Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

5 بیماری شبه ام اس که باید بیشتر با آنها آشنا شوید

مولتیپل اسکلروزیس (MS) بیماری خودایمنی است که با بسیاری از بیماری‌های دیگر علائم مشترک دارد، که این خود می‌تواند به معنای تشخیص اشتباه باشد.

ام اس حدود 1 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده است. با این حال، کارشناسان بر این باورند که از هر 5 نفر مبتلا به ام اس حدود 1 نفر ممکن است تشخیص نادرست داشته و مبتلا به یکی از بیماری های شبه ام اس باشد.

تشخیص قطعی این بیماری شامل رد کردن وضعیت های دیگر و بررسی علائم و نشانه‌هایی است که مختص ام اس است. متخصصان پزشکی از این فرآیند به عنوان تشخیص افتراقی یاد می کنند.

در ادامه این مقاله طبینجا به توصیف بیماری ام اس، از جمله علائم، علل و درمان آن پرداخته، همچنین شیوع میزان تشخیص اشتباه این بیماری توسط پزشکان را مورد بررسی قرار می دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ام اس در بارداری را مطالعه کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با بیماری‌های خود ایمنی مقاله شایع ترین بیماری‌های خودایمنی بدن را مطالعه کنید.

مولتیپل اسکلروزیس چیست؟

ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه غلاف میلینی محافظت کننده و عایق اعصاب مغز و نخاع را مورد حمله قرار می دهد. در نتیجه این امر ارتباط بین مغز و سایر قسمت های بدن مختل می شود.
به گفته موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی، علائم ام اس می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما ممکن است شامل موارد زیر گردد:

مشکلات بینایی مانند:

انواع بیماری شبه ام اس

1. میگرن

میگرن یک بیماری عصبی پیچیده است که باعث سردردهای ضربان دار متوسط تا شدید، به طور معمول در یک طرف سر می شود. سایر علائم احتمالی میگرن عبارتند از:

درمان

اگرچه هیچ درمانی برای میگرن وجود ندارد، اما درمان ها می توانند به کاهش فراوانی و شدت آن کمک کنند. گزینه های درمانی احتمالی عبارتند از:

2. سندرم جدا شده رادیولوژیک (RIS)

سندرم جدا شده رادیولوژیک (RIS) یک بیماری عصبی است که با تغییرات یا ضایعات در مغز یا نخاع مشخص شده و یکی از بیماری های شبه ام اس به حساب می آید. بیش از نیمی از افراد مبتلا به RIS در عرض 10 سال به ام اس مبتلا می شوند.
علائم RIS عبارتند از:

درمان

در حال حاضر هیچ درمانی برای RIS وجود ندارد. اگر علائم دیگری وجود نداشته باشد، پزشک ممکن است به سادگی بیمار را برای علائم در حال پیشرفت ام اس، مورد بررسی قرار دهد. در غیر این صورت، پزشک داروهایی را برای درمان علائم تجویز می کند.

3. اسپوندیلوپاتی

اسپوندیلوپاتی اختلالاتی است که بر تک تک استخوان ها یا مهره های ستون فقرات تأثیر می گذارد. این شرایط شبه ام اس معمولاً شامل التهاب مهره ها می شود. برخی موارد آن مانند:

اسپوندیلوپاتی معمولاً شامل علائم زیر می گردد:

درمان

اسپوندیلوپاتی ها اغلب مزمن هستند، به این معنی که شرایط مادام العمری را دارند. با این حال، داروهای زیر می توانند به مدیریت این شرایط و کاهش علائم کمک کنند:

4. نوروپاتی

نوروپاتی اصطلاح پزشکی برای آسیب یا اختلال عملکرد عصبی است که علل آن شامل:

بی حسی و گزگز در مهره ها و اندام های انتهایی
کاهش حساسیت به لمس و دما
افزایش حساسیت به محرک های غیر دردناک و در نتیجه درد غیرمنتظره
مشکلات هماهنگی و تعادل
ضعف یا فلج عضلانی
یبوست یا اسهال
ضربان قلب سریع
تعریق بیش از حد
بی اختیاری ادراری
دوبینی
ضعف در یک طرف صورت

درمان

درمان نوروپاتی به علت زمینه ای و علائمی که فرد تجربه می کند بستگی دارد. گزینه های درمانی عبارتند از:

داروهایی برای دردهای عصبی مانند:

5. بیماری عروق کوچک مغزی (CSVD)

CSVD عروق خونی کوچک مغز را تحت تأثیر قرار داده و باعث ایجاد ضایعات می شود. علت زوال عقل از نوع عروقی بوده و همچنین می تواند منجر به سکته شود. اگرچه عوامل متعددی ممکن است باعث CSVD شوند، شایع ترین عوامل خطر عبارتند از:

علائم و عوارض CSVD عبارتند از:

درمان

درمان CSVD بر داروهایی متمرکز است که رگ‌های خونی کوچک را شل کرده، جریان خون را بهبود بخشیده و فشار خون را کاهش می‌دهد. برخی تغییرات سبک زندگی نیز می تواند به مدیریت CSVD کمک کند. به عنوان مثال می توان به خوردن یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی منظم اشاره کرد.

سایر بیماری های شبه ام اس

به گفته انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس (NMSS)، بیماری ها و شرایط بسیار شبه ام اس وجود دارند که می توانند علائمی مشابه علائم ام اس ایجاد کنند. برخی از این موارد عبارتند از:

کلام آخر

همانطور که گفته شد، بیماری ها و شرایط مختلفی علائم مولتیپل اسکلروزیس را ایجاد می کنند، بنابراین ارزیابی دقیق بایستی توسط پزشک صورت بگیرد.

منبع

در صورتی که نیاز به راهنمایی دقیق در این باره دارید می توانید با متخصصین مغز و اعصاب طبینجا بصورت آنلاین مشورت نمایید.

Rate this post