Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

کاربرد شیاف پروژسترون در بارداری و قاعدگی

پروژسترون هورمونی است که به طور طبیعی در بدن در تخمدان ها، بیضه ها، جفت و قشر آدرنال تولید می شود. از شیاف پروژسترون در ابتدا برای درمان آمنوره، خونریزی غیر طبیعی رحم و به عنوان داروی ضد بارداری استفاده می گردد. پروژسترون همچنین برای پیشگیری از سقط زودرس بارداری در زنانی با نارسایی جسم زرد و تحت هورمون درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی پروژسترون برای پیشگیری از سقط زودرس در زنان مورد ارزیابی قرار گرفته است.

موارد مصرف شیاف پروژسترون واژینال

اطلاعات اولیه نشان می دهد که شیاف پروژسترون یا سیکلوژست می تواند در پیشگیری از سقط زودرس جنین در زنانی با سابقه سقط جنین موثر باشد. کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان توصیه می کند که اگر قرار است از پروژسترون برای پیشگیری از زایمان زودرس و پایین آمدن جنین در بارداری استفاده شود، باید فقط در زنان با سابقه زایمان خود به خودی در کمتر از 37 هفته بارداری مورد استفاده قرار گیرد.

پروژسترون همچنین برای کاهش وقوع هایپرپلازی اندومتر رحم و ریسک وقوع کارسینوم اندومتریوز در زنان یائسه ای که تحت دریافت درمان های جایگزینی استروژن و همچنین درمان خونریزی غیرطبیعی رحم به دلیل عدم تعادل هورمونی در مواردی مانند فیبروم یا سرطان رحم هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر مصرف این دارو در دوران بارداری برای شما تجویز شده سعی کنید مصرف آن را به طور کامل تا هفته 10 از بارداری با تجویز پزشک ادامه دهید.

این دارو به گونه ای طراحی شده که به طور مکرر توسط متخصصین زنان و زایمان در هنگام انجام IVF تجویز می شود. در طول انجام این روش باروری، ترشح هورمون پروژسترون دست خوش تغییرات شده و یا حتی کاهش می یابد.

مکمل‌های پروژسترون پس از روش IUI می‌توانند پذیرش پوشش داخلی رحم را بهبود بخشیده و شانس لانه‌گزینی تخمک بارور شده را افزایش دهند.

شیاف پروژسترون برای پریود شدن

این شیاف واژینال همچنین برای ایجاد قاعدگی یا پریود شدن در زنان در سنین باروری که دوره های طبیعی قاعدگی داشته اند و سپس پریود آنها را متوقف شده، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

سرعت اثر شیاف پروژسترون در بدن

این دارو به سرعت در بدن جذب شده و در حدود 2 تا 8 ساعت بعد از مصرف، مقادیر آن در سرم خون قابل اندازه گیری است. از آنجایی که این دارو محلول در چربی است بنابراین به آرامی از خون حذف می شود.

عوارض شیاف پروژسترون

برخی از عوارض جانبی که ممکن است در حین مصرف شیاف پروژسترون گزارش شود عبارتند از:

برخی از عوارض جانبی که نیازمند مراجعه فوری به پزشک نیستند اما در صورت تداوم بهتر است تحت ارزیابی های دقیق تری قرار بگیرند شامل:

نحوه مصرف

یک عدد شیاف پروژسترون را صبح، یک عدد بعد از ظهر و یک عدد قبل از خواب در داخل واژن قرار دهید. بعد از مصرف هر شیاف واژینال به مدت 15 دقیقه دراز بکشید تا جذب خوب هر دارو اطمینان پیدا کنید.

منبع

مطالعه کنید: تاثیر تغییر فصل در قاعدگی

چنان چه شیاف واژینال برای شما تجویز شده و در مورد مصرف آن نیازمند دریافت راهنمایی های دقیق تری هستید، می توانید با متخصصین زنان و زایمان طبینجا در این باره مشورت نمایید.

Rate this post