بیماری کروپ و روش های درمان

0
5,816
304874.jpeg alt_text
304874.jpeg caption

شاید برای بسیاری از والدین این تجربه‌ اتفاق افتاده باشد که در فصل زمستان کودک آنها بصورت ناگهانی دچار سرفه های خروسکی و تنگی نفس شود که با رفتن به محیط سرد بیرون از خانه‌، جهت مراجعه به بیمارستان حال عمومی کودک بهتر می شود و از شدت سرفه ها کاشته می شود . بطوری که حتی گاهی والدین باتوجه به برطرف شدن علائم کودک از مراجعه به اورژانس منصرف می شوند. کروپ یا لارنگوتراکئوبرونشیت شایعترین شکل انسداد راه هوایی فوقانی در کودکان است که به طور شایع توسط ویروس ها ایجاد می شود. اصطلاح کروپ به عفونت ویروسی ناحیه حنجره (گلوت و ساب گلوت) گفته می‌شود. 

علائم بالینی کروپ

بیشتر بیماران علائم عفونت مجاری تنفسی فوقانی را به صورت ترکیبی از آبریزش بینی، گلودرد، سرفه خفیف و تب مختصر یک تا سه روز قبل از بروز علائم و نشانه های انسداد راه هوایی تجربه می کنند و سپس کودک دچار سرفه اختصاصی خروسکی، خشونت صدا و صدای تنفسی هنگام دم خواهد شد. تب خفیف ممکن است ادامه یابد. اگرچه تب می تواند به ۳۹ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد ولی بعضی از کودکان هم بدون تب هستند. علائم به طور مشخص در طول شب بدتر می شود و به تدریج در طی چند روز از شدت آن کاسته شده و در عرض یک هفته کاملا بهبود می‌یابد. با بی‌قراری و گریه علائم و نشانه های کودک تشدید می‌یابند. کودک ترجیح می‌دهد در حالت نشسته در رختخواب باشد یا به حالت ایستاده نگه داشته شود. کودکان بزرگتر معمولاً بدحالی شدیدی ندارند. سایر اعضای خانواده ممکن است علائم خفیف تنفسی از جمله سرفه داشته باشند.

بیماران کم سن مبتلا به کروپ 

بیشتر بیماران کم سن مبتلا به کروپ با سختی تنفس خفیف و سرفه های خروسکی مراجعه می‌کنند. در معاینه فیزیکی صدای خشن، علائم عطسه، سرفه، آبریزش بینی و افزایش مختصر در تعداد تنفس مشاهده می شود. شدت دیسترس تنفسی در بیماران مختلف متفاوت است و بیمارانی که سختی زیادی در تنفس دارند ممکن است نیاز به بستری شدن داشته باشند. به ندرت انسداد راه هوایی فوقانی پیشرفت کرده و به صورت افزایش تعداد تنفس، حرکت پره های بینی، استفاده از عضلات فرعی تنفس و تورفتگی قفسه سینه بروز می‌کند. کروپ یکی از بیماری‌های قسمت فوقانی دستگاه تنفس است و به همین خاطر تبادل گازی معمولاً نرمال است و کودک دچار افت سطح اکسیژن خون نمیشود.  کاهش اشباع اکسیژن خون فقط زمانی که انسداد کامل راه هوایی قریب الوقوع باشد دیده می شود.

تشخیص کروپ

کلوپ یک تشخیص بالینی است و نیاز به انجام عکسبرداری از قفسه سینه و گردن ندارد. با این حال عکسبرداری از گردن باریک شدگی کلاسیک ساب گلوت یا علامت برج را در نمای خلفی قدامی در کروپ نشان می دهد.

درمان کروپ

مهمترین اقدام درمانی در بیماران مبتلا به کروپ بازکردن راه هوایی است. درمان سختی در تنفس باید قبل از هر اقدامی انجام شود. اکثر کودکان مبتلا به کرونا را می توان در منزل درمان نمود. معمولاً این کودکان با انتقال به بیرون از خانه و مواجهه با هوای سرد شبانه حال بهتری پیدا می کنند ولی استفاده از بخور سرد در اورژانس برای درمان کروپ تایید نشده است. در مبتلایان به کروپ متوسط یا شدید استفاده از بخور های اپی نفرین یک درمان پذیرفته شده می باشد. اثر کورتیکواستروئید خوراکی در کروپ ویروسی به خوبی ثابت شده است. این داروها از طریق فعالیت ضد التهابی، ادم مخاط حنجره را کاهش می‌دهند. کورتون های خوراکی در موارد کروپ تخفیف نیز مفید هستند و باعث کاهش میزان بستری شدن، کاهش دوره بستری بودن و کاهش نیاز به اقدامات خاص مانند تجویز اپی نفرین می شود. بیشتر مطالعات موثر بودن تک دوز دگزامتازون خوراکی را نشان داده‌اند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص ریه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید