Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

تمامی عللی که می توانند به درد وسط شکم ختم شوند!

361427.jpeg caption

منظور از درد شکم یک درد مبهم یا تیز و برنده یا حالت درد سوزشی در شکم ناحیه مرکز  است. این درد اغلب به علت بیماری های معده و روده ایجاد می شود. این بخش از شکم، ارگان های زیادی را شامل می‌شود از جمله معده، روده کوچک روده بزرگ، آپاندیس، کیسه صفرا، طحال، کلیه ها و لوزالمعده.

درد در ناحیه وسط شکم ممکن است علل بسیار جدی داشته باشد اما در اغلب موارد این درد در ناحیه مرکزی شکم به علت یک التهاب معده ایجاد می‌شود و مدت زمان طولانی طول نمی کشد. درد شکم خیلی شایع است و اغلب افراد این نوع درد را هر چند ماه یکبار ممکن است تجربه کنند. بسیاری افراد با درمان های ساده خانگی قادر به مدیریت این درد هستند.

علل شایع درد وسط شکم

علت دل درد وسط شکم می تواند شاممل موارد زیر گردد:

انسداد روده و علت درد های قلبی مثل گرفتگی عروق قلب همگی از علل شایع درد شکم به خصوص در ناحیه مرکزی می باشند اگر درد در میان شکم و همراه با دل پیچه یا همراه با اسهال یا همراه با تب و دل درد باشد احتمال وجود عفونت و مسمومیت غذایی بیشتر می گردد. اگر درد در بالای معده قرار بگیرد ممکن است ریفلاکس اسیده معده به مری وجود داشته باشد. فرد معمولاً احساس سوزش سر دل و آروغ زدن می کند. درد ممکن است با غذا خوردن بدتر یا بهتر بشود.

درد در ناحیه میانه شکم

دردی که در میانه شکم وجود دارد و به صورت تیر کشنده به پشت منتقل می شود ممکن است نشانه سنگ کیسه صفرا باشد. این نوع درد قلبی با غذا خوردن تشدید شده و ممکن است همراه با تهوع و استفراغ شدید باشد که در این صورت احتمال وجود التهاب لوزالمعده هم وجود خواهد داشت. اگر فرد دچار بیماری‌های قند، فشار خون، افزایش چربی خون باشد و  با حرکت کردن بدتر شود باید احتمال وجود دردهای قلبی را هم در نظر گرفت که ممکن است به دنبال گرفتگی عروق قلبی و سکته قلبی ایجاد شده باشد که در این شرایط نیاز به مراجعه اورژانسی و بستری شدن در بیمارستان وجود دارد. مصرف برخی داروها مثل آسپرین داروهای ضد التهاب ضد دمانس هم ممکن است باعث دردهای معده بشوند.

پیشنهاد مطالعه: فتق شکمی | علت شکم درد در نیمه شب

روش های تشخیص علل درد شکم

باید علت درد شناخته شود. معمولاً پزشکان با بررسی دقیق علائم و گرفتن شرح حال علائم بالینی از جمله فشار خون و دمای بدن بیمار و همچنین معاینه شکم می توانند علت را تشخیص دهند. بررسی تکمیلی با سونوگرافی شکم و لگن، آندوسکوپی و آزمایش خون و در صورت نیاز گرفتن نوار قلب انجام می شود.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post