مالیات پزشکان | مالیات پزشکی سال 1402

0
2,866
مالیات پزشکان

آیا پزشکان ملزم به پرداخت مالیات هستند؟

مطابق با ماده ۱ قانون مالیات‌های مستقیم، پزشکانی که دارای شماره نظام پزشکی هستند، مشمول پرداخت مالیات هستند. تا پیش از سال ۹۸ نحوه محاسبه مالیات پزشکان به سبک دیگری بود ولی از این سال به بعد نحوه محاسبه پزشکان تغییرات زیادی داشته است. در ادامه این مطلب از طبینجا با نحوه پرداخت مالیات پزشکی آشنا شوید.

نحوه پرداخت مالیات پزشکان

پیشنهاد مطالعه: تشخیص بیماری با هوش مصنوعی

نحوه تشکیل پرونده مالیاتی توسط پزشکان چگونه است؟

پزشکان موظفند طی 4 ماه که از شروع فعالیت آن‌ها می‌گذرد در سامانه نظام مالیاتی ثبت نام کنند. همه مراحل ثبت نام به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد و نیازی نیست پزشکان به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کنند. برای انجام این کار کافی است به آدرس (www.intamedia.ir) مراجعه کنید و مراحل زیر را طی کنید.

انجام پیش ثبت نام الکترونیکی

در این مرحله اطلاعات اولیه در مورد فعالیت اقتصادی در سیستم ثبت می‌شود. این اطلاعات در حدود کمتر از 30 دقیقه به صورت آنلاین بررسی می‌شود و نام کاربری و رمز عبور برای شما از طریق (sms) ارسال خواهد شد.

تکمیل فرایند ثبت نام الکترونیکی

با استفاده از نام کاربری و رمز عبور ارسال شده باید وارد سامانه ثبت نام شوید و اطلاعات تکمیلی را وارد کنید.

تایید اطلاعات وارد شده

اطلاعاتی که وارد می‌کنید توسط سازمان امور مالیاتی بررسی می‌شود و در صورتی که اطلاعات صحیح باشد وارد مرحله نهایی ثبت نام می‌شوید.

مرحله نهایی

پس از تکمیل فرایند ثبت نام، می‌توانید از طریق خدمات الکترونیکی سازمان بهره ببرید.

سامانه مالیات پزشک

انواع پرداخت مالیات پزشکان؟

درباره اینکه پزشکان شامل پرداخت مالیات می‌شوند صحبت کردیم، مالیات آن‌ها با توجه به نوع کسب درآمد آنها، به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند. در ادامه هر کدام از این موارد را توضیح می‌دهیم.

مالیات بر درآمد مشاغل پزشکان (مالیات مطب)

مطابق با قانون مالیات‌، افرادی که صاحب کسب و کار هستند (اشخاص حقیقی) باید مالیات مستقیم پرداخت کنند. در رابطه با مالیات پزشکان یعنی پزشکانی که خودشان صاحب کلینیک یا مطب هستند و به صورت مستقل کار می‌کنند این نوع مالیات وضع می‌شود.

مالیات بر درآمد حقوق پزشکان

پزشکانی که در مراکز درمانی و بیمارستان‌های خصوصی یا دولتی مشغول به کار هستند و در واقع قرارداد کارگر و کارفرمایی بین آن‌ها وجود دارد درصدی از حقوق آن‌ها کسر و به عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌شود.

مالیات تکلیفی پزشکان

بعضی از پزشکان در استخدام مرکز درمانی خاصی نیستند و فقط گاهی برای ارائه برخی از خدمات درمانی به مرکز مذکور مراجعه می‌کند. پزشکانی که با این شرایط با سازمان درمانی خاصی همکاری می‌کنند موظف به پرداخت مالیات تکلیفی هستند.

مالیات پزشکان در ایران

نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی پزشکان

کلیه صاحبان مشاغل ملزم هستند برای شفافیت در درآمد و محاسبه مالیات، اظهارنامه مالیاتی پر کنند. پزشکان هم باید مانند سایر اصناف برای تشکیل پرونده مالیاتی خود اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند. بر اساس بخشنامه مربوط به مالیات پزشکان که امور مالیات‌ها ارائه داده است گروه‌های زیر می‌بایست در زمان مقرر شده اظهارنامه خود را ارسال نمایند.
مودیان مالیاتی باید پس از دانلود و تکمیل فرم‌های اظهارنامه از طریق سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی آن را ارسال کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاوران مالیاتی در ارتباط باشید.

قوانین مالیات دکترها

نحوه محاسبه مالیات دندانپزشکان

همانطور که در موارد بالاتر گفتیم، در قانون مالیات هر فردی که به نحوی در ایران کسب درآمدی داشته باشد، مشمول پرداخت مالیات است. دندان پزشکان هم مانند سایر پزشکان ملزم به پرداخت هستند. کلیه دندانپزشکانی که از مطب شخصی یا کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها درآمدی دارند و افرادی که صاحبان آزمایشگاه‌ها، لابراتوارها، تجهیزات، رادیولوژی‌ها و مراکز بهداشتی هستند و حتی افراد مشغول در زیر شاخه دندانپزشکی و پزشکی، مکلف به پرداخت مالیات هستند و باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند.

مشاوره مالیاتی پزشکان چه کمکی می‌کند؟

مشاوران مالیاتی در ارائه اظهارنامه مالیاتی، کاهش هزینه‌های مالیات و پرداخت آن در زمان‌های مقرر اقدام می‌کنند. مشاوران مالیاتی افراد متخصص در امور حسابداری پزشکان و مطب و کلینیک هستند بنابراین برای طی شدن راحت‌تر روند پرداخت مالیات می‌توانید از متخصصان و مشاوران امور مالیاتی راهنمایی بگیرید.

مالیات پزشکان متخصص چگونه محاسبه می‌شود؟

برای پرداخت مالیات فرقی بین پزشکان متخصص و عمومی وجود ندارد، همه افراد بسته به میزان درآمدی که دارند باید مالیات پرداخت کنند.

مالیات پزشکان چند درصد است؟

بر اساس اظهارنامه‌ مالیاتی که پزشکان ارائه می‌دهند حدود 10 درصد از حق‌الزحمه پزشکان به عنوان مالیات باید به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود.

معافیت مالیاتی پزشکان در چه شرایطی است؟

بر طبق تبصره 12 کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 کل کشور، پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص که در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته مشغول خدمت رسانی هستند حداکثر تا سقف دو میلیارد و چهارصد میلیون ریال از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.

آیا پزشکان ملزم به تهیه و ارسال گزارشات فصلی (موضوع ماده 169) هستند؟

همه اشخاص حقوقی و حقیقی و افرادی که صاحب مشاغل هستند و پزشکانی که در گروه بندی مشاغل جز گروه اول مالیاتی هستند، مشمول این قانون و ارسال گزارشات فصلی هستند.

آیا ارسال صورت معاملات فصلی برای پزشکان الزامی است؟

به طور کلی ارسال صورت معاملات فصلی برای اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی است که بر اساس 6 مرحله فراخوان ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند. همچنین اشخاص حقیقی که در سال بیشتر از 30 میلیارد ریال کالا و خدمات می‌فروشند الزامی است. بنابراین پزشکانی که جز هر کدام از گروه‌های گفته شده هستند نیز باید صورت معاملات فصلی ارسال کنند.

آیا خدماتی که پزشکان و دندانپزشکان ارائه می‌دهند شامل پرداخت ارزش افزوده می‌شوند؟

مطابق با قانون مالیات بر ارزش افزوده که در سال 1400 به تصویب رسیده است، خدمات تشخیصی، درمانی، توانبخشی، پیشگیری از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف هستند. بنابراین در هنگام ثبت نام در سامانه باید گزینه من مشمول ارزش افزوده نمی‌باشم را انتخاب کنید.

5/5 - (11 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید