تشخیص بیماری عروق کرونر

0
1,803
601952.jpeg alt_text
601952.jpeg caption

بیماری عروق کرونر یا (CAD) شرایطی است که در آن عروق کرونر یا عروق تغذیه کننده قلبی دچار آسیب شده و سخت می گردند. این سختی می تواند تنگی عروق کرونر را به همراه داشته و جریان خون را تحت تاثیر قرار دهد. این کاهش جریان خون به خود قلب باعث می شود اکسیژن و مواد مغذی کمتری به قلب وارد گردد. کاهش جریان خون به قلب باعث آسیب قلبی می شود از جمله این آسیب ها که برخی از آن ها نیز می توانند تهدید کننده حیات محسوب گردند می توان به مواردی هم چون حمله قلبی، آنژین یا درد قفسه سینه، نارسایی قلب و آریتمی ها اشاره نمود. 

علل بیماری عروق کرونر

موادی مانند کلسترول و چربی های بیش از حد می توانند در دیواره عروق کرونر و سایر رگ های قلبی رسوب نموده و ایجاد پلاک کنند. این پلاک ها جریان خون ورودی به سمت قلب را کاهش می دهند و می توانند فشار بیشتری را به قفسه سینه وارد آورده و دردهای آنژینی در قفسه سینه را ایجاد کنند. از طرفی اگر این پلاک ها مورد درمان قرار نگیرند می توانند حملات قلبی و در نهایت مرگ را با خود به همراه داشته باشند. 

علائم بیماری عروق کرونر

عروق کرونر

 

 

با گذشت زمان و روند افزوده شدن هر چه بیشتر این رسوبات بر روی هم، می تواند باعث تجربه علائمی مانند موارد زیر در افراد گردد:

  • تنگی نفس
  • دردهای قفسه سینه
  • حمله قلبی

تشخیص بیماری عروق کرونر

پزشک متخصص قلب و عروق معمولا برای ارزیابی قلب شما از سابقه بالینی و علائم شما سوالاتی خواهد پرسید. این مجموعه سوالات می تواند شامل مواردی مانند سطح فعالیت های بدنی، رژیم غذایی، سابقه خانوادگی ابتلای به بیماری های قلبی عروقی، سبک زندگی مانند استعمال دخانیات و این قبیل سوالات گردد. برخی از تست های تشخیصی کمک کننده می توانند به پزشک در بررسی دقیق تر قلبی کمک نمایند مانند:

الکتروکاردیوگرام (EKG) یا نوار قلبی.

این روش تشخیصی برای بررسی ضربانات قلبی و جریان های الکتریکی قلب که ایجاد کننده ریتم های آن است، می باشد. 

تست استرس.

در طی انجام این آزمایش معمولا از افراد خواسته می شود تا بر روی تردمیل راه رفته و یا این که با تزریق برخی از داروها قلب به فعالیت وا داشته می شوند. بدین ترتیب تغییرات غیر عادی ریتم قلبی که بر روی مونیتور نمایش داده می شود به پزشک در تشخیص کمک خواهد کرد.

اکوکاردیوگرافی.

در این تست پروب بر روی سطح پوست قرار می گیرد تا موقعیت دریچه های قلبی و نحوه فعالیت قلب مشخص گردد.

آنژیوگرافی.

این روش نسبت به سایر تست ها از میزان حالت تهاجمی کمی بیشتر برخودار است. بدین معنی که پزشک از یک سیم نازک برای ورود به عروق کرونر قلبی استفاده می کند. این سیم از طریق کشاله ران و یا دست وارد بدن شده و می تواند میزان گرفتگی عروق را به طور واضح نشان دهد. 

درمان بیماری عروق کرونر

بسته به میزان گرفتی و نوع بیماری عروق کرونر معمولا گزینه های درمانی مختلفی توصیه می گردد که براساس صلاحدید پزشک خواهند بود. این روش ها شامل گزینه های دارویی برای کاهش مقادیر چربی و پلاکت در بدن مانند استاتین ها، داروهای ضد انعقاد خون، بتابلوکرها و یا سایر درمان ها می باشد.  

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص قلب و عروق ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید