خطرات ناشی از افزایش فشار خون

0
853
69400.jpeg alt_text
69400.jpeg caption

 فشار خون طبیعی به صورت ماکسیمم ۱۲۰ میلیمتر جیوه و مینیمم ۸۰ میلیمتر جیوه تعریف شده است اگر فشار خون ماکسیموم فردی بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ و ۹ میلی متر جیوه و فشار خون مینیمم ۸۰ تا ۹۰ میلی متر جیوه باشد به عنوان فردی که در مرحله پیش افزایش فشار خون قرار دارد در نظر گرفته می شود. فشار خون به صورت طبیعی در طی شب ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر از روز می باشد .در برخی از شرایط بالینی  الگوی تغییر فشار خون در طول روز و شب به هم میخورد مثل افرادی که دچار بیماری‌های خود ایمنی عصبی هستند یا دچار آکنه یا همان قطع تنفس انسدادی هنگام خواب می باشند.

بیماری قلبی شایع ترین علت مرگ

بیماری قلبی شایع ترین علت مرگ در بیماران مبتلا به افزایش فشار خون می باشد افزایش فشار خون می تواند باعث ضخیم شدن متن چپ قلب شود همچنین ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود افزایش فشار خون عوارضی روی عروق مغز زن کلیه هم خواهد داشت و می تواند منجر به سکته خونریزی مغزی و حتی گرفتگی عروق اندام تحتانی شود.

بیماری اولیه کلیه 

بیماری اولیه کلیه خود یکی از علل بروز افزایش فشارخون می باشد و به طور برعکس افزایش فشارخون نیز عاملی خطرساز برای آسیب به بافت کلیه و بروز نارسایی کلیوی می‌شود. افزایش فشار خون به صورت دراز مدت و کنترل نشده باعث بروز میکروآلبومینوری یعنی دفع آلبومین در ادرار می گردد که عاملی بسیار خطرساز برای پیشرفت بیماری کلیوی و قلبی عروقی می باشد. برای درمان فشار خون در مرحله اول از انواع مختلف داروها استفاده می شود این داروها با اثر مختلف فشار خون را کاهش می دهند یکی از گروه هایی که به طور شایع استفاده می‌شوند گروه داروی ادرار آور مثل تیازیدها گروه دیگری از داروهای کاهش فشار خون با افزایش و گشاد کردن عروق کار خود را انجام می دهند گروه دیگری که برای بیماران ممکن است تجویز شود مثل کاپتوپریل یا انالاپریل اثری روی هورمون های کلیوی خواهند داشت همچنین داروهای دیگری با بلاک کانال های کلسیمی یا اثر ضد آلدوسترون یا بلاک کانال های بتا و آلفا کار خود را انجام می‌دهند اگر با یک گروه دارویی درمان صورت نگیرد ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که از دو یا سه گروه دارویی به همراه هم استفاده کند البته توجه داشته باشید که قبل از مصرف هر دارو انجام فعالیت بدنی منظم و همچنین عدم مصرف نمک در رژیم غذایی در اولویت قرار دارد و تا زمانی که شیوه زندگی فرد اصلاح نشود کنترل فشار خون امری سخت خواهد بود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید