بی اختیاری ادراری و روش های درمان آن

0
1,856
740652.jpeg alt_text
740652.jpeg caption

بی اختیاری ادراری مشکلی است که می تواند هر فردی را در هر سنی مبتلا سازد اما با افزایش سن احتمال بروز آن تشدید می شود. ادرار تولیدی در کلیه در مثانه جمع شده و دفع آن به صورت ارادی و تحت کنترل مغز و قسمت پایینی نخاع می باشد. زمانی که حجم کلی مثانه با ادرار پر می گردد، احساس نیاز به تخلیه ادرار در فرد به وجود می آید، دریافت پیام های ارسالی فرستاده شده از مغز توسط نخاع باعث می شود که نخاع عضلات اسفنکتر مثانه را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه این فرآیند یک تخلیه ادرار ارادی صورت می گیرد. 

علل بی اختیاری ادراری

در میان زنان و مردان هر یک علل متفاوتی برای ابتلا به اختیاری ادراری وجود دارد. مردان عمدتا به دلیل مشکل پروستات ممکن است بی اختیاری ادراری را تجربه کنند. از آنجایی پروستات یک اندام کوچک است که در زیر مثانه قرار گرفته بنابراین بزرگی خوش خیم پروستات می تواند مجاری خروجی ادرار از مثانه را تنگ تر نموده و کنترل ادرار در مردان را با مشکلاتی مواجه سازد. 

زنان به علت این که بارداری های متعدد و یا دوران یائسگی را تجربه می کنند ممکن است دچار بی اختیاری ادراری شوند. عضلات کف لگن که می تواند به عنوان یک پشتیبان از مثانه باشد، تضعیف شده و کنترل ادرار را سخت تر می کند. 

از طرفی برخی از بیماری ها و مشکلاتی که سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می دهند می توانند به این شرایط دامن بزنند. از جمله این بیماری ها می توان به بیماری ام اس، پارکینسون، سکته و تومور مغزی اشاره کرد. 

علائم بی اختیاری ادراری

این شرایط می تواند از نشت جزیی ادرار تا عدم کنترل به موقع حجم بالاتری از ادرار رخ دهد. انواع آن که ممکن است با تجربه علائم متفاوتی همراه گردد عبارتند از:

بی اختیاری استرسی که تحت فرآیندهای ناگهانی مانند سرفه و عطسه کردن، خندیدن یا بلند کردن اجسام سنگین ممکن است اتفاق بیفتد. 

بی اختیاری ادراری فوری که به دلیل نیاز فوری به تخلیه ادرار مشاهده می شود. این حالت اغلب به دلیل عفونت های حاصله در این منطقه می باشد.

حالت سرریز که با نشت یا چکه کردن ادرار مشاهده می گردد. 

برخی از بیماری های جسمانی مانند آرتروز زانو می تواند فرد را در هنگام تخلیه ادرار با مشکل مواجه سازد. 

تشخیص  بی اختیاری ادراری

از آن جایی که بی اختیاری ادراری انواع مختلفی دارد بنابراین تعیین دقیق نوع این بیماری بر عهده پزشک خواهد بود. پزشک یک معاینه بالینی معمول انجام داده و یک شرح حال براساس سابقه بالینی و علائم از بیمار دریافت خواهد کرد. برای یک تشخیص دقیق تر پزشک ممکن است از برخی آزمایشات بدین منظور کمک بگیرد. آزمایش نمونه ادرار برای بررسی وجود احتمالی عفونت، سیستوسکوپی برای مشاهده از نزدیک بافت مثانه، آزمایش اورودینامیک برای بررسی قدرت عضلانی بافت مثانه صورت گیرد.  در زنان ممکن است نیاز به سونوگرافی لگن برای مشاهده اندام تناسلی نیاز باشد. 

درمان بی اختیاری ادراری

در صورتی که مشکل بی اختیاری ادراری براساس سایر مشکلات و بیماری های زمینه ای نباشد معمولا درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی می توانند تا حدود زیادی موثر واقع شوند. به عنوان مثال پزشک ممکن است تمرینات تقویتی برای کف عضلات لگن مانند ورزش های کگل، مدیریت مصرف مایعات و داشتن رژیم غذایی فاقد مواد تحریک کننده مانند کافئین ها، غذاهای تند یا الکل را توصیه نماید. 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید