Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

علت سوزن سوزن شدن تمام بدن یا بخشی از آن

سوزن سوزن شدن بدن که با اصطلاح علمی پارستزی هم شناخته می‌شود یک احساس غیرعادی است که بیشتر در دست ها، پاها و بازوها تجربه می‌شود. اما سوزن سوزن شدن یا گزگز اغلب با حالاتی هم چون بی حسی یا کاهش توانایی حرکتی یا حس فشار بر بافت‌ها آن ناحیه همراه است. اگر شما هم با چنین مواردی رو به رو شده اید پس بهتر است ادامه این پست از سایت نوبت دهی پزشکی طبینجا را از دست ندهید.

تست آنلاین تشخیص بیماری 

سوزن سوزن شدن بدن

در میان بسیاری از عوامل دیگر، سوزن سوزن شدن می‌تواند با شرایط مختلفی از جمله فشار طولانی مدت بر روی عصب، کمبود ویتامین یا مواد معدنی، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) و سکته همراه باشد.

حالت مور مور شدن بدن می‌تواند خفیف باشد و ناشی از فشار ساده بر روی یک عصب باشد. همانند زمانی که پای شما در حالتی که برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت نشسته اید به خواب می‌رود. گزگز بدن همچنین می‌تواند نشانه‌ای از آسیب جدی و دائمی عصب یا بیماری زمینه‌ای باشد. بنابراین، مهم است که علت هر گونه سوزن سوزن شدن غیرقابل توضیح یا غیر معمول را شناسایی کنید.

دقت داشته باشید اگر شما یا فردی که در کنار شما قرار دارد، علائم جدی مانند شروع ناگهانی سوزن سوزن شدن بصورت غیرقابل توضیح تجربه کردید، بایستی فوراً به اورژانس مراجعه کنید. برخی از مواردی که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

اگر سوزن سوزن شدن شما مداوم، غیرقابل توضیح است یا باعث نگرانی شما شده، بهتر است در ابتدا با یک متخصص داخلی در این باره مشورت نمایید.

شما می توانید با استفاده از سامانه نوبت دهی دکتر آنلاین از خدمات مشاوره آنلاین با متخصصین داخلی طبینجا بدین منظور استفاده نمایید.

 

علائم دیگر همراه با گزگز بدن

سوزن سوزن شدن بدن ممکن است با علائم دیگری همراه باشد که بسته به بیماری زمینه‌ای، اختلال یا شرایط متفاوت خواهد بود.

علائم رایج همراه با گزگز بدن

مور مور شدن تمام بدن ممکن است با علائم دیگری از جمله موارد زیر تجربه گردد:

علائم جدی و تهدید کننده سوزن سوزن شدن بدن

در برخی موارد، سوزن سوزن شدن ممکن است نشانه یک وضعیت تهدید کننده زندگی باشد که باید فوراً در یک موقعیت اورژانسی مورد ارزیابی قرار گیرد. این علائم خطرناک و تهدید کننده حیات در شما و یا فردی که در کنار شما قرار دارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

علت سوزن سوزن شدن تمام بدن

بسیاری از عوامل می توانند باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن شوند، از جمله مصرف برخی از داروها. کارهایی که بصورت روزانه انجام می‌دهیم گاهی اوقات می‌توانند باعث بی حسی شوند، از جمله نشستن یا ایستادن طولانی مدت در یک وضعیت، نشستن با پاهای روی هم، یا خوابیدن روی بازو احتمال ایجاد بی حسی مچ دست و یا بی حسی انگشت پا را دو چندان می کنند.

همه این موارد نمونه‌هایی از فشار بر روی اعصاب است. هنگامی که حرکت می‌کنید، بی حسی بهتر می‌شود. شایع ترین علت سوزن سوزن شدن ناشی از تحت فشار بودن عصب است. شرایط متعددی وجود دارد که می‌تواند باعث احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن شما شود، مانند:

علل سوزن سوزن شدن مربوط به فشار

مور مور شدن بدن ممکن است در اثر آسیب ناشی از فشار ایجاد شود از جمله:

بیماری‌های مرتبط با گزگز

سوزن سوزن شدن همچنین می‌تواند ناشی از بیماری‌ها یا شرایط مختلفی باشد از جمله:

علل جدی یا خطرناک گزگز

در برخی موارد، احساس سوزش بدن ممکن است نشانه یک وضعیت جدی یا تهدید کننده زندگی باشد که باید فوراً مورد بررسی‌های اورژانسی قرار بگیرد. این شرایط عبارتند از:

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

حملات گه گاه سوزش یا حس فرو رفتن سوزن در پوست یک اتفاق بی خطر محسوب می‌شود. با این حال حس سوزش مداوم می‌تواند ناشی از اختلالات زمینه‌ای باشد. اگر دوره‌های مداوم یا مکرر بی‌حسی یا سوزن سوزن‌ شدن پوست بدن را تجربه می‌کنید، بهتر است با یک پزشک در این باره مشورت نمایید.

منبع 

متخصصین مغز و اعصاب طبینجا می توانند به صورت آنلاین با شما در ارتباط باشند. همچنین برای مراجعه حضوری به پزشک، می‌توانید از سایت طبینجا، نوبت دکتر مغز و اعصاب دریافت کنید.

5/5 - (3 امتیاز)