علت بوی بد ناف و روش های خلاصی از آن

3
79,182
بوی بد ناف

اگر به تازگی متوجه بوی بد ناف خود شده باشید، احتمالا اولین سوالی که در ذهنتان ایجاد می شود اینست که این بوی بد از کجا نشات می گیرد؟ آیا راه حلی برای رفع آن وجود دارد؟ برای پی بردن به پاسخ این سوالات با طبینجا همراه باشید.

علت بوی بد ناف چیست؟

یکی از شایع ترین سوالاتی که از متخصصین پوست پرسیده می شود مربوط به بد بو شدن ناف و روش های خلاصی از آن است. اگر بویی که از ناف حس می کنید، چیزی شبیه به بوی ادرار، پنیر گندیده، ماهی و سایر بوهای خفیف از این ناحیه باشد، احتمالا بدین معنی است که به عفونت ناف مبتلا شده اید یا این منطقه از پوست شکم شما از بهداشت ضعیفی برخوردار است.

اما به طور کلی دلایل بسیاری برای بوی بد ناف وجود دارد و ممکن است این بوی نامطبوع با علائم دیگری مانند خروج ترشحات از ناف و یا قرمز شدن ناف همراه باشد. برخی از علل بد بو شدن ناف عبارتند از:

عفونت قارچی

عفونت قارچی یا مخمری معمولا با بوی بد این ناحیه همراه است. کاندیدا آلبیکنز قارچی است که در مناطق گرم و مرطوب مانند سوراخ ناف زندگی می کند. این قارج به عنوان علت خارج شدن عفونت از ناف، عامل بوی بد یا چسبندگی و ترشحات این ناحیه شناخته شده است. علائم دیگری که ممکن است با عفونت ناف همراه باشد شامل درد و خروج ترشحات آبکی بد بو از ناف است.

عفونت باکتریایی

عفونت باکتریایی در دورن سوراخ ناف عامل ایجاد ترشحات بد بو ناف و علت قرمزی دور ناف است. اگر منطقه در دورن سوراخ ناف بطور کامل شسته نشود، باکتریها در این منطقه گرم و مرطوب شروع به رشد می کنند. خروج عفونت از ناف بیشتر گریبانگیر افرادی می شود که سوراخ ناف آنها دارای خطوط داخلی نیز می باشد. اگر به طور سوراخ ناف در این افراد شسته نشود، عفونت باکتریایی تشدید شده و امکان تجربه درد دور ناف و ناراحتی برای فرد وجود خواهد داشت.

دیابت

یکی از علل احتمالی برای ترشحات بد بوی ناف ، وجود بیماری دیابت در فرد است. تحقیقات حاکی از این است که دیابت می تواند سلامت ناف را تهدید کند. دیابت می تواند منجر به خروج ترشحات همراه با بوی بد از ناف گردد که با درد بسیار شدیدی همراه است.

پیرسینگ

افرادی با سوراخ کردن یا پیرسینگ ناف بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات ناف قرار دارند. ناف بد بو در این افراد ممکن است به این خاطر ایجاد شده باشد که عفونت ناف آنها بهبود نیافته است. این افراد همچنین ممکن است شکل گیری زخم های دور ناف و خونریزی از آن را تجربه کنند. افراد با این مشکل معمولا از علائمی دیگری مانند خیسی و گرم شدن اطراف ناف شکایت دارند. بنابراین اگر ناف بد بو همراه با خروج ترشحات را تجربه می کنید، ممکن است به عفونت ناف مبتلا شده باشید.

زخم ناشی از پیرسینگ ناف ممکن است شروع به آبسه کردن (برآمدگی و ورم دور ناف) یا پوسته پوسته شدن به ویژه در اطراف حلقه نماید. این احتمال وجود دارد که شما احساس خارش اطراف ناف و پیرسینگ نیز داشته باشید. در چنین مواقعی ضروری است که سریعا به اورژانس مراجعه کنید.

جوش اطراف ناف نشانه چیست؟

یک توده قرمز و جوش مانند در داخل یا نزدیک ناف می تواند یک کیست اپیدرموئید باشد. این کیست ها ضایعات غیر سرطانی رشد یافته ای هستند و زمانی شکل می گیرند که سلول های پوست آن گونه باید ریزش پیدا نکنند.

بد بو شدن ناف در بارداری

بسیاری از زنان در طول دوره بارداری ممکن است دچار بد بو شدن ناف شوند. در طول این دوره سوخت و ساز بدن افزایش می یابد و زنان تعریق بیشتری می کنند. اگر سوراخ ناف به خوبی تمیز نشود، ضایعات بد بو در آن تجمع می یابند. همچنین در طول دوره بارداری، ادرار جنین از طریق مجرای اوراک به درون مثانه مادر تخلیه می شود.

ترشحات آبکی و بد بو که از ناف ایجاد می شود ممکن است به دلیل شرایطی باشد که در اثر اختلالات نادر مجرای اوراک ایجاد شده است. احتمال خونریزی ناف همچنین در طول دوره بارداری وجود دارد. همچنین برخی از زنان بوی بد ناف را در طی دوران قاعدگی خود گزارش کرده اند.

درمان رفع بوی بد ناف

اگر عفونت باکتریایی در داخل سوراخ ناف وجود داشته باشد چند راهکار کوچک می توانند تا حدودی در رفع این شرایط به شما کمک کنند. در ابتدا ضروری است که با استفاده از آب و صابون به طور کامل سوراخ ناف شستشو داده شود.

همچنین شما بایستی همیشه بعد از انجام تمرینات ورزشی، به منظور جلوگیری از انباشت تعریق سوراخ ناف را تمیز کنید. تعریق، فعالیت باکتری ها در این ناحیه را تسریع نموده و منجر به ایجاد ترشحات بد بو در آن می شود. دقت کنید که بعد از حمام کردن هم سوراخ ناف را بطور کامل خشک کنید چرا که رطوبت این ناحیه بهترین محل برای رشد باکتری ها است.

اگر دارای پیرسینگ در ناف خود هستید، ضروری است که بطور مرتب سوراخ و اطراف آن را تمیز کنید. شما می توانید از الکل و مواد ضد میکروبی به منظور پیشگیری از انتشار عفونت در این ناحیه کمک بگیرید.

درمان خانگی بوی بد ناف

همچنین برخی از درمان های خانگی وجود دارند که می توانند به رفع بوی بد در این ناحیه کمک کنند. برخی از درمان های خانگی موثر مانند آلوئه ورا، آب نمک گرم، روغن درخت چای و الکل هستند. آب نمک یا محلول سالین به منظور پیشگیری از این عفونت های ناخوشایند گزینه بسیار موثری است.

این محلول به جذب هر گونه رطوبت در اطراف ناف و پیشگیری از رشد و گسترش باکتری ها کمک می کند. اگر درد در درون ناف را تجربه می کنید، می توانید از کمپرس گرم بر روی این ناف استفاده کنید. همچنین اگر قرمزی ناف یا زخم وجود داشته باشد، کمپرس گرم می تواند کمک کننده باشد.

روغن درخت چای یکی از بهترین درمان های خانگی بوی بد ناف می باشد. روغن درخت چای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی داشته که به بهبود عفونت ناف کمک می کند.

پزشکان همچنین به شما توصیه خواهند کرد که با استفاده از یک چوب پنبه یا گوش پاک کن آغشته به الکل منطقه آسیب دیده و اطراف آن را تمیز کنید. بهتر است به منظور رفع بوی ناف این عمل را دو بار در روز تکرار کنید. بهتر است که از اعمال کرم یا لوسیون ها به درون ناف خودداری کنید. اگر برای تمیز کردن گزینه صابون را انتخاب می کنید، بایستی از محصولات اختصاصی برای کودکان استفاده کنید و بعد از مصرف نیز به دقت آن ها را بشویید.

اگر چه داروها و کرم های ضد باکتریایی و ضد قارچی برای کمک به خلاصی از شر بوی ناف در کودکان و بزرگسالان وجود دارد، اما در برخی موارد احتمال نیاز به عمل جراحی برای برطرف نمودن آنها وجود خواهد داشت.

 

اگر بوی ناف برایتان آزار دهنده شده، می توانید برای رفع این مشکل هم اکنون با استفاده از سامانه نوبت دهی اینترنتی یکی از متخصصین داخلی طبینجا مشورت نمایید.

Rate this post

3 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید