Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

واکسیناسیون کرونا و سوالات رایج آن

واکسیناسیون کرونا

بله. در حقیقت مدت ایمنی ایجاد شده بعد از ابتلا به بیماری کرونا نامشخص است بنابراین توصیه شده که تمام افرادی که قبلا به بیماری کرونا مبتلا شده اند نیز واکسن را دریافت کنند.

بله. از آنجایی که در زمان ابتلا به کرونا تزریق واکسن ممنوع است و در برخی مواقع افتراق سرماخوردگی از کرونا بسیار دشوار است، بهتر است قبل از تزریق واکسن تست کرونا را انجام دهید و در صورت منفی بودن تست و نداشتن علایم شدید بیماری برای تزریق واکسن اقدام کنید.

 

هنوز مطالعات در این زمینه کافی نیست و هنوز مجوز چنین کاری داده نشده است.

در صورت وجود علایم خفیف بعد از گذشت ۴ تا ۶ هفته میتوان برای تزریق واکسن اقدام کرد.

خیر، آلرژی فصلی منعی برای تزریق واکسن نیست  مگر اینکه سابقه حساسیت به اجزای واکسن وجود داشته باشد.

افراد مبتلا به نقص ایمنی با توجه به اینکه در معرض ابتلا به کرونای شدید هستند، از جمله افراد در اولویت برای دریافت واکسن هستند.

خیر هیچ گزارشی مبنی بر مثبت شدن تست بعد از انجام واکسیناسیون کرونا وجود نداشته است.

معمولا دو هفته بعد از تزریق واکسن پاسخ ایمنی شروع می شود و معمولا تا پایان ۴ هفته تکمیل نمی شود. گرچه بسته به نوع واکسن و سیستم ایمنی افراد این مدت متغییر است.

ولی با توجه به اینکه ایمنی ایجاد شده توسط واکسن ها صد در صد نیست و واکسن جلوی ابتلا به بیماری های شدید و مرگ ناشی از آن را می گیرد، بهتر است بعد از تزریق واکسن نیز همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید. فرد واکسینه شده همچنان میتواند به بیماری خفیف مبتلا شود و بعنوان ناقل بیماری را به سایرین انتقال دهد.

گزارشاتی از ایجاد لخته خون بعد از تزریق واکسن وجود داشته ولی تحقیقات حاکی از آن است که این خطر بسیار ناچیز است. در حقیقت خطر ایجاد لخته خون بعد از ابتلا به کرونا بسیار بیشتر است.

 

تنها منع مصرف مطلق تزریق واکسن حساسیت به این واکسن در نوبت اول تزریق ذکر شده است. در زمان وجود بیماری شدید نیز واکسیناسیون کرونا ممنوع است.

در بروشور واکسن های توزیع شده در کشور ذکر شده که در دوره بارداری و شیردهی منع مصرف وجود دارد.

البته این مساله بعلت عوارض ناشی از واکسن نیست بلکه بعلت نبود مطالعات کافی در این زمینه هست. و درصورتی که فرد از نظر شغلی در خطر بروز کروناست بهتر است در مورد انجام واکسیناسیون کرونا با پزشک خود مشورت کند.

بسیاری از افراد با توجه به شایعات مبنی بر بی اثری واکسن چینی نسبت به زدن واکسن مردد شده اند. با توجه به کمبود جهانی واکسن توصیه می شود هر واکسنی که در اختیارتان قرار گرقت تزریق کنید. هنوز اثربخشی واکسن ها کاملا مشخص نشده ولی حتی اگر اثربخشی پایینی داشته باشند تزریق آنها ضرری را متوجه فرد نمی کند.

تحقیقات نشان داده است که واکسن های تولید شده تا حدی در برابر سوش های جهش یافته ویروس نیز موثر هستند.

همه واکسن ها ممکن است عوارضی داشته باشند ولی عوارض ناشی از تزریق واکسن کرونا نسبت به عوارض ابتلا به بیماری بسیار ناچیز است. در نتیجه تزریق واکسن کاملا منطقی است. عوارض ابجاد شده عمدتا خفیف مبتلا مب باشند و عوارض شدید یا مرگ بسیار نادر است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص عفونی ما مشاوره بگیرید.

Rate this post