همه چیز در مورد کولونسکوپی

0
6,127
511622.jpeg alt_text
511622.jpeg caption

کولونسکوپی نوعی روش پاراکلینیک بوده که امکان معاینه دقیق مجدای روده و دیداره آن را فراهم میکند. از این روش برای تشخیص زودرس و غربالگری کنسرهای کولون و پولیپ روده استفاده میشود. دستگاه کولونسکوپی دارای یک لوله بسیار باریک و منعطف هست که به سر آن‌یک دوربین وصل شده است. قطر این لوله بسیار کمتر از قطر روده هست که این سبب می شود فرد در هنگام ورود لوله به معقد و حرکت آن در روده ها درد حس نکند. انعطاف پذیری این لوله از آسیب پذیری روده ها به هنگام حرکت لوله آن، جلوگیری می کند.

اقدامات قبل از کولونسکوپی

 

کولونسکوپی

جهت مشاهده دقیق روده ها و وضوح آن، لازم هست روده ها به طور کامل خالی از مدفوع باشد. به همین جهت لازم هست که از دو روز قبل از انجام کولونسکوپی، فقط مایعات مصرف شود. از داروهای ملین و پاک کننده روده ها نظیر پودرهای پلی اتیلن گلیکول و یا روغن کرچک هم میتوان کمک گرفت. قبل از انجام کولونسکوپی توصیه میشود که اگر فرد از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپیرین، وارفارین و یا هپارین استفاده میکند، حتما پزشک خودرا مطلع سازد تا در صورت لزوم قبل از انجام کولونسکوپی مصرف آن متوقف شود.

آیا انجام کولونسکوپی با درد همراه است؟

علی رغم اینکه انجام کولونسکوپی با توجه به قطر کم دستگاه و انعطاف پذیری آن، درد قابل توجه ندارد، برخی پزشکان توصیه می کنند که جهت آرامش بیمار، از داروهای آرامبخش وریدی کوتاه اثر استفاده شود. پس از پایان کولونسکوپی هم لازم هست که فرد یک الی دو ساعت تحت نظر باشد و پس از بین رفتن اثر داروهای آرامبخش، اجاره ترخیص داده می شود. درصد کمی از افرادی که تحت کولونسکوپی قرار گرفته اند، پس از انجام دچار نفخ شکم میشوند. این امر پدیده ای گذرا بوده و از نظر بالینی حائز اهمیت نبوده و خطری ندارد.

در چند سالگی باید کولونسکوپی انجام داد؟

با توجه به این که با افزایش سن افزایش ریسک ابتلا به کنسر کولون وجود دارد،ت وصیه میشود پس از ۵۰  سالگی هر ده سال یکبار کولونسکوپی انجام شود و اگر سابقه ابتلا یک فرد در خانواده به کنسر کولون وجود دارد این کار از ۴۰ سالگی شروع شود. افرادی هم که مبتلا به تغییر اجابت مزاج، خونریزی گوارشی، کاهش وزن و یا کم خونی های غیر قابل توجیه هستند توصیه میشود که جهت غربالگری کنسر کولون تحت کولونسکوپی قرار بگیرند و در صورت توده مشکوک نمونه برداری شود و برای پاتولوژی ارسال شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین گوارش ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید