هفته بیستم بارداری

0
185
هفته بیستم بارداری

هفته بیستم بارداری می‌تواند به عنوان نقطه میانی دوران بارداری در نظر گرفته شود که از دیگر هفته‌های بارداری از سطح شیرینی بالاتری برخوردار است. تقریباً پنج ماه از بارداری شما گذشته و جنین در این دوران نیمی از رشد خود را طی کرده و هر هفته در حال رشد و تکمیل شدن است. با پیشرفت رشد جنین و رشد رحم شما، تغییرات در وزن جنین و وضعیت ناف قابل مشاهده خواهد بود. در این دوران، مراقبت ویژه از خود و جنین از طریق تغذیه مناسب و انجام آزمایشات بارداری بسیار مهم است.

بررسی وضعیت جنین در هفته بیستم بارداری

جنین در هفته بیستم حاملگی همچنان در حال رشد است. پوست بدن او ضخیم‌تر شده و موها بیشتر رشد می‌کنند. استخوان‌ها همچنان سفت و قوی می‌شوند و پاهای جنین بلندتر می‌شود. ناخن‌های پا نیز شروع به شکل‌گیری می‌کنند. اندام تناسلی جنین همچنان در حال تکامل است.

در این دوره، اندام‌های داخلی شکم فرزند شما شامل معده، کبد و روده‌ها در مکان‌های خود قرار می‌گیرند و وظایف خود را به‌خوبی انجام می‌دهند. سیستم ایمنی بدن جنین و سلول‌های عصبی مغز او هنوز کامل نشده‌اند و به‌مرور زمان تکامل می‌کنند. ارتباط بین سیستم عضلانی و سیستم عصبی جنین افزایش می‌یابد و شما می‌توانید حرکات او را احساس کنید.

بررسی رشد جنین در هفته بیستم بارداری

در هفته بیستم حاملگی وزن جنین حدود ۳۱۷ الی ۳۲۰ گرم و قد او به ۱۶ الی ۱۸ سانتی‌متر می‌رسد. در این زمان، بدن کودک توسط ماده چرب و سفید رنگ (ورنیکس) پوشیده شده است که وظیفه حفاظت از پوست جنین در برابر مایع آمنیوتیک را دارد و همچنین کمک‌کننده حرکت راحت‌تر جنین در زمان زایمان است. 

در هفته بیستم، دستگاه گوارش جنین بیشتر رشد کرده و جنین شروع به بلعیدن می‌کند. همچنین، تولید مکونیوم (مدفوع) توسط جنین آغاز می‌شود که از ترکیب سلول‌های مرده دستگاه هاضمه و مایع آمنیوتیک تشکیل می‌شود. اغلب جنین در رحم یا در طول زایمان این ماده را دفع نمی‌کند.

فعالیت‌های هفته بیستم دوران بارداری

اگر در هفته بیستم بارداری فعالیت‌هایی را انجام دهید، می‌تواند دوران بارداری را آسان‌تر کند و از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری نماید. بهتر است فعالیت ورزشی مناسب با شرایط را انتخاب کنید و روزانه زمانی را به آن اختصاص دهید. برای مثال، پیاده‌روی و یوگا گزینه‌های مناسبی هستند. البته باید از انجام کارهای سنگین بپرهیزید. همچنین، به یاد داشته باشید که داشتن خواب کافی، پیاده‌روی، رابطه عاطفی با همسر و همچنین معاشرت با دوستان و خانواده و انجام فعالیت‌های موردعلاقه تأثیر بسیاری در کنترل استرس دارند.

از تغذیه مناسب استفاده کنید و توصیه‌های پزشک متخصص را در رابطه با مراقبت‌های موردنیاز جدی بگیرید. در این دوران می‌توانید با خیال راحت اتاق فرزند خود را آماده کنید و برای خرید لباس‌های او اقدام کنید و منتظر به دنیا آمدن عضو جدید خانواده باشید. 

تغذیه مادر در هفته بیستم بارداری

در هفته بیستم بارداری، مصرف ویتامین‌های گروه B و به ویژه اسیدفولیک بسیار مهم است. ویتامین B12 نیز یکی از ویتامین‌های اصلی بوده که اغلب در مواد غذایی حیوانی یافت می‌شود و در صورت کمبود آن ممکن است کم‌خونی رخ دهد. برای دریافت ویتامین B12، می‌توانید از مواد غذایی مانند برشتوک‌های آماده صبحانه، گوشت، اسفناج و کلم بروکلی استفاده کنید.

مصرف آهن نیز در این هفته بسیار ضروری است؛ زیرا نیاز بدن به خون بیشتر شده است. منابع خوبی از آهن شامل لوبیا، گوشت گاو و غلات غنی شده هستند. همچنین، ویتامین C برای بدن بسیار مهم است. با نوشیدن آب‌لیمو و آب پرتقال تازه که حاوی ویتامین C فراوانی هستند، میزان جذب آهن توسط بدن افزایش خواهد یافت.

انجام سونوگرافی در هفته بیستم

در طول دوران بارداری، انجام سونوگرافی از اقدامات حائز اهمیت است. در هفته بیستم بارداری، با انجام سونوگرافی می‌توانید سلامت جنین، میزان مایع آمنیوتیک، جنسیت جنین و موقعیت جنین را بررسی کنید. همچنین، این امکان برای شما فراهم است که صدای ضربان قلب فرزند خود را بشنوید که برای پدر و مادرها بسیار دلنشین و مهم است.

سخن پایانی

دوران بارداری یکی از مهم‌ترین و لذت‌بخش‌ترین فازهای زندگی برای مادران است. با رعایت اصول مراقبتی و درمانی، تغذیه مناسب و مراجعه به پزشک، می‌توانید این دوره را به راحتی و با خیال راحت تجربه کنید. حتما به میزان کافی تحرک کنید و از استراحت به خوبی بهره ببرید. همچنین، شرکت در کلاس‌های آمادگی برای بارداری نیز خوب است. تلاش کنید از این دوران لذت ببرید و وقت خود را برای کارهایی که برای‌تان اهمیت دارند، بگذرانید.

سوالات متداول 

در هفته بیستم بارداری چه چیزهایی بخوریم؟

در هفته ۲۰ بارداری باید مواظب خوردن غذاهای سالم باشید. برخی افراد اشتباها فکر می‌کنند که می‌بایست دو برابر غذا بخورند، اما افزایش وزن بیش از حد در این دوران مناسب نیست. بنابراین باید انواع غذاهای سالم و تغذیه‌ای از جمله سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و پروتئین‌ها را مصرف کنید.

چرا در هفته ۲۰ بارداری ترک پوستی روی بدن مادر ایجاد می‌شود؟

در بارداری، ایجاد ترک پوستی به علت کشیدگی در لایه میانی پوست اتفاق می‌افتد. در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری، با رشد رحم، پوست شکم دچار کشش می‌شود. همچنین، بزرگ شدن سینه‌ها نیز می‌تواند منجر به ترک پوستی در این ناحیه شود.

چرا در هفته ۲۰ بارداری زیر شکم و لگن درد می‌گیرد؟

درد زیر شکم و لگن در هفته ۲۰ بارداری رایج است. این درد به دلیل شل شدن رباط‌ها و مفاصل لگن رخ می‌دهد. با رشد جنین، فشار زیادی به این مفاصل وارد می‌شود و ممکن است شما دچار درد لگن شوید. این درد معمولاً بعد از تولد نوزاد برطرف می‌شود و نیاز به نگرانی ندارد.

آیا کاهش وزن مادر در هفته بیستم بارداری طبیعی است؟

اگر مادر در هفته بیستم وزن خود را کاهش دهد، این طبیعی نیست و حتماً باید به پزشک مراجعه کند. استفراغ مکرر نیز می‌تواند منجر به کاهش وزن شود و برای جنین مضر است. رژیم غذایی نامناسب نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شود.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید