التهاب مثانه و علایم آن

0
1,540
330353.jpeg alt_text
330353.jpeg caption

سیستیت یا التهاب مثانه شرایطی است اغلب زنان را درگیر می سازد. این بیماری اکثرا از طریق عفونت های ادراری ایجاد می شود ولی باید به این نکته توجه نمود که این شرایط متفاوت از عفونت های خود مثانه می باشد چرا که این التهاب، به وضعیت های غیر عفونی مثانه اطلاق می شود. این حالت می تواند زنان را در هر سنی به خود مبتلا سازد. علت این که این شرایط بیشتر زنان را مبتلا می سازد این است که مسیر مثانه تا محل خروج ادرار که با عنوان پیشابراه نامیده می شود کوتاهتر می باشد و بنابراین احتمال ورود باکتری ها از مسیر مقعد به آن افزایش می یابد. 

علل سیستیت یا التهاب مثانه

علل شایع برای ایجاد التهاب مثانه شرایط باکتریایی می باشد ولی دلایل غیر باکتریایی نیز می توانند زمینه ساز بروز این حالت گردند مانند روابط زناشویی و جنسی بیش از حد و یا قرار گرفتن در معرض پرتو مانند روش های پرتو درمانی ناحیه لگن. البته برخی از علل زمینه ای نیز مستعد کننده ابتلای به التهاب مثانه باشند از جمله:

بارداری و دوران یائسگی

ابتلای به دیابت

وجود بیماری های التهابی قبلی مانند آرتریت روماتوئید یا التهاب مفاصل

سابقه حساسیت به غذاها و داروهای خاص

قرار گرفتن تحت جراحی خارج سازی رحم

سنگ مثانه

هایپر پلازی خوش خیم پروستات

ضعف سیستم ایمنی 

علائم التهاب مثانه

برخی از علائم معمول که می توانند با التهاب مثانه همراه باشند عبارتند از:

تکرر ادرار

احساس فوری برای تخلیه ادرار به محض احساس دفع

سوزش و درد حین ادرار کردن

ادرار حاوی بو

وجود خون در ادرار

در سیستیت یا التهاب مثانه بعضی از بیماران ممکن است علائم غیر اختصاصی دیگری مانند سردرد، دردهای عضلانی اسکلتی و علائم گوارشی را نیز تجربه کنند.

تشخیص التهاب مثانه

معمولا پزشکان برای تشخیص این بیماری از یک معاینه بالینی و گرفتن شرح حال کامل بیماری از جمله علائم آن ها به منظور فرآیند تشخیصی بهره می گیرند. اگر چه برای تشخیص دقیق تر برخی از آزمایشات کمکی مانند آزمایش ادرار و کشت آن برای بررسی عوامل باکتریایی در نظر گرفته می شود. روش های اختصاصی تری مانند سیستیسکوپی برای مشاهده دقیق تر داخل مثانه ممکن است انجام گیرد.

درمان التهاب مثانه

گزینه های درمانی براساس علت التهاب مثانه انتخاب خواهند شد. در صورتی که عوامل باکتریایی علت بروز این حالت باشند درمان های آنتی بیوتیکی معمولا به صورت یک دوره سه روزه تجویز خواهند شد. همزمان با مصف آنتی بیوتیک ها از میزان و شدت علائم کاسته خواهد شد. البته باید خاطر نشان کرد که تمامی موارد سیستیت یا التهاب مثانه نیازمند دریافت دوزهای آنتی بیوتیکی نیستند و در اکثر موارد این شرایط به صورت خود به خود با سیستم ایمنی خود بدن بهبود می یابند. سبک زندگی و تغییراتی در آن می تواند به عنوان درمان های خانگی در این زمینه به کار برده شوند مانند مصرف بیشتر مایعات به خروج عوامل باکتریایی از مجرای ادراری کمک می نماید. به منظور پیشگیری از ابتلا به التهاب مثانه بهتر است افراد روزانه به طور مرتب مایعات کافی مصرف نموده و از ورزش های لگن برای تقویت بافت عضلانی مثانه استفاده نمایند. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص کلیه و مجاری ادراری ما نوبت بگیرید

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید