Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

روابط سمی و روش های خروج از آن

روابط عاطفی از نظر روانشناسی

روابط عاطفی جزو محوری ترین مسائلی هستند که در زندگی انسان رخ می دهند. از نظر روانشناسی و همچنین از نظر اجتماعی، وجود چنین روابطی در زندگی همه انسان ها ضروری است چراکه انسان موجودی کاملا اجتماعی است. در این مقاله به بررسی روابط سمی میپردازیم.

در همین راستا، اینکه چه کسی را به حریم شخصی و زندگی خود راه می دهیم بسیار مهم است. شناخت عمیق و کافی از افراد، نیازمند گذر زمان است، گاهی با گذر زمان، در نهایت به این نتیجه می رسیم که فرد مقابل، مورد مناسبی برای زندگی ما نیست و باید از او جدا شویم.

این امر زمانی سخت می شود که جدای از مسائل عقلانی و منطقی، علاقه ای عمیق میان ما و فرد مقابل شکل گرفته و جدا شدن بسیار دشوار خواهد بود. گاهی نیز چنان علاقه ما به آن فرد شدید است که متوجه نیستیم در یک رابطه سمی گرفتار شده ایم.

روابط سمی، یکی از معضلات بزرگ جامعه مدرن ما است. مساله مهم این است که شناسایی چنین روابطی و تشخیص به موقع و خروج از آن ها امری دشوار و در عین حال بسیار مهم است. می توان گفت روابط سمی، به طور طیفی در زندگی بسیاری از افراد وجود دارد.

میزان سمی بودن روابط

میزان سمی بودن آن بستگی به شدت و آسیبی است که وارد می کند. باید برخی از نشانه های آن را دانست تا به شناسایی بهترش کمک شود. البته باید توجه داشت که روابط سمی تنها در روابط عاطفی اتفاق نمی افتند. دوستی ها نیز از این بحث بی بهره نیستند.

بسیار پیش آمده که روابط میان دو دوست صمیمی هم تبدیل به رابطه ای سمی و حتی غیر قابل تحمل شده است. از جمله نشانه های یک رابطه سمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترک رابطه سمی

وقتی رابطه سمی است، و به سمی بودن آن پی بردید، وقت ترک رابطه یا ایجاد دیواری عظیم میان شما و فرد سمی است. فاصله عاطفی خود با فرد سمی را حفظ کنید و در پی مدیریت مشکل باشید، نه حمله و یا تلاش برای درک بیشتر. به خاطر داشته باشید که شما فردی قوی، محکم و مهم هستید. تلاش نکنید تا در قلبی کوچک یا ذهنی محدود خود را جا کنید.

به اندازه کافی با ارزش هستید. ماندن در روابط سمی به معنی ایراد آسیب بیشتر به خود است.به محض شناسایی، هرچه سریع تر از رابطه بیرون بیایید. به دنبال مقصر نباشید، تنها به خود و ارزش و سلامت ذهن تان فکر کنید و مدیریت شرایط را در دست گیرید. نباید خود را بخاطر شرایط، رفتار و یا تاریخچه ای که منجر به این رابطه سمی شده سرزنش کنید. مهم نیست این سمی بودن از کجا آمده. مهم شناسایی به موقع و خروج مدیریت شده از آن است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از روانشناس ما مشاوره بگیرید.

 

5/5 - (11 امتیاز)