درد مچ دست نشانه چیست؟

0
1,911
551195.jpeg alt_text
551195.jpeg caption

درد مچ دست به هرگونه ناراحتی در مچ دست اشاره می گردد. این دردها اغلب توسط سندرم تونل کارپل ایجاد می شوند اما سایر علل شایع برای آن وجود دارد از جمله آسیب مچ دست، آرتروز و نقرس.

علت درد مچ دست

شرایط زیر دلایل شایع درد مچ دست محسوب می گردند:

سندرم تونل کارپل

عصب مدیان یکی از سه عصب اصلی بازو است. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که عصب مدیان تحت فشار و یا آسیب قرار بگیرد. از آنجایی که این عصب در کف دست قرار دارد احساس بخش های زیرین دست را ایجاد می کند. سندرم تونل کارپل می تواند در یک یا هر دو دست اتفاق بیفتد.

سندرم تونل کارپال علت درد مچ دست و انگشت شست می باشد بطوریکه می تواند منجر به بی حسی، ضعف و گزگز در کنار انگشت شست شود. تورم مچ دست می تواند به دلیل هر یک از شرایط زیر رخ دهد و باعث سندرم تونل کارپل شود:

  • انجام فعالیت های تکراری با دست، مانند تایپ کردن، طراحی کردن یا دوختن
  • اضافه وزن، بارداری یا یائسگی
  • داشتن برخی شرایط خاص پزشکی مانند دیابت، آرتروز یا کم کاری تیروئید

درد مچ دست در بارداری

علاوه بر احتمال بروز سندرم تونل کارپل، در اوایل بارداری بدن شروع به تولید هورمون های ریلکسین به منظور شل کردن رباط ها و آماده سازی بدن برای زایمان می کند. این هورمون ها می توانند باعث درد مچ دست و پا گردند.

آسیب مچ دست

آسیب به مچ دست نیز می تواند باعث بروز درد شدید مچ دست شود. آسیب دیدگی مچ دست شامل پیچ خوردگی، شکستگی استخوان و التهاب تاندون است.

ورم، کبودی یا تغییر شکل مفاصل در نزدیکی مچ دست ممکن است از علائم آسیب مچ دست باشد. برخی از موارد آسیب دیدگی مچ دست می توانند بلافاصله به دلیل یک ضربه آنی اتفاق بیفتند. و برخی دیگر از این موارد ممکن است با گذشت زمان به آرامی ایجاد شوند.

نقرس

نقرس در اثر تجمع اسید اوریک ایجاد می شود. اسید اوریک ماده شیمیایی است که هنگام تجزیه موادی بنام پورین ها در بدن تولید می گردد.

بیشتر اسید اوریک در خون حل شده و از طریق ادرار از بدن دفع می شود. در برخی موارد، بدن بیش از حد اسید اوریک تولید می کند. اسید اوریک مازاد می تواند در مفاصل رسوب کرده و در نتیجه باعث درد و تورم شود. این درد به طور مزمن در زانوها، مچ پا، مچ دست و پا بروز می کند.

دلایل شایع نقرس عبارتند از:

  • نوشیدن بیش از حد الکل
  • پرخوری
  • داروهای خاص، مانند دیورتیک ها
  • مواردی مانند فشار خون بالا، دیابت و بیماری های کلیوی

آرتروز

آرتروز به التهاب مفاصل گفته می شود. این شرایط می تواند باعث تورم و سفتی در قسمت آسیب دیده بدن شود. آرتروز دلایل زیادی دارد، از جمله سایدگی و پارگی طبیعی، کهولت سن و کار مداوم با دست.

انواع مختلفی از آرتروز وجود دارد، اما رایج ترین انواع آن شامل موارد زیر است:

1- آرتریت روماتوئید (RA): یک بیماری خود ایمن است که معمولاً هر دو مچ دست را درگیر می کند. این حالت زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی به اشتباه به لایه مخاط مفاصل از جمله مچ دست حمله می کند. تورم دردناک و در نهایت فرسایش استخوان از عوارض آن است.

2- استئوآرتریت (OA): یک بیماری مفصلی تحلیل برنده است که در افراد مسن شایع است. علت آن پارگی غضروف پوشاننده مفاصل است. بافت محافظ در اثر افزایش سن و حرکات مکرر آسیب می بیند. این در حالی که استخوان های مفصل روی یکدیگر ساییده می شوند، اصطحکاک افزایش یافته، در نتیجه تورم و درد ایجاد می شود.

3- آرتریت پسوریاتیکی (PsA): نوعی آرتروز است که در افراد مبتلا به اختلال پوستی به نام پسوریازیس ایجاد می شود.

درمان درد مچ دست

در ابتدا چند راهکار مراقبتی ساده مانند استراحت دادن به مفصل، استفاده از کمپرس سرد و ثابت نگه داشتن مچ دست می توانند تا حدودی به کنترل درد کمک نمایند. البته در صورت عدم بهبود و شدت یافتن بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 

  • شما می توانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین ارتوپدی ما نوبت بگیرید.
Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید