آیا سیاهی چانه نشانه بیماری خطرناک است؟

1
25,315
سیاهی چانه

اکثر زنان به این موضوع توجه دارند که سیاهی چانه یکی از مشکلات عمده و البته آزار دهنده برای زنان است که گهگاه گریبان گیر آنها می شود. اما یکی از شایع ترین دلایل ایجاد کننده این حالت بیماری ملاسما است. در ادامه شما را بیشتر با این وضعیت آشنا خواهیم کرد. همراه ما باشید.

سیاهی چانه از چیست؟

ملاسما یک بیماری شایع پوستی است که اغلب صورت را درگیر می کند و باعث ایجاد لکه های تیره، قهوه ای، برنزی یا آبی متمایل به خاکستری روی صورت می شود. این بیماری یکی از چندین عارضه پوستی است که منجر به ایجاد لکه های تیره رنگ بر روی پوست می شود.

اکثر افراد مبتلا به ملاسما لکه‌های تیره روی گونه‌ها، پل بینی، پیشانی، بالای لب بالایی و سیاهی چانه را تجربه می کنند. این تغییر رنگ پوست دردناک نیست و هیچ خطری برای سلامتی ندارد، اما می تواند باعث آزردگی خاطر شود.

افراد در معرض خطر

ملاسما در زنان از شیوع بالاتری نسبت به مردان برخوردار است و 90 درصد موارد را تشکیل می دهد. همچنین ملاسما در زنان 20 تا 50 ساله، به ویژه پس از بارداری، بسیار شایع تر است. زمانی که دوران بارداری خود را سپری می کنید، سطح هورمون شما از حالت مسطح در حال افزایش است و این دلیلی است که احتمال ابتلای یک زن به ملاسما در مقایسه با مردان بیشتر است.

افرادی که پوست تیره تری دارند، مانند افراد اسپانیایی، آفریقای شمالی، آفریقایی-آمریکایی یا هندی تبار، بیشتر در معرض ابتلا به ملاسما قرار دارند. افرادی که دارای یکی از خویشاوندان خونی مبتلا به ملاسما هستند نیز بسیار بیشتر در معرض ابتلا به ملاسما و در نتیجه سیاهی چانه قرار دارند.

علت ایجاد ملاسما

علت دقیق ملاسما به طور کامل مشخص نیست، اما عواملی حاکی از این است که باعث ایجاد ملاسما به خصوص در افراد رنگین پوست می شوند.

عوامل تحریک کننده ملاسما

  1. قرار گرفتن در معرض نور خورشید: قرار گرفتن در معرض اشعه های خورشید می تواند ملاسما را تشدید نماید و این شامل قرار گرفتن در معرض گرما و نور مرئی است. نیازی به وجود یک روز گرم طولانی و تابیدن نور خورشید بر روی پوست نیست، اما اگر نور خورشید روی پوست شما بتابد، ملاسما و سیاهی چانه بلافاصله بدتر خواهد شد.
  2. تغییرات هورمونی: تغییراتی که باعث افزایش سطح هورمونی شما می‌شود، مانند دوران پیش از یائسگی و بارداری، می‌تواند باعث ایجاد ملاسما در زنان شود.
  3. اپیلاسیون: اپیلاسیون می تواند پوست را تحریک یا ملتهب کند که می تواند ملاسما را بدتر نماید.

پیشگیری از سیاهی چانه

شرایط ملاسما قابل پیشگیری نیست. تا زمانی که هورمون های شما هرگز تغییری نکند و هرگز بارداری صورت نگیرد، نمی توانید هیچ اقدامی برای پیشگیری از ملاسما و ابتلای به سیاهی چانه انجام دهید.

اگر به ملاسما و سیاهی زیر چانه مبتلا شده اید، به دنبال درمان بودن برای پیشگیری از بدتر شدن آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود.

محافظت در برابر آفتاب و ملاسما

محافظت مناسب در برابر آفتاب می تواند به جلوگیری از ایجاد یا عود دوباره سیاهی اعضای صورت کمک کند.

شما باید از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید. از ساعت 11 صبح تا 3 بعد از ظهر زیر نور مستقیم خورشید بیرون نروید. مطمئن شوید که از یک کلاه مناسب بدین منظور استفاده می کنید.

دو نوع اصلی ضد آفتاب وجود دارد:

ضد آفتاب هایی که از مواد شیمیایی مانند اکسی بنزون ​​استفاده می کنند.
ضد آفتاب هایی که از مسدود کننده های فیزیکی مانند روی و دی اکسید تیتانیوم استفاده می کنند.

آیا سیاهی چانه به خودی خود از بین می رود؟

ملاسما گاهی اوقات می تواند خود به خود از بین برود، با این حال، برخی از افراد ممکن است برای سال ها یا برای همیشه مبتلا به این شرایط باقی بمانند.

اگر حاملگی به عنوان تحریک کننده باشد، تغییر رنگ پوست ممکن است پس از زایمان زن شروع به محو شدن کند. اما همیشه نیز صدق نمیکند.

درمان سیاهی چانه

متخصص پوست با معاینه بصری پوست و تعیین علت ایجاد سیاهی چانه، ملاسما را تشخیص داده و مورد درمان قرار می دهد.
سیاهی چانه به دنبال ملاسما را نمی توان و نباید بطور خودسرانه درمان کرد.

با توجه به آکادمی پوست آمریکا، برخی از درمان های رایج عبارتند از:

درمان موضعی ملاسما

  • هیدروکینون: این دارو اولین درمان رایج ملاسما و تیرگی پوست است و با روشن کردن پوست عمل می کند. هیدروکینون به صورت کرم، لوسیون، ژل یا مایع می آید و روی پوست استفاده می شود.
  • ترتینوئین و کورتیکواستروئیدها: هر دو این موارد به روشن شدن رنگ لکه های روی پوست کمک می کنند. آنها به صورت ژل، کرم و لوسیون عرضه می شوند.
  • سایر داروهای موضعی (که روی پوست اعمال می شود): سایر درمان های موضعی که ممکن است برای کمک به روشن شدن سیاهی چانه تجویز شوند عبارتند از آزلائیک اسید یا کوجیک اسید.

روش های رفع تیرگی چانه

اگر درمان های موضعی باعث رفع سیاهی زیر چانه نشوند، متخصص پوست ممکن است روشی را برای درمان ملاسما توصیه کند. روش‌های درمان ملاسما شامل لایه‌برداری شیمیایی، میکرودرم ابریژن، درم ابریژن، لیزر درمانی یا روش‌های مبتنی بر نور است.

ملاسما و سرطان پوست

اگر تصور می‌کنید مبتلا به ملاسما شده اید، مراجعه به یک متخصص پوست برای شما اهمیت ویژه ای پیدا می کند، چرا که آنها قادرند سرطان پوست را از ملاسما تمایز دهند.

لکه های های تیره و لکه های قهوه ای خطرناک هستند و شما باید با مشاهده آنها بسیار محتاطانه تر عمل کنید، چرا که می توانند یک نوع اولیه سرطان پوست مانند ملانوم باشد.

منبع

چنان چه تیرگی های عجیبی بر روی صورت خود مشاهده کرده و از این بابت نگران هستید، می توانید با متخصصین پوست طبینجا در این باره مشورت نمایید.

Rate this post

یک دیدگاه

  1. مدتی پیش یه جوش زیرپوست روی چانه ی من زد و ب قول معروف سرباز نکرد وخوب شد ورفع شد ولی بعد از چندروز ب طور بسیارزیاد چانه من سیاه شدو ب صورت رگه هایی لکه های سیاه شد .
    علت چیه؟؟

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید