بهترین زمان انجام ماموگرافی

0
4,235
736739.jpeg alt_text
736739.jpeg caption

سرطان پستان شایعترین کنسر در خانم ها در سرتاسر جهان می باشد. کنسر پستان در آقایان هم دیده می شود اما اغلب مبتلایان خانم هستند و مطالعات نشان داده است که شروع آن در زنان بیش از صد برابر مردان هست. هر گاه سلولهای مجاری پستان و بافت آن، دچار افزایش تقسیم سلولی و تغییرات بدخیمی شوند، سرطان به وجود می آید. افرادی که مادر و خواهر مبتلا دارند بیش تر از سایر افراد مبتلا میشوند. اولین قاعدگی زودرس، یائسگی دیررس، اولین زایمان بعد ۳۵ سالگی، بلوغ زودرس، مصرف زیاد چربی های حیوانی از عوامل خطر ابتلا به این کنسر هستند.  افراد مبتلا معمولا به دنبال لمس یک توده در سینه، تشخیص داده می شوند. با توجه به اینکه عمدتا مجاری قسمت فوقانی خارجی پستان مبتلا میشوند، عمده توده ها در این قسمت هستند. این افراد دچار ترشح غیر طبیعی از پستان بوده که گاهی بدون رنگ، چرکی و یا خونابه ای می باشد. سطح پستان ممکن هست دچار فرورفتگی هایی شود و غدد لنفاوی زیر بقل ممکن هست دچار تورم شود. در موارد پیشرفت تومور میتواند فرد را مبتلا به آنمی و کاهش وزن شوند.

تشخیص کنسر پستان

با توجه به اینکه کنسر پستان مورتالیتی قابل توجهی دارد و غربالگری و تشخیص به موقع بیماری، نفش مهمی در پیش آگهی بیمار دارد و درمان زودرس سبب بقای آنها می شود. سازمان بهداشت جهانی توصیه به غربالگری با ماموگرافی میکند. ماموگرافی تصویری رادیوگرافی بوده و قابلیت این را دارد  که سال ها قبل از بروز علائم بالینی، به تشخیص زودرس برسد. تمامی زنان بالاتر از ۴۰ سال لازم هست هر دوسال یکبار ماموگرافی شوند و در صورتی که سابقا ابتلا یکی از اعضای خانواده درجه اول را بدهند، بهتر هست از سن ۳۵ سالگی سالانه تحت ماموگرافی قرار گیرند. در زنان علامت دار نیز با محض شک به تشخیص به عنوان اولین قدم، لازم هست که ماموگرافی انجام شود.

بهترین زمان انجام ماموگرافی

بهترین زمان برای انجام  ماموگرافی، بعد از قاعدگی می باشد. به دنبال فشار دادن پروب ماموگرافی روی پستان، ممکن هست حین انجام حس درد ناخوشایند برای فرد به وجود بیاید که در صورتی که درد بیمار زیاد باشد میتوان قبل از انجام ماموگرافی، از مسکن استفاده کرد. قبل از انجام ماموگرافی لازم هست پوست تمیز بوده و از کرم ها و دئودورانت هایی که چربی دارند استفاده نمیشود. این مواد میتوانند مانع از بررسی دقیق شوند. در اکثر موارد نتیجه ماموگرافی رضایت بخش هست و تنها در حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد موارد، لازم هست جهت بررسی بیشتر و معاینات تکمیلی به پزشک مراجعه کنند و تحت سونوگرافی قرار بگیرند. بر اساس معاینات بالینی، گاهی توصیه به تکرار ماموگرافی ۶ ماه بعد میشود. در مواردی هم که در ماموگرافی وجود یک توده غیر طبیعی تشخیص داده شود، جهت بیوپسی سوزنی به جراح ارجاع  داده میشود. حدود۳۰ در صد افرادی که توده دارند، پس از بررسی پاتولوژی در نهایت تشخیص کنسر پستان برای آنها گذاشته میشود‌ در دوران بارداری و شیردهی به علت تغییر ساختار مجاری و غدد شیری انجام ماموگرافی قابل اعتماد نیست. به همین جهت توصیه میشود زنان باردار قبل از اقدام به بارداری در معاینات اولیه، تحت ماموگرافی قرار بگیرند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید