درمان کشیدگی تاندون

0
39,611
656097.jpeg alt_text
656097.jpeg caption

تاندون ها رشته هایی طناب مانند هستند که ماهیچه ها را به استخوان متصل کرده و موجب انتقال حرکت از ماهیچه ها به استخوان ها می شوند. در صورتیکه بعلت حرکت دادن مکرراندام ها و استفاده بیش از حد عضلات پارگی های میکروسکوپی و التهاب در این رشته ها پدید آید به آن تاندونیت و یا التهاب تاندون گفته می شود. در تاندونیت التهاب فقط در لایه داخلی تاندون وجود دارد و غلاف آن را درگیر نمی کند. تاندونیت در همه سنین رخ می دهد اما در افراد بزرگسال خصوصا افراد بالاتر از چهل سال شایعتر است. زیرا بعلت افزایش سن خاصیت کشسانی تاندون کاهش یافته و قادر نخواهد بود فشار زیادی را تحمل کند وبه راحتی پاره میشود .

نقاطی که بیشتر درگیر تاندون آشیل هستن

تاندونیت می تواند در همه تاندون ها ایجاد شود اما بیشتر تاندون های شست پا، آرنج، شانه، لگن،  زانو و  تاندون آشیل را درگیر می کنند. علامت تاندونیت معمولا درد در محل تاندون و اطراف است که بتدریج شدید می شود، بدنبال التهاب در تاندون دامنه حرکت مفصل نیز کاهش می یابد، برای مثال در تاندونیت مفصل شانه فرد قادر به بالا بردن دست ها و بردن دست به پشنت بدن نخواهد بود. 

علل تاندونیت

1. قرار گرفتن طولانی مدت بدن در وضعیت نامناسب مثلا حین انجام کارهایی مانند باغبانی و یا انداختن کیف روی یک شانه 

2. استفاده بیش از حد از عضلات و انجام حرکات تکراری و شدید هنگام ورزش کردن و یا کار کردن (بیل زدن، رنگ کردن خانه، نجاری، ورزش تنیس و  …)

3. بیماری های مادرزادی استخوان و مفاصل که موجب وارد شدن فشار بیش از حد به تاندون ها شود

4. ابتلا به بیماری زمینه ای مانند نقرس، آرتریت روماتوئید یا کم کاری تیروئید

5. ورزش و یا کار شدید و ناگهانی هنگامی که بدن آمادگی ندارد خصوصا ورزش هایی مانند تنیس و پرتاپ کردن توپ واسکی کردن که با حرکات مکرر بازو و مفصل شانه همراه است.

درمان التهاب تاندون و تاندونیت

ابتدا باید به مفصل مبتلا استراحت داده شود تا تاندون فرصت کافی برای ترمیم پیدا کند. برای مثال در تاندونیت مفصل شانه حداقل به مدت یک الی دو هفته دست حرکت نداشته باشد و به بالا یا پشت سر برده نشود و فرد اجسام سنگین بلند نکند. به سمت شانه مبتلا نخوابید. گذاشتن کمپرس سرد روی تاندون مبتلا سه الی چهار بار در روز و هربار به مدت 15 دقیقه التهاب آن را بسیار کاهش می دهد. از داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن استفاده کنید. نرمش های سبک و فیزیوتراپی انجام دهید. برای مثال در مورد تاندونیت مفصل شانه دستها را  روی شانه ها  قرار داده  و به شکل دایره ای  مفصل شانه را حرکت دهید  یا در حالیکه روی شکم خوابیده اید  شانه ها  به همراه دست را از روی زمین  جدا کرده و دوباره به حالت اول برگردانید. در صورتی که  با وجئ انجام درمان های بالا پس از گذشت یک هفته التهاب تاندون کاهش نیافت به پزشک مراجعه کنید  تا درمان هایی ماند تزریق کورتون در محل تاندون برای شما آغاز گردد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین ارتوپدی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید