آنژیوگرافی چه زمانی انجام می شود؟

0
15,813
6457.jpeg alt_text
6457.jpeg caption

آنژیوگرافی معمولا یک روش تشخیصی برای تعیین مقدار و شدت گرفتگی عروق می باشد که معمولا در طی این فرآیند می توان محل دقیق عروق دچار گرفتگی شده را نیز تشخیص داد. بنابراین پزشکان متخصص قلب و عروق براساس اطلاعات حاصل از این روش تشخیصی قادر به انتخاب روش درمانی مد نظر می باشند.

آنژیوگرافی چه زمانی انجام می شود؟

افرادی که علائم خاص مربوط به بیماری های قلبی عروقی را تجربه نمایند معمولا کاندید انجام این روش می گردند. اگر افراد علائم زیر را گزارش دهند معمولا پزشک از آن ها درخواست انجام آنژیوگرافی خواهد کرد:

  • علائم مربوط به بیماری های عروق کرونر مانند درد قفسه سینه
  • مبتلایان به بیماری های مادرزادی قلب
  • مشکلات دریچه ای که نیاز به جراحی در آن ها وجود داشته باشد.
  • درد های قفسه سینه که به تازگی شروع شده باشند.
  • دردهای قفسه سینه منتشر شونده به سایر اندام ها مانند فک، گردن و یا دست چپ

نحوه انجام عمل آنژیوگرافی

آنژیوگرافی معمولا به دو طریق از طریق کشاله ران و دست مورد انجام قرار می گیرد. این که افراد تحت انجام کدام روش قرار بگیرند بستگی به شرایط بیمار خواهد داشت که توسط پزشک تعیین خواهد گردید. بعد از انجام آنژیوگرافی از طریق دست معمولا بعد از چند ساعت تحت نظر قرار گرفتن در بیمارستان، افراد قادر به از سر گیری فعالیت های خود خواهند بود.

این روش به نسبت آنژیوگرافی از کشاله ران یا شریان فمورال راحتتر است چرا که احتمال خونریزی در آن کمتر بوده و نیازی به قرار گیری کیسه شن بر روی محل ورود کاتتر وجود نخواهد داشت. علاوه بر این محدودیت های حرکتی در آنژیوگرافی از طریق دست مشاهده نمی گردد. در این روش معمولا بیمار هوشیار بوده ولی داروهای آرام بخش خاصی را دریافت خواهد کرد. در محل عروق مورد نظر در کشاله ران یا دست یک کاتتر وارد می شود. بعد از ورود این سیم یک ماده حاجب رنگی به داخل عروق تزریق می گردد تا محل گرفتگی عروق مشاهده گردد. بعد از ورود این ماده رنگی، دستگاه تصویر برداری از بخش های مختلف قلب در حالت های متفاوت عکسبرداری خواهد نمود.

در حین انجام این عمل ممکن است برای تصویربرداری در سطوح متفاوت از فرد خواسته شود تا نفس عمیق بکشد، نفس خود را نگه دارد و یا سرفه نماید. یکی از نکات حائز اهمیت در مورد روش آنژیوگرافی از طریق دست این است که میزان اشعه دریافتی پزشک و خود بیمار در این روش به نسبت روش آنژیوگرافی از کشاله ران بیشتر خواهد بود.

مراقبت های بعد از آنژیوگرافی

بعد از آنژیوگرافی از کشاله ران معمولا بیمار به مدت 6 ساعت تحت نظر قرار می گیرد که در این مدت بر روی محل شریان برای جلوگیری از خونریزی یک کیسه شن قرار می گرد. این محدودیت حرکتی در روش دست وجود نداشته و تنها به مدت 4 ساعت افراد تحت نظر قرار خواهند گرفت.

عوارض بعد از آنژیوگرافی

این روش معمولا با عوارض چندانی همراه نیست ولی تعداد کمی از افراد ممکن است درد دست یا احساس بی حسی در پا را گزارش نمایند. اگر علائمی مانند خونریزی غیر طبیعی در محل مورد نظر، ورم ناگهانی و یا درد سینه در افراد وجود داشته باشد بهتر است هر چه سریعتر به پزشک خود مراجعه نمایند.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص قلب و عروق ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید