Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

علت فرو رفتن ناخن در گوشت و درمان عفونت ناشی از آن

ناخن فرو رفته زمانی اتفاق می افتد که لبه ها یا گوشه های ناخن در پوست کنار ناخن رشد کرده و باعث شکسته شدن آن شوند. بسته به شدت مشکل، درمان‌ها می‌توانند از درمان‌های خانگی تا جراحی متفاوت باشند.

فرو رفتن ناخن در گوشت یک بیماری شایع است، اما می تواند دردناک بوده و باعث تورم، قرمزی و گاهی اوقات عفونت شود. این وضعیت معمولاً انگشت شست پا را در یک یا هر دو طرف درگیر می کند.

در گوشت فرو رفتن ناخن اغلب در خانه قابل درمان است. با این حال، اگر درد شدید بوده یا در حال گسترش باشد، ممکن است لازم باشد به یک متخصص مراجعه کنید تا علائم شما را کاهش داده و از بروز عوارض بعدی جلوگیری کند. اگر ناخن پا به شدت فرو رفته باشد، ممکن است برای درمان نیاز به مراجعه به متخصص پا داشته باشید.

درمان فرو رفتن ناخن در گوشت پا

یک فرد باید به محض ظاهر شدن علائم، ناخن های رشد کرده پا را مورد درمان قرار دهد، به خصوص اگر مبتلا به دیابت، آسیب عصبی در پا یا ساق پا یا گردش خون ضعیف در آن باشد. در غیر این صورت ممکن است عوارضی مانند عفونت ایجاد شود.

کالج آمریکایی جراحان پا و مچ پا توصیه می کند که به جای استفاده خودسرانه از داروهای بدون نسخه با یک متخصص در این رابطه مشورت کنید. داروهای بدون نسخه ممکن است درد را پنهان کرده، اما قادر به حل کردن اساسی مشکل نیستند.

حذف بخشی از ناخن پا

در طول این نوع جراحی، فرد می تواند انتظار هر یک از موارد زیر را داشته باشد:

حذف کامل ناخن

اگر ناخن در حال رشد مجدد وارد پوست شود، متخصص پا ممکن است سلول‌های بستر ناخن را بردارد تا ناخن پا نتوانند دوباره رشد کنند.

در طول انجام این نوع روش، فرد می تواند انتظار موارد زیر را داشته باشد:

زمان بهبودی این روش 6 تا 8 هفته بوده و در این مدت فرد باید کفش بسیار نرم و جادار پوشیده یا از صندل های دم باز استفاده کند.

درمان های خانگی

اغلب، متخصصان به افراد توصیه می کنند که فرو رفتگی ناخن را خودشان درمان کنند. اگر فردی مشکوک به فرو رفتگی ناخن در شست پا است، مهم است که این ناحیه را برای جلوگیری از ابتلای به عفونت تمیز و خشک نگه داشته شود.

اما توجه به چند نکته ضروری است:

عفونت ها

هنگامی که ناخن پوست سوراخ می شود، باکتری ها می توانند وارد زخم گردند.

این فرآیند می تواند منجر به عفونت شده و باعث بروز علائم زیر در مناطق آسیب دیده شود:

در صورتی که علائم عفونت را تجربه می کنید باید به دنبال دریافت کمک های پزشکی باشید، چه از یک پزشک عمومی، چه جراح ارتوپد یا متخصص پا.

علل

برخی از دلایل فرو رفتن ناخن های شست پا شامل موارد زیر می گردد:

  1. کفش: کفش‌ها و جوراب‌هایی که خیلی تنگ هستند و انگشتان پا را در هم ادغام می کنند، احتمال رشد ناخن را افزایش می‌دهند.
  2. کوتاه کردن بیش از حد ناخن‌های پا: کوتاه نکردن مستقیم ناخن‌ها یا بریدن لبه‌های آن می‌تواند پوست اطراف را متمایل کند تا روی ناخن جمع شوند. بنابراین ناخن می تواند به آن پوست فشار آورده و آن را سوراخ کند.
  3. آسیب به ناخن پا: افتادن شی روی انگشت پا، لگد زدن به چیزی سخت و سایر حوادث می تواند منجر به رشد ناهنجار ناخن های پا و فرو رفتن آنها در پوست شوند.
  4. انحنای غیرمعمول: این امر خطر رشد ناخن پا را در بافت نرم افزایش می دهد و باعث التهاب و عفونت احتمالی می شود.
  5. وضعیت بدنی: نحوه راه رفتن یا ایستادن یک فرد می تواند بر احتمال رشد ناخن های پا تأثیر بگذارد.
  6. بهداشت نامناسب پا یا تعریق بیش از حد: اگر پوست انگشتان پا مرطوب و گرم باشد، احتمال رشد ناخن در داخل پا بیشتر است. عفونت قارچی می تواند این خطر را افزایش دهد.
  7. وراثت: فرو رفتن ناخن در شست پا می توانند بصورت ارثی در خانواده ها ایجاد شوند.
  8. عوامل ژنتیکی: برخی از افراد با ناخن های بزرگ متولد می شوند.

علائم

علائم رشد ناخن پا در گوشت آن عبارتند از:

پیشگیری

برای جلوگیری از رشد ناخن های زیر پا:

  1. ناخن ها را به درستی کوتاه کنید: بهتر است دقت کنید که باید ناخن را مستقیماً کوتاه کنید، بطوریکه گوشه آنها گرد نشده و یا خیلی کوتاه نباشند. کوتاه کردن ناخن ها بعد از حمام یا دوش گرفتن راحت تر است.
  2. به طور منظم به متخصص پا مراجعه کنید: یک فرد می تواند برای کوتاه کردن حرفه ای به متخصص پا مراجعه کند، به خصوص اگر مشکلات گردش خون در پاها داشته باشد یا نتواند ناخن های خود را کوتاه کند. افراد مبتلا به دیابت یا بیماری عروق محیطی باید مراقب این وضعیت باشند.
  3. بهداشت و خشکی پا را رعایت کنید: اگر پاها تمیز و خشک باشند، احتمال رشد ناخن در داخل شست پا کمتر می شود.
  4. کفشی را انتخاب کنید که مناسب باشد: کفش ها باید دارای طول و عرض مناسب باشند. کفش‌های تنگ باعث فشار شده، اما اگر کفش‌ها خیلی گشاد باشند، ممکن است انگشتان پا به نوک کفش برخورد کنند. این حالت همچنین باعث افزایش فشار گردیده و می تواند باعث رشد ناخن در داخل پا شود.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟

در صورت وجود هر یک از موارد زیر فرد باید با پزشک مشورت کند:

اگر مشکل همچنان باقی بماند، پزشک یا متخصص پا ممکن است برداشتن قسمتی یا تمام ناخن را از طریق جراحی توصیه کند.

منبع

چنان چه بصورت مزمن این شرایط را تجربه می کنید، می توانید با متخصصین پوست طبینجا بصورت آنلاین مشورت نمایید.

Rate this post