین می گردد. آزمایش خون نیز برای اندازه گیری آنتی ژن اختصاصی پروستات یعنی PSA در خواست می شود. در صورت شک به بدخیمی ممکن است نیاز به نمونه برداری از پروستات باشد.

درمان بزرگی خوش خیم پروستات 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین مجاری و ادرار ما نوبت بگیرید.

Rate this post