Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

انواع رقیق کننده خون از دارو تا طب سنتی

رقیق کننده های خون در اصطلاح اختصاصی با عنوان داروهای ضد پلاکت و ضد لخته و در اصطلاح عامیانه با عنوان قرص روان کننده خون نیز نامیده می شوند. اگر شما مبتلا به یک بیماری قلبی عروقی و یا حتی کم خونی باشید که قادر به حرکت کافی در مغز نباشد، پزشک شما احتمالا مصرف یکی از انواع داروهای رقیق کننده خون را توصیه خواهد کرد. این داروها خطر حمله های قلبی و سکته را از طریق کاهش ساخت لخته در سرخرگها و سیاهرگها کاهش می دهند.

علت مصرف رقیق کننده خون

برخی از بیماری های قلبی عروقی که می توانند علت مصرف رقیق کننده ها در شما باشند عبارتند از:

• ریتم نامناسب قلبی بنام فیبریلاسیون دهلیزی
• تعویض دریچه قلب
• ریسک لخته شدن خون بعد از جراحی
• ناهنجاری های مادرزادی قلب

علائم و نشانه های لخته شدن خون در بازوها و پاها شامل ورم، احساس گرما، التهاب یا قرمزی، درد یا حساسیت و تغییر رنگ پوست در سطح پوست ناحیه آسیب دیده است.

هنگامی که لخته در رگ‌های عمقی تر ایجاد می‌شود، وضعیتی که با عنوان ترومبوز ورید عمقی (DVT) شناخته می‌شود یا به ریه‌ها می‌رود و منجر به آمبولی ریوی (PE) می‌شود، علائم ممکن است متفاوت بوده یا شدت یابد. اگر لخته سایر نقاط بدن مانند قلب، کلیه ها یا مغز را تحت تاثیر قرار دهد، علائم می تواند شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس، سردرد و سرگیجه باشد.

برای رقیق شدن خون چه قرصی بخوریم؟

قرص های رقیق کننده خون ، داروهایی هستند که برای جلوگیری از تشکیل لخته های خون استفاده می شوند. این داروها همچنین قادرند از بزرگتر شدن لخته های موجود و انسداد بیشتر جریان خون در رگ های بدن جلوگیری کنند. این داروها در صورت استفاده صحیح از لخته شدن خون، حملات قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض خونی مرتبط با قلب و عروق جلوگیری می کنند.

انواع داروهای رقیق کننده خون

دو نوع اصلی داروهای رقیق کننده خون وجود دارند.

1) ضد انعقاد

ضد انعقادهایی مانند هپارین و یا وارفارین که کومادین نیز نامیده می شوند و بر واکنش شیمیایی تشکیل لخته تاثیر می گذارند و زمان آن را طولانی تر می کنند. انواع داروهای ضد انعقاد از این گروه شامل موارد زیر می گردند:

2) ضد پلاکت

داروهای ضد پلاکت، مانند آسپرین ها که از تجمع پلاکت ها و تشکیل لخته جلوگیری می کنند. انواع داروهای ضد پلاکتی عبارتند از:

در زمان استفاده از رقیق کننده ها بایستی دستورالعمل آنها به دقت مطالعه شود. پزشک شما بایستی از همه داروهای مصرفی شما اطلاع داشته باشد.

انواع رقیق کننده های طبیعی خون

رقیق‌کننده ‌های طبیعی خون شامل هر منبع غیر دارویی هستند که لخته شدن خون را کند کرده یا از آن جلوگیری می‌کنند. با این حال، این مواد نباید به عنوان جایگزینی برای داروهای تجویز شده ضد انعقادی یا ضد پلاکت مصرف شوند. این رقیق‌کننده‌های خون طبیعی ممکن است شامل موارد زیر گردند:

حتی آب می تواند به طور طبیعی خون را رقیق کند. کم آبی باعث غلیظ شدن خون می شود که می تواند منجر به افزایش خطر لخته شدن خون شود. بنابراین نوشیدن آب زیاد می تواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد.
اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، باید قبل از مصرف مکمل های گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض رقیق کننده خون

ترکیب داروهای رقیق کننده خون با رقیق کننده های خون طبیعی می تواند منجر به افزایش خطر خونریزی و سایر عوارض جانبی یا عوارض ناخواسته شود.

منبع

چنانچه درباره اثرات داروهای رقیق کننده خود نیاز به راهنمایی دارید، می توانید با متخصصین قلب و عروق طبینجا در این باره مشورت نمایید.

Rate this post