انواع بواسیر خارجی یا بیرون زدن مقعدی

0
1,485
18958.jpeg alt_text
18958.jpeg caption

بواسیر خارجی شرایطی است که ممکن است با عناوین مختلفی همچون بیرون زدن مقعدی ، هموروئید ترومبوزه در میان پزشکان و حتی بیماران شنیده شود.

تفاوت بواسیر خارجی و داخلی

هموروئید داخلی یا افتادگی هموروئید شرایط داخلی است که در رکتوم بوده و افتادگی به سمت مقعد اتفاق می افتد. بواسیر خارجی در مقعد ممکن است در خارج از دهانه مقعد نیز برجسته شود، اما به آنها بواسیر داخلی گفته نمی شود. هموروئید داخلی معمولاً دردناک نیست اما می تواند باعث ناراحتی، خونریزی و علائم دیگری شود که می تواند در نشستن، استفاده از دستشویی و زندگی راحت روزمره اختلال ایجاد کند. در بسیاری از موارد، هموروئید داخلی به خودی خود یا با استراتژی های درمانی در منزل ممکن است کاهش یابد (کوچک شود)، اما برخی از آنها به درمان پزشکی یا جراحی نیاز دارند.

 

علائم بواسیر خارجی

علائم هموروئید ترومبوزه می تواند متفاوت باشد. ممکن است به طور متناوب بیرون زده و کوچک دیده شوند، بنابراین ممکن است فقط بعضی اوقات متوجه آنها شوید.

شایعترین علائم عبارتند از:

برآمدگی: ممکن است هنگام تمیز کردن پس از دفع مدفوع، برآمدگی کوچکی در مقعد خود احساس کنید. این ورید متورم است و ممکن است در لمس کردن حساس باشد، تمامی زمان ها حساس یا بدون درد باشد.

خونریزی: هنگام دفع مدفوع، یا حتی در حین دفع مدفوع، ممکن است متوجه خون در توالت یا دستمال توالت شوید. خون به طور معمول قرمز روشن و بسیار آبکی است، در مقابل خونی که از معده یا از خونریزی روده ناشی می شود، معمولاً تیره، سیاه یا قیر مانند است.

خارش مقعد: ممکن است در صورت داشتن بواسیر خارجی پوست اطراف مقعد شما بسیار خارش دار باشد.

ناراحتی: بواسیر بزرگ با افتادگی ممکن است باعث ایجاد احساس ناراحتی عمومی یا احساس تخلیه ناقص روده یا احساس دفع ناکامل روده شود. ممکن است هنگام حرکات روده یا هر چیز دیگری بواسیر شما را حساس شود. فشار نشستن نیز ممکن است باعث تحریک آن شود.

درد همراه با همورئید داخلی غیر معمول است.

 

بواسیر خارجی خطرناک است یا داخلی

بیرون زدن مقعدی ممکن است به شدت متورم شده و مانع حرکات روده شود. هموروئید داخلی گاهی اوقات می تواند به سرعت و به طور گسترده ای خونریزی کند، که باعث از دست دادن خون شدید شده و به خودی خود می تواند زندگی را تهدید کند.

بیرون زدن مقعد بیشتر از هموروئید داخلی خفیف می تواند خونریزی کرده و به صورت هموروئید ترومبوزه دربیاید. در صورت داشتن درد شدید یا خونریزی شدید از راست روده، بویژه اگر ناراحتی در شکم، اسهال یا تب دارید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

 

علل بواسیر

بواسیر می تواند در مقعد یا راست روده ایجاد شود و علت اصلی آن هنوز جای بحث دارد. یکی از نظریه های برجسته در این مورد مربوط به ناکارآمدی بافت های پشتیبانی کننده بالشتک های مقعدی در کانال مقعد است. وقتی هموروئید داخلی درمان نشود و برای مدت طولانی باقی مانده یا تحت فشار جسمی بیشتری قرار بگیرد، می تواند دچار افتادگی شده و از مقعد یا راست روده بیرون بزند.

چندین عامل خطر برای همورئید وجود دارد، از جمله رژیم غذایی پرچرب، کم فیبر، کمبود آب بدن، عدم فعالیت بدنی، اسهال، یبوست، استفاده بیش از حد از داروهای ضد اسهال و افزایش سن می تواند باعث همورئید خارجی شود.

بارداری و چاقی نیز از عوامل خطر بواسیر خارجی هستند و می توانند در دوران پس از زایمان، در هفته ها و ماه های اول پس از تولد کودک تشدید شوند.

گاهی اوقات، وارد کردن شی خارجی به درون مقعد، حین فعالیت جنسی، یا برای درمان پزشکی، می تواند باعث فشار شده، در نتیجه باعث هموروئید داخلی و به دنبال آن بواسیر خارجی شود.

 

تشخیص

در صورت وجود برجستگی در خارج از راست روده یا بیرون زدن مقعدی، تشخیص بواسیر خارجی در نظر گرفته می شود. اما با معاینه بالینی، هموروئید داخلی توسط پزشک تشخیص داده می شود.

هموروئید داخلی بسته به سطح برآمدگی طبقه بندی می شود:

• درجه 1: این هموروئید داخلی برجسته بوده اما از کانال مقعد بیرون نمی زنند. خونریزی ممکن است رخ دهد.

• درجه 2: این هموروئیدهای داخلی در حین حرکت روده از کانال مقعد خارج می شوند، اما خود به خود در داخل عقب می روند.

• درجه 3: این بواسیرهای داخلی در حین حرکات روده یا سایر اشکال، از مقعد خارج می شوند و باید به صورت دستی به داخل برگردانده شوند.

• درجه 4: این هموروئید داخلی از کانال مقعد خارج شده و نمی توانند به عقب رانده شوند و در داخل رکتوم باقی نمی مانند بصورت بیرون زدگی مقعدی دیده می شوند. اگر خون رسانی به علت فشار ناشی از اسفنکتر مقعدی مسدود شود، بواسیر درجه IV ممکن است بدون اکسیژن مانده و بواسیر خارجی ترومبوزه را ایجاد کند.

 

درمان بواسیر خارجی

بیشتر موارد به خودی خود بهبود می یابند اما در صورت عدم درمان ممکن است نیاز به درمان خانگی، دارویی و یا حتی جراحی باشد. درمان خانگی می تواند شامل استفاده از کیسه یخ و حمام سیتز باشد که به جمع شدن بواسیر تا حدودی کمک می کند. جلوگیری از فشار در هنگام حرکات روده مهم است، بنابراین تا حد امکان مدفوع خود را نرم نگه دارید. پمادهای موضعی و داروهای نرم کننده مدفوع می توانند کمک کننده باشند.

 

  • شما می توانید از طریق سامانه آنلاین طبینجا از متخصصین داخلی ما نوبت بگیرید.
Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید