اختلال دو قطبی و راهکار های درمان آن

0
1,703
144959.jpeg alt_text
144959.jpeg caption

اختلال دو قطبی شرایطی است که می تواند سلامت روانی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. این حالت باعث بروز نوسانات احساسی بین حالت افسردگی و یا شیدایی می گردد. حالت شیدایی همراه با احساس خوشحالی وصف ناپذیر است در حالی که افسردگی با حالت های نا امیدی و غم همراه می باشد. البته بهتر است بدانید که همه انسان ها در طول زندگی خود با نوسانات روحی مواجه می شوند اما شدت بروز این حالات در افراد مبتلا به دو قطبی بیشتر است. طول دوره های افسردگی و یا شیدایی در این افراد ممکن است چند روزه بوده و یا به چند هفته و یا چند ماه به طول بینجامد. 

علل اختلال دو قطبی

علل این اختلال هنوز به طور قطع شناخته نشده است اما دانشمندان بر این باورند که اختلالات ژنتیکی می تواند زمینه ساز بروز این حالت گردد. 

علائم اختلال دو قطبی

معمولا انواع مختلفی از اختلال دو قطبی وجود دارد که هر یک از علائم به خصوصی را دارد. ولی در اکثر آنها شرایط دشوار و کمی ناراحت کننده در زندگی افراد به وجود می آید. از طرفی شدت و الگوهای بروز آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. البته جای نگرانی نیست چرا که این بیماری با دارو درمانی قابل کنترل است. این بیماری شامل 4 مرحله می باشد که هر مرحله علائم خاصی دارد مراحل آن عبارتند از شیدایی، شیدایی خفیف، افسردگی و حالت ترکیبی.

• مرحله شیدایی: فرد از شدت انرژی بالایی برخوردار است به طوری که میزان خواب و استراحت فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مرحله خبری از تصمیمات معقول و منطقی نیست چرا که به طور احساسی و با تغییرات ناگهانی همراه می گردد. صحبت کردن با سرعت بالا، کاهش تمرکز، توهم و افکار مشوش را می توان از سایر علائم این مرحله برشمرد.

• مرحله نیمه شیدایی: این مرحله که با عنوان شیدایی خفیف یاد می شود از میزان احساسات کمتری نسبت به مرحله شیدایی برخوردار است. روند طبیعی زندگی در این مرحله قابل جریان است. 

• مرحله افسردگی: باید به این نکته توجه نمود که افسردگی معمول در افراد با افسردگی ناشی از اختلال دو قطبی دو شرایط مجزا از هم می باشند. هم چنین نمی توان از داروهای معمول مصرفی برای درمان افسردگی در این بیماران استفاده نمود چرا که احتمال اختلال روند درمانی را دو چندان می کنند. در افسردگی دو قطبی فرد دچار بی حوصلگی و خواب بیشتری می گردند که ممکن است با اضافه وزن نیز همراه گردد. از سایر علائم آن می توان به احساس نا امیدی، خستگی و نبود انرژی کافی، احساس حقارت و بی‌ارزش بودن و فکر کردن به خودکشی و مرگ اشاره کرد. 

• مرحله ترکیبی: این مرحله شامل ترکیبی از علائم ترکیبی شیدایی و افسردگی می توان افسردگی توأم با تشویش، بی‌خوابی، تحریک ‌پذیری و حواس ‌پرتی را نام برد. 

تشخیص علائم دو قطبی

اختلال دو قطبی

 

مسلما تشخیص قطعی این بیماری بر عهده پزشک می باشد ولی چنان چه هر یک از علائم اختلال دو قطبی در افراد مشاهده گردید بهتر است توسط یک روانپزشک مورد بررسی قرار گیرند.

درمان اختلال دوقطبی

معمولا روند درمانی که پزشکان برای اختلال دو قطبی در نظر می گیرند یک روند طولانی مدت است چرا که این بیماری قابل برگشت است پس بهتر است داروهای مصرفی به هیچ عنوان بدون دستور پزشک قطع نگردند. اگر چه در کنار دارو درمانی روش های دیگری هم چون تغییر سبک زندگی و استفاده از رژیم غذایی مناسب تا حدود زیادی می توانند در بهبودی شخص تاثیر مستقیم گذارند. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از روانشناس خوب ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید