آیا قرص تاخیری بدون عوارض مردانه وجود دارد؟

0
9,293
قرص تاخیری

 انزال سریع یا زود انزالی 39 درصد از مردان را در برخی از مراحل زندگی تحت تاثیر قرار می دهد و آن را به یکی از شایع ترین مشکلات جنسی مردان تبدیل می کند. امروزه درمان های مختلفی برای کمک به ماندگاری طولانی تر حالت نعوظ در رختخواب وجود دارد.
این گزینه‌های درمانی شامل قرص‌ تاخیری است که با تاخیر در انزال و جلوگیری از ارگاسم زودهنگام عمل می‌کنند.

بیشتر قرص‌های تاخیری ، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین یا SSRI هستند. انواع دیگری از داروها نیز برای درمان انزال زودرس مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله مهارکننده های PDE5 مانند سیلدنافیل که ماده فعال در ویاگرا و بی حس کننده های موضعی است.

در ادامه شما را با نحوه عملکرد بهترین قرص‌های تاخیری مردان و همچنین گزینه‌های جایگزین موجود برای کمک به جلوگیری از انزال زودرس بیشتر آشنا می کنیم.

انزال زودرس چیست؟

انزال زودرس یا PE، شکل شایعی از اختلال عملکرد جنسی مردان است. مردان مبتلا به انزال زودرس تمایل دارند در حین رابطه جنسی به ارگاسم و انزال برسند، در حالی که معمولاً این حالت پس از کمتر از یک دقیقه از رابطه جنسی یا در برخی موارد قبل از دخول رخ می دهد.

اگرچه تعاریف دقیق متفاوت هستند، اما اکثر متخصصان انزال زودرس را به معنای انزال کمتر از یک دقیقه پس از دخول یا بین یک دقیقه تا 90 ثانیه می دانند.

همانند دیگر مسائل مربوط به عملکرد جنسی مردان، انزال زودرس می تواند تأثیر زیادی بر اعتماد به نفس جنسی و عزت نفس شما داشته باشد. اگر تحت تأثیر PE قرار دارید، ممکن است قبل از رابطه جنسی احساس عصبی بودن کرده یا از فعالیت جنسی اجتناب کنید چرا که نگران انزال خیلی سریع هستید.
برای برخی از مردان، انزال زودرس یک مشکل جنسی مادام العمر است که از نوجوانی شروع می شده و تا بزرگسالی ادامه می یابد. برای برخی دیگر نیز، این یک مسئله اکتسابی است که در مقطعی از زندگی ایجاد می شود.

علائم زود انزالی

مهمترین علائم انزال زودرس، رسیدن به ارگاسم و انزال خیلی زود در حین رابطه جنسی است. برخی از مردان مبتلا به PE تقریباً بلافاصله پس از دخول به ارگاسم می رسند، در حالی که برخی دیگر ممکن است بتوانند برای مدت کوتاهی قبل از انزال، رابطه جنسی داشته باشند.

اگر شما مبتلا به انزال زودرس باشید، ممکن است متوجه علائم زیر شوید:

  1. بعد از دخول خیلی سریع وارد مرحله انزال می شوید. در طول دخول رابطه جنسی، ممکن است در یک دقیقه یا کمتر، یا در مدت زمان کوتاه‌تری از آنچه شما و یا همسرتان می‌خواهید به ارگاسم برسید و انزال داشته باشید.
  2. شما قادر به کنترل ارگاسم و انزال خود نیستید. برخی از کارشناسان، انزال زودرس را به عنوان فقدان خودکنترلی بر ارگاسم و انزال تعریف می کنند، به ویژه زمانی که این امر باعث می شود شما یا شریک زندگی تان از نظر جنسی احساس نارضایتی کنید.
  3. علائم دائمی را تجربه می کنید که با گذشت زمان بهبود نمی یابند. گاهی اوقات رسیدن به ارگاسم خیلی زود لزوماً به این معنی نیست که شما مبتلا به انزال زودرس هستید. انزال زودرس یک مشکل دائمی است که معمولاً به مدت شش ماه یا بیشتر رخ می دهد.
  4. علائم شما باعث می شود که احساس ناراحتی داشته باشید. برای اکثر مردان، علائم انزال سریع می تواند منبعی از استرس و ناامیدی را به همراه داشته باشد. ممکن است در رختخواب احساس اعتماد به نفس کمتری داشته یا از رابطه جنسی اجتناب کنید چرا که از عملکرد جنسی خود احساس ناراحتی یا شرم دارید.
  5. علائم انزال زودرس می تواند از نظر شدت متفاوت باشد. اگر PE خفیفی دارید، ممکن است برای یک دقیقه رابطه جنسی برایتان آسان باشد، اما ادامه آن برای مدت طولانی‌تری دشوار خواهد بود. اگر انزال زودرس شما از نوع شدید است، ممکن است حتی چند ثانیه پس از دخول، اجتناب از به ارگاسم رسیدن برای شما دشوار باشد.
  6. گاهی اوقات، انزال زودرس می تواند موقعیتی باشد. برای مثال، ممکن است در پوزیشن‌های جنسی خاص، با انواع خاصی از تحریکات یا با شرکای جنسی که باعث می‌شود احساس تحریک خاصی داشته باشید، انزال زودرس را تجربه کنید.

علل زود انزالی

انزال زودرس (PE) می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. گاهی اوقات در نتیجه عوامل فیزیکی مانند حساسیت آلت تناسلی رخ داده و در موارد دیگر، ممکن است از مسائل روانی مانند استرس، اضطراب عملکرد جنسی یا احساس گناه در مورد رابطه جنسی ایجاد شود.

علل فیزیکی زود انزالی

برای بسیاری از مردان، انزال زودرس یک مشکل فیزیکی است که به دلیل احساسات جنسی رخ می دهد. عوامل فیزیکی که ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن PE شوند عبارتند از:

  • حساسیت آلت تناسلی
  • تحریکات جنسی
  • مشکلات تیروئید

علل روانی زود انزالی

همه موارد زود انزالی ناشی از عوامل فیزیکی نیستند. در واقع، تحقیقات حاکی از این است که بسیاری از موارد زود انزالی در درجه اول ماهیت روانی دارند. عوامل روانشناختی که می توانند باعث ایجاد PE یا ایجاد آن شوند عبارتند از:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • انتظارات غیر واقعی از رابطه جنسی
  • عدم اعتماد به نفس و تصویر بدنی ضعیف
  • مشکلات رابطه

گاهی اوقات، ترکیبی از عوامل مختلف فیزیکی و روانی ممکن است همگی در انزال زودرس نقش داشته باشند.

نحوه عملکرد قرص تاخیری در مردان

از آنجایی که زود انزالی یک مشکل رایج است، محصولات متعددی به عنوان درمان های موثر برای PE به بازار عرضه می شوند. در حالی که برخی از درمان های پلی اتیلنی واقعا موثر هستند، برخی دیگر ممکن است از تاثیر کمتری بدین منظور برخوردار باشند و به طور کلی بهتر است از مصرف آنها اجتناب شود.

به طور کلی، محبوب ترین قرص تاخیری مردان را می توان در یکی از دو دسته مختلف دسته بندی کرد:

مکمل های پلی اتیلنی بدون نسخه

بسیاری از مکمل ها ادعاهای جسورانه و بلندپروازانه ای در مورد توانایی خود در جلوگیری از انزال زودرس و بهبود عملکرد جنسی دارند. اگرچه آنها می توانند جذاب به نظر برسند، مهم است به یاد داشته باشید که آنها معمولاً توسط شواهد علمی واقعی و قابل اثبات پشتیبانی نمی شوند.

همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که این محصولات واقعاً توسط FDA تنظیم نشده اند، به این معنی که می توان آنها را با استفاده از ادعاهایی به بازار عرضه کرد که داروهای واقعی نمی توانند ایجاد کنند. این محصولات با هیچ آزمایش واقعی مورد رصد قرار نگرفته اند.

قرص تاخیری تجویزی

انواع مختلفی از قرص های تاخیری تجویزی برای درمان PE مورد استفاده قرار می گیرد. رایج ترین آنها مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند سرترالین هستند.

SSRI ها معمولا برای درمان افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، از آنجایی که آنها اغلب به کاهش ارگاسم و انزال کمک می کنند، برخی از پزشکان آنها را برای شرایط دیگر مانند انزال زودرس تجویز می کنند.

علاوه بر داروهای SSRI مانند سرترالین، انزال زودرس گاهی اوقات با داروهای تجویزی اختلال نعوظ (ED) مانند سیلدنافیل (ویاگرا) درمان می شود.

چگونه SSRI ها انزال زودرس را درمان می کنند؟

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین یا SSRI دسته ای از داروها هستند که عموماً برای درمان افسردگی استفاده می شوند. به عنوان درمانی برای افسردگی، SSRI ها با افزایش میزان سروتونین در مغز شما در هر زمان عمل می کنند. این داروها اغلب به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.
وقتی نوبت به درمان افسردگی می رسد، SSRI ها بسیار خوب عمل می کنند. با این حال، آنها یک عارضه جانبی بزرگ و شناخته شده دارند.

یکی از عوارض جانبی قرص تاخیری این است که برای بسیاری از افراد، SSRI ها به میزان قابل توجهی زمان و تلاش لازم برای رسیدن به ارگاسم را در طول رابطه جنسی افزایش می دهند. این بدان معناست که داروهای SSRI، مانند سرترالین، می توانند به طور موثر به عنوان درمان انزال زودرس عمل کنند.

سرترالین (که معمولاً با نام Zoloft فروخته می شود) یکی از پرمصرف ترین داروهای روانپزشکی موجود است.

مطالعات سرترالین و سایر SSRI ها نشان می دهد که این داروها اغلب می توانند علائم انزال زودرس را در صورت استفاده روزانه، معمولاً به مقدار قابل توجهی، درمان نمایند.

چگونه مهارکننده های PDE5 انزال زودرس را درمان می کنند؟

مهارکننده‌های PDE5 مانند سیلدنافیل، تادالافیل و آوانافیل به عنوان درمان‌های اختلال نعوظ یا ED شناخته می‌شوند.

این داروها با افزایش جریان خون به آلت تناسلی شما عمل می کنند. از آنجایی که نعوظ سالم تماماً به جریان خون مربوط می شود، این افزایش عرضه خون باعث می شود زمانی که احساس می کنید از نظر جنسی برانگیخته شده اید، نعوظ را ایجاد کرده و حفظ نمایید.

اکثر داروهای مهارکننده PDE5 به شکل قرص تاخیری هستند و می توانند 30 تا 60 دقیقه قبل از رابطه جنسی مصرف شوند. علاوه بر درمان زود انزالی، برخی از مهارکننده‌های PDE5 به‌عنوان درمان‌هایی برای انزال زودرس استفاده می‌شوند.

به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مردان مبتلا به PE بعد استفاده از داروهای ED مانند سیلدنافیل بهبودهایی را تجربه می کنند.

در مطالعه ای در سال 2005، محققان دریافتند که اگرچه سیلدنافیل به طور مستقیم میانگین زمان قبل از ارگاسم را در مردان مبتلا به PE افزایش نمی دهد، اما می تواند اعتماد به نفس را بهبود بخشیده و درک کنترل انزال را افزایش دهد.

محققان همچنین دریافتند که سیلدنافیل زمان مقاوم سازی را کاهش می دهد و باعث می شود مردان مبتلا به انزال زودرس نعوظ دوم را در مدت کوتاهی پس از رابطه جنسی آسان تر کند.
به طور خلاصه، حتی اگر در اولین بار رابطه جنسی بهبودی در زمان انزال وجود نداشته باشد، سیلدنافیل ممکن است لذت بردن از دور دوم رابطه را با همسرتان آسان‌تر نماید.

عوارض قرص تاخیری

مانند همه داروها، مهارکننده‌های SSRI و PDE5 می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند. عوارض جانبی بالقوه سرترالین عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • اسهال
  • یبوست
  • سرگیجه
  • خستگی
  • سردرد
  • عصبی بودن
  • تکان خوردن
  • استفراغ
  • مشکل در خوابیدن
  • خشکی دهان
  • سوزش سردل
  • تعریق بیش از حد
  • تغییر اشتها و یا تغییر وزن
  • تغییرات در میل جنسی و یا عملکرد جنسی

بسیاری از این موارد عوارض جانبی رایج همه داروهای ضد افسردگی هستند.

از سوی دیگر، سیلدنافیل و سایر مهارکننده‌های PDE5، معمولاً تنها در حالی که در بدن شما فعال هستند، عوارض جانبی خفیفی ایجاد می‌کنند. عوارض جانبی بالقوه سیلدنافیل عبارتند از:

  • سردرد
  • گرگرفتگی صورت
  • سوزش سردل
  • خونریزی بینی
  • مشکلاتی در خوابیدن
  • دردهای عضلانی
  • بی حسی یا گزگز در اندام ها
  • افزایش حساسیت به نور
  • تغییر در توانایی شما برای درک رنگ

منبع

چنان چه شرایطی مانند زودانزالی را تجربه می کنید، نیازی به تحمل این شرایط نیست. شما می توانید با متخصصین اورولوژی طبینجا بصورت آنلاین در ارتباط باشید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید