رنیت آلرژیک در کودکان

0
1,833
default.jpg alt_text
default.jpg caption

رنیت آلرژیک بیماری شایع و دردسرسازی است که بر کیفیت زندگی و عملکرد مدرسه کودکان تاثیر گذار است. این بیماری یک اختلال التهابی مخاط بینی است که با علائم احتقان یا گرفتگی بینی، آبریزش از بینی، خارش بینی و اغلب عطسه و گاهی سوزش و خارش چشمها مشخص می‌شود.

 

علائم رینیت آلرژیک

علائم رینیت آلرژیک مخصوص صبح ها و بعد از بیدار شدن از خواب می باشد و معمولاً به تدریج در طی روز علائم برطرف می گردد .

 

بیماری های همراه رنیت آلرژیک

رنیت آلرژیک می‌تواند با سینوزیت، کنژکتیویت، اوتیت یا عفونت گوش، بزرگی لوزه ها، اگزما و آسم همراهی داشته باشد. وجود رنیت آلرژیک ریسک بروز آسم در سنین بالاتر را سه برابر می کند. علائم رنیت آلرژیک می تواند از دوران شیرخوارگی آغاز گردد.

 

ریسک فاکتور های بروز رنیت آلرژیک در کودکان 

مواردی که میتواند ریسک بروز رنیت آلرژیک در کودکان را افزایش دهد شامل مصرف شیر خشک ، شروع زودهنگام غذای کمکی، سیگار کشیدن مادر، وجود آلرژن زیاد در خانه، زایمان سزارین و سابقه اگزما می باشد.

 

 

رینیت آلرژیک

انواع رنیت آلرژیک

رنیت آلرژیک میتواند به دودسته فصلی یا متناوب و دائمی یا همیشگی تقسیم بندی شود. علائم رینیت آلرژیک فصلی معمولاً در فصل بهار یا تابستان به دنبال گرده افشانی بروز پیدا می کند. رنیت آلرژیک اغلب در کودکان نادیده گرفته می‌شود و یا به حساب عفونت‌های تنفسی ویروسی گذاشته می‌شود .

 

علائم بیماری رنیت آلرژیک

علائم اصلی رنیت آلرژیک شامل گرفتگی، خارش و آبریزش از بینی به همراه عطسه است. خارش بینی در کودک موجب شکل دراوردن، پیچاندن و دستکاری بینی می‌شود که می‌تواند منجر به خونریزی از بینی شود. همچنین مالیدن بینی با کف دست باعث ایجاد علامت سلام آلرژیک یا بروز خط عرضی روی پل بینی می شود. در این افراد همچنین احتمال دارد حس چشایی و بویایی کاهش پیدا کند . گاهی سردرد و سرفه هم مشاهده می‌شود. به علت گرفتگی بینی هنگام شب کودک تنفس دهانی دارد و ممکن است خرخر کردن ایجاد شود. سایر علائم شامل موارد زیر است: لب های خشک، کبودی زیر چشم ، خارش ، اشک ریزش و پرخونی چشم ها . تفاوت رینیت آلرژیک با سینوزیت در این است که در سینوزیت ترشحات چرکی سبز رنگ و غلیظ بوده و ممکن است علائم دیگری مثل تب نیز وجود داشته باشد ولی در رنیت آلرژیک ترشحات بینی کاملا شفاف است. 

 

عوارض رنیت آلرژیک

این بیماری می‌تواند منجر به بروز سینوزیت مزمن یا عفونت های مکرر گوش به علت انسداد شیپور استاش گردد. همچنین به علت ترشحات ته حلقی می تواند یکی از علل بروز سرفه های مزمن در کودکان باشد.  التهاب ایجاد شده در ته گلو می‌تواند منجر به بزرگی لوزه‌ها گردد که خود عاملی برای ایجاد خرخر شبانه، اختلالات خواب و بیش فعالی در طی روز در کودک است. جالب است بدانید یکی از علل سرفه مزمن در بیماران مبتلا به آسم همزمانی بروز رنیت آلرژیک در آنهاست و تا زمانی که رنیت آلرژیک و گرفتگی بینی در آنها برطرف نگردد حتی با درمان آسم سرفه های آنها کاهش پیدا نمی کند.

 

درمان رنیت آلرژیک

هدف از درمان در ابتدا پیشگیری از بروز علائم است. برای این منظور باید آلرژن های داخل منزل کاهش داده شود. شستن ملحفه ها به طور هفتگی در اب ۵۴ درجه سانتیگراد ، خروج حیوانات خانگی از منزل و استفاده از دستگاه های تصفیه هوا توصیه می شود. برای درمان دارویی معمولا از آنتی هیستامین های خوراکی نسل دو که خواب اوری کمتری دارد استفاده میگردد. در موارد شدیدتر معمولاً اسپریهای داخل بینی کورتیکواستروئیدی از جمله مومتازون یا فلوتیکازون بر اساس سن کودک مورد استفاده قرار می گیردکه می تواند کمک زیادی در بهبود بالینی بیمار داشته باشد. در صورتی که رینیت آلرژیک کودک پایدار بوده و در بیشتر فصلهای ماه وجود دارد و منجر به آزار کودک می شود درمان دارویی اسپری بینی باید حداقل برای یک تا دو ماه ادامه پیدا کند و سپس به تدریج کاهش داده شود.

 

 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص کودکان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید