مقایسه ارزش غذایی روغن های مختلف

0
6,475
640806.jpeg alt_text
640806.jpeg caption

روغن ها جز گروه غذایی چربی بوده و مصرف بی رویه  آن به علت کالری بالایی که داردتوصیه نمیشود.

یک گرم‌چربی حدود ۹ کالری دارد که میزان آن حدودا ۲ برابر کالری یک گرم قند یا پروتئین می باشد.

روغن ها به چند دسته تقسیم می شوند؟

روغن ها به دودسته اشباع و غیر اشباع تقسیم میشوند:

دسته اول روغن های اشباع هستند که در دمای اتاق جامد بوده و معمولا  وقتی حرارت می بینند اکسیده شده و در جدار عروق رسوب میکنند.مصرف این روغن ها به علت مشکلات قلبی و عروقی توصیه نمیشود.از این دسته میتوان به روغن حیوانی،روغن دنبه و روغن نباتی اشاره کرد‌

دسته دوم روغن های غیر اشباع هستند.این ها در دمای اتاق مایع هستند.و نسبت به دسته اول عوارض کمتری دارند و حتخی مصرف برخی از آنها مثل روغن زیتون،کنجد و آفتاب گردان توصیه شده است.

در چه صورتی ارزش غذایی روغن ها بیشتر می شود؟

هرچقدر که نسبت امگا۳ به امگا۶،در یک روغن بیشتر باشد،ارزش غذایی آن بیشتر بوده و نقش محافظتی در ابتلا به بیماریهای قلبی دارند.در میان روغن های گیاهی بیشترین میزان امگا۳ مربوط به روغن آفتاب گردان،بادام زمینی،هسته انگور و ذرت می باشد

چربی های اشباع در چه مواد غذایی وجود دارند؟

باید این نکته را به یاد داشته باشیم که چربی های اشباع فقط در کره وجود ندارد. بلکه یک قطعه گوشت استیک حاوی ۲۰ گرم چربی اشباع است. یک سینه مرغ با پوست که پخته شده باشد٬ در حدود 9 گرم چربی اشباع دارد.

بنابراین لازم هست بیماران قلبی و مبتلا به چربی خون،از مصرف بی رویه این مواد غذایی نیز پرهیز کنند.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی،،باید ۷۰ درصد چربی مصرف افراد غیر اشباع،و حدود ۳۰ درصد آن اشباع باشد..این به این معنی هست که بدن به کلسترول و چربی اشباع هم نیاز دارد اما بدیهی است که مصرف آن باید تحت کنترل باشد.

چند نکته مهم در مصرف روغن ها برای افرادی که قصد تناسب اندام دارند چیست؟

کلیه روغن های اشباع و غیر اشباع از نظر کالری یکسان هستند و تفاوت آنها در ارزش غذایی و عوارض آنها می باشد.

گاهی اوقات برخی افراد،نسبت به مصرف چربی حساسیت بیشتری دارند و زودتر از سایرین دچار عوارض ناشی از هیپرلیپیدمی را پیدا میکنند.این افراد معمولا یک زمینه در خانواده دارند.

به علت غوارض قلبی،لازم هست چربی خون بالا تحت نظر پزشک درمان شود.افرادی که مبتلا به دیابت،بیماری عروق کرونر،سابقه سکته های مغزی و قلبی هستند،لازم هست با وسواس و سرعت بیشتری تحت درمان قرار بگیرد.

درمان هیپرلیپیدمی در مرحله اول شامل ،مراعات رژیم غذایی و ورزش می باشد. در موارد شدیرتر لازم هست درمان دارویی مناسب تحت نظر پزشک سریعا شروع شود.

شما می توانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین تغذیه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید