Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

کاهش قند خون در بیماران دیابتی

علل کاهش قند خون

دیابت یا در اصطلاح عموم مرض قند، نوعی بیماری است که خودش را با افزایش بیش از حد سطح قند خون در بیماران مبتلا نشان می‌دهد. این بیماری درصورتی که به درستی کننرل نشود، می‌تواند عوارض مختلفی برای فرد مبتلا ایجاد کند؛ هیپوگلیسمی یا افت قند خون از جمله عوارض این بیماری است. در متن پیش رو قصد داریم شما را با کاهش قند خون در بیماران دیابتی آن آشنا کنیم.

در این مقاله می‌خوانید:

هیپوگلیسمی یا افت قند خون چیست؟

به کاهش قند خون زیر حد نرمال هیپوگلیسمی گفته می‌شود؛ گلوکز سوخت اصلی بدن برای فعالیت صحیح مغز و سایر ارگان‌های بدن است. بنابراین درصورتی که سطح آن افت کند، فعالیت‌های معمول بدن دچار اختلال می‌شوند.

معمولا درصورتی که عدد قند خون به زیر ۷۰ mg/dl افت کند، گفته می‌شود که فرد مبتلا دچار هیپوگلیسمی شده است.

درصورتی که مبتلا به دیابت هستید، لازم است که علائم اولیه هیپوگلیسمی را به خوبی بشناسید تا پیش از آنکه شدید شود، درمانش کنید. در مراحل آغازین اغلب می‌توانید به سادگی و با خوردن یک نوشیدنی یا آبنبات جلوی پیشرفت هیپوگلیسمی را بگیرید.

خانواده و دوستانتان را درجریان علائم و کارهایی که لازم است در زمان افت قند خون برایتان انجام دهند، قرار دهید.

هیپوگلیسمی چه علائمی دارد؟

علائم اولیه افت قند خون

علائم زودرس هیپوگلیسمی شامل موارد زیر است:

علائم شبانه هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی می‌تواند در طول شب و زمانی که خواب هستید، به سراغتان بیاید. هر یک از علائم زیر می‌تواند شما را به دلیل هیپوگلیسمی از خواب بیدار کند:

علائم شدید هیپوگلیسمی

درصورتی که هیپوگلیسمی به موقع درمان نشود، می‌تواند علائم شدیدی ایجاد کند؛ از جمله:

دقت کنید که علائم از فردی به فرد دیگر و در اپیزودهای مختلف هیپوگلیسمی با یکدیگر فرق می‌کنند. برخی افراد ممکن است که خیلی علائم قابل توجهی از خود نشان ندهند.

از این رو لازم است که قند خونتان را به طور منظم و در فواصل تعیین‌شده چک کنید تا هیپوگلیسمی را در همان مراحل اولیه تشخیص داده و درمان کنید.

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

هیپوگلیسمی در صورتی که مهار نشود، می‌تواند علائم شدیدی از جمله تشنج و افت هوشیاری به دنبال داشته باشد. این مرحله یک مرحله اورژانسی است و نیاز به رسیدگی فوری دارد.

خانواده، دوستان و همکارانتان را درجریان علائم هشداردهنده قرار دهید؛ تا درصورت افت هوشیاری و در موارد اورژانسی به شما کمک کنند.

اگر همراه کسی بودید که به دنبال افت قند خون، هوشیاری‌اش را از دست داده و قادر به خوردن چیزی هم نیست، کارهای زیر را لازم است که انجام دهید:

درصورتی که چند بار در هفته یا بیشتر دچار هیپوگلیسمی می‌شوید، با پزشک خود در این باره مشورت کنید. ممکن است لازم باشد که دوز داروهایتان را تغییر بدهید.

هیپوگلیسمی در افراد دیابتی به چه علتی رخ می‌دهد؟

هیپوگلیسمی بیشتر در بیماران دیابتی که انسولین تزریق می‌کنند، رخ می‌دهد. با این حال ممکن است در افرادی هم که دارو مصرف می‌کنند، رخ بدهد. از جمله دلایل افت قند خون، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چه کسانی بیشتر در معرض افت قند خون هستند؟

افراد دیابتی که انسولین مصرف می‌کنند بیش از سایرین درمعرض افت قند خون هستند؛ با این حال هر یک از موارد زیر احتمال هیپوگلیسمی را بالا می‌برند:

چطور از هیپوگلیسمی یا افت قند خون پیشگیری کنیم؟

درصورت ابتلا به دیابت، لازم است که کارهای زیر را برای پیشگیری از هیپوگلیسمی یا افت شدید قند خون انجام دهید:

درصورتی که میزان فعالیت فیزیکی‌تان بالا رفت، داروهایتان را با آن تنظیم کنید و یا یک میان‌وعده بیشتر بخورید: تنظیم دارو به میزان فعالیت فیزیکی شما، عدد قند خون بدست آمده قبل ورزش، نوع و میزان داروی مصرفی‌تان بستگی دارد.

جمع بندی

هیپوگلیسمی یا افت قند خون از عوارض بیماری دیابت است؛ درصورت ابتلا به بیماری دیابت، لازم است علائم هیپوگلیسمی را بشناسید، تا درصورت بروز بتوانید به موقع آن را تشخیص داده و درمانش کنید.

 

شما می‌توانید با استفاده از سامانه آنلاین طبینجا از متخصص غدد و متابولیسم ما مشاوره بگیرید.

5/5 - (5 امتیاز)