احتمال آسیب به جنین در هنگام زمین خوردن

0
8,773
457161.jpeg alt_text
457161.jpeg caption

یکی از اتفاقات ناخوشایند و اغلب ترسناکی که می تواند برای یک زن باردار رخ دهد، زمین خوردن در دوران بارداری است. اغلب زنان باردار نیز ممکن است حداقل یک بار چنین حادثه ای را تجربه کرده باشند. اما خبر خوش این که جای نگرانی نیست و تنها در موارد بسیار نادر احتمال آسیب دیدن جنین وجود خواهد داشت. 

دلایل زمین خوردن در دوران بارداری

افزایش حجم بدن. با شروع دوران بارداری و حجم گیری بدن زن، معمولا فرآیند تعادل با کمی مشکل و سختی همراه می گردد بنابراین احتمال بر هم خوردن تعادل و زمین خوردن در دوران بارداری دو چندان می گردد. 

هورمون های بدن. معمولا زنان باردار این احساس را تجربه می کنند که برخی از مفاصل و رباط های دچار تغییراتی همراه با درد می گردد که به علت ترشح هورمون رولکسین برای گشاد شدن مفاصل و رباط های بدن به ویژه لگن برای تسریع فرآیند زایمانی می باشد. شل شدن تمامی مفاصل بدن می تواند احتمال زمین خوردن را افزایش دهد. علاوه بر رولکسین، هورمون های دیگری مانند پروژسترون که برای تداوم این دوران می باشند خستگی های زیادی را بر بدن زنان متحمل سازد که می تواند به بروز این شرایط دامن بزند.

سرگیجه و احساس سبکی سر. افت فشار خون و قند خون در دوران بارداری بسیار شایع است و می تواند علل بسیاری از حملات سرگیجه ای در زنان باردار و عدم تعادل در آن ها گردد. 

احتمال آسیب به جنین در هنگام زمین خوردن 

رحم و مایع آمنیوتیک که باعث شناور شدن جنین در آن ها می گردد به نوعی ضربه گیر بوده و مانع از وارد شدن آسیب شدید به جنین می گردد. از طرفی در صورتی که تنها کمر و پشت آسیب دیده باشد و به نوعی مادر بر روی شکم خود به زمین نخورده باشد احتمال آسیب دیدن جنین کمتر خواهد بود. بهتر است مادران در این زمان با دو دست خود از شکم خود محافظت نمایند. 

سه ماهه اول بارداری.

مسلما در ابتدای دوران بارداری جنین هنوز به اندازه ای نرسیده که تغییرات وسیعی را در شکم ایجاد نماید، بنابراین زمین خوردن در این مدت زمانی تنها باعث کمی آسیب دیدن جزیی و ناراحتی در زن گردد. البته در صورتی که ناراحتی ها شدید باشد بهتر است فرد توسط یک متخصص مورد ارزیابی قرار گیرد.

سه ماهه دوم بارداری.

در این بازه زمانی جنین با کمی رشد همراه است ولی به طور کلی در لگن واقع نشده، بنابراین احتمال آسیب دیدن در صورت افتادن بر روی شکم مادر وجود خواهد داشت. مادر باردار در صورت اتفاق افتادن چنین حالتی باید به علائم خود توجه ویژه ای داشته باشند مانند دردهای شدید، شروع انقباضات رحمی و لکه بینی.

سه ماهه سوم بارداری.

این بازه زمانی نسبت به سه ماهه اول و دوم از اهمیت بیشتری برخوردار است. احتمال این که مادر بعد از این زمین خوردن دچار زایمان زودرس گردد وجود خواهد داشت بنابراین در صورت بروز این حادثه بهتر است مادر توسط یک متخصص مورد بررسی های دقیق تر قرار بگیرد. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید