آنژین چیست و روش های تشخیص بیماری

0
4,665
25847.jpeg alt_text
25847.jpeg caption

آنژین نوعی احساس ناراحتی و یا درد در قفسه سینه است که در زمان عدم خون رسانی کافی به ماهیچه ی قلبی رخ می دهد. ماهیچه قلبی به اکسیژنی که توسط خون حمل می شود نیاز دارد. آنژین احساس فشار در قفسه سینه است. احتمال این که این دردها در شانه ها، گردن، چانه و پشت نیز احساس شود، وجود دارد. آنژین علائمی از بیماری عروق کرونری (CAD) می باشد که یکی از رایج ترین بیماری های قلبی است. این بیماری زمانی ایجاد می شود که موادی چسبناک بنام پلاک در رگ هایی که فرآیند خون رسانی به قلب را انجام می دهند ایجاد انسداد می کنند بنابراین خون رسانی را با اختلال مواجه می سازند. 

انواع آنژین

سه نوع از آنژین وجود دارد:

• نوع پایدار رایج ترین نوع آن است. این حالت زمانی ایجاد می شود که قلب تندتر از حد معمول فعالیت می کند. آنژین پایدار روند منظمی دارد. استراحت و داروها می توانند کمک کننده باشند.  

• آنژین ناپایدار که خطر بیشتری دارد. این مورد یک الگوی معمول را دنبال نمی کند و بدون انجام دادن فعالیت های فیزیکی رخ می دهد. با استراحت و دارو درمان نمی شود. علائم آن ممکن است نشانه یک حمله قلبی در آینده باشد.

• نوع دیگر آن بسیار نادر است. در زمان استراحت اتفاق می افتد. داروها می توانند کمک کننده باشند.

علائم آنژین

 

آنژین

آنژین ها شامل دردهایی هستند که معمولا ناحیه قفسه سینه را تحت تاثیر قرار می دهند. 

• احساس فشار در ناحیه قفسه سینه

• حس سنگینی یا سوزش

• درد هایی که می توانند به مناطق دیگر از جمله فک، بازو، شانه، گلو و حتی دندان منتشر شوند.

• شدت این دردها گاهی به اندازه ای است که برخی از بیماران ممکن است علائم دیگری هم چون تعریق، حالت تهوع، تنگی نفس و سوزش سر دل را تجربه کنند. 

علل آنژین

این شرایط بیشتر تحت تاثیر شرایط آترواسکلروز رخ می دهد. علت این اتفاق نیز بدین دلیل است که رگ های خون رسان با انباشت پلاکت ها، کلسیم و یا کلسترول تنگ تر گردیده و جریان خون را محدودتر می سازند. با این حال شرایط دیگری مانند سیگار کشیدن، بزرگی قلب در اثر شرایط مزمن، تنگی دریچه آئورت و یا حتی مصرف وعده های غذایی سنگین نیز می توانند به این شرایط دامن بزنند. 

عوامل ایجاد کننده آنژین 

افرادی که سابقه بیماری های قلبی دارند بیشتر در معرض تجربه چنین حالتی می باشند. با این وجود شرایط زیر نیز ممکن است در این حین دخیل باشند از جمله:

• سندرم متابولیک و دیابت

• داشتن اضافه وزن و کم تحرکی

• فشار خون بالا

• سنین بالای 45 سال

تشخیص آنژین

تشخیص این حالت بعد از یک معاینه بالینی با کمک یک نوار قلبی یا الکتروکاردیوگرام، تست استرس یا همان تست ورزش صورت می گیرد. البته یک تصویر برداری اشعه ایکس و یک آزمایش خونی ساده برای بررسی مقادیر سطح کلسترول و چربی خون ممکن است درخواست گردد. 

درمان آنژین

یکی از داروهای رایج برای درمان این شرایط استفاده از داروی نیتروگلیسیرین می باشد که جزو نیترات ها بوده و برای گشادی عروق تجویز می گردد. البته داروهای دیگری هم چون بتا بلوکرها، ضد انعقاد، ضد پلاکت، مهار کننده آنژیوتانسین و کلسیم بلوکرها ممکن است برای کنترل این شرایط مصرف گردند. 

همه دردها و ناراحتی های قفسه سینه آنژین نیستند. اگر در قفسه سینه درد دارید به پزشک مراجعه کنید. 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین قلب و عروق ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید