Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

تشخیص آلرژی و روش های آن

روش های تشخیص آلرژی

آلرژی ممکن است در هر شخصی و با هر سنی بروز پیدا کند، اما به طور معمول در بچه ها شایع تر است. بر اساس مطالعات صورت گرفته، وراثت و ژنتیک نیز در ابتلا به این بیماری نقش دارد، به این صورت که اگر پدر یا مادری دچار آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزندان آن ها به آلرژی بیشتر از سایر کودکان است. در این مقاله به بررسی تشخیص آلرژی میپردازیم.

سیستم ایمنی افراد مبتلا به آلرژی

در افراد مبتلا به آلرژی، سیستم ایمنی در صورت مواجهه با ماده خارجی حساسیت زا یا آلرژن، پاسخ بیش از حد نشان داده، و با تولید آنتی بادی بر علیه آلرژن، موجب بروز واکنش های آلرژیک می شود. آلرژی موجب بروز علائم مختلفی شده و می تواند روی مجاری تنفسی، سینوس ها، پوست و دستگاه گوارش اثر بگذارد و بررسی این علائم میتواند به تشخیص آلرژی کمک کند. شدت علائم آلرژی در هر فردی متفاوت است و ممکن است خفیف و جزئی باشد و یا موجب بروز آنافیلاکسی شود و زندگی فرد را به خطر بیاندازد.

انواع آلرژی

آلرژی ممکن است به صورت تب یونجه یا رینیت آلرژیک، آلرژی غذایی، آلرژی به نیش حشرات، آلرژی به دارو و یا درماتیت آتوپیک باشد در این صورت جهت تشخیص آلرژی باید به متخصص مراجعه کنید.

افراد مبتلا به تب یونجه، معمولاً در فصل بهار و به دلیل مواجهه با آلرژن هایی همچون گرده گیاهان، دچار عطسه، خارش چشم ها، بینی و سقف دهان، آبریزش بینی، ریزش اشک و قرمزی چشم ها می شوند.

علائم آلرژی

افرادی که دچار آلرژی غذایی هستند، با مصرف برخی از مواد غذایی، دچار علائمی همچون سوزش در دهان، تورم لب، زبان، صورت یا گلو، کهیر و یا آنافیلاکسی می شوند.

برخی افراد ممکن است به نیش حشرات حساسیت داشته باشند، در این افراد، ناحیه بزرگی در محل گزش حشرات ورم می کند، دچار کهیر و خارش در تمام بدن می شوند و در کنار این علائم دچار سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و سفتی قفسه سینه و آنافیلاکسی می شوند که این علائم به تشخیص آلرژی کمک می کند.

گاهی علائم آلرژی در نتیجه مصرف برخی داروها بروز پیدا می کند و موجب بروز علائمی همچون خارش، راش و کهیر، ورم کردن صورت، خس خس سینه و آنافیلاکسی می شود. علاوه بر موارد فوق، ابتلا به آلرژی پوستی که به آن درماتیت آتوپیک یا اگزما گفته می شود، باعث قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن پوست، و آنافیلاکسی می شود.

آنافیلاکسی یک وضعیت اضطراری است که در نتیجه واکنش شدید به آلرژن اتفاق افتاده و موجب افت فشار خون، از دست دادن هوشیاری، تنگی نفس شدید، سبکی سر، تهوع، بثورات پوستی و نبض سریع و ضعیف شده، و می تواند موجب مرگ بیمار شود.

آلرژی های شایع

به طور معمول، موارد زیر جزو آلرژن های رایج محسوب می شوند و در اکثر افراد موجب بروز علائم آلرژی می شوند:

قرار گرفتن در معرض محیط هایی که حاوی گرده گیاهان، گرد و غبار، هاگ ها، مو و شوره حیوانات و کنه ها باشد، می تواند موجب تحریک سیستم ایمنی و آغاز واکنش های آلرژیک شود.

مصرف موادی همچون بادام زمینی، سویا، گندم، ماهی، تخم مرغ، شیر و صدف در برخی افراد موجب بروز علائم آلرژی می شود.

معمولاً نیش حشراتی مانند زنبورها به ویژه زنبور عسل، باعث آغاز واکنش آلرژیک می شود.

برخی داروها به ویژه پنی سیلین، آسپرین و آنتی بیوتیک های مبتنی بر پنی سیلین، می توانند باعث آغاز واکنش آلرژیک شوند.

گاهی استفاده از لاتکس و یا لمس برخی موارد دیگر، می تواند باعث بروز آلرژی پوستی و آغاز واکنش های آلرژیک شود.

تشخیص آلرژی

همانطور که بیان شد، آلرژی در نتیجه واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به ماده آلرژن ایجاد می شود، بنابراین برای تشخیص آلرژی، باید به داروها و مواد غذایی مورد استفاده، آب و هوا و فصل، وجود جای نیش حشرات، مواجهه با موادی مانند گرد و غبار، پر پرندگان و موی حیوانات خانگی، مواد شیمیایی صنعتی، سوسک ها و مواد دفعی آن ها، قارچ ها، گرده گیاهان، نیش حشرات، لاتکس، ویروس ها، باکتری ها، داروها، و مصرف مواد غذایی خاص همچون پروتئین ها و روغن های حیوانی، توجه کنیم و اینکه مواجهه با کدام عامل، باعث بروز علائم آلرژیک در پوست، چشم ها، دستگاه تنفسی، معده و گلو می شود.

بنابراین، برای تشخیص آلرژی، باید به اینکه علائم آلرژی به چه صورت است و بعد از مصرف کدام مواد یا قرار گرفتن در چه محیطی ایجاد شده است توجه کرد تا بتوان علت آلرژی را مشخص کرد. لازم به ذکر است که آلرژی به طور معمول قابل درمان نیست، اما دوری از ماده آلرژن و مصرف داروهایی همچون آنتی هیستامین ها، می تواند علائم بیماری را کنترل کند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما مشاوره بگیرید.

Rate this post