روش های کاهش درد مفاصل

0
970
718372.jpeg alt_text
718372.jpeg caption

مفاصل محل ارتباط استخوان ها هستند و به حرکت آنها کمک کرده و از آنها حمایت می کنند. آسیب دیدن مفاصل باعث ایجاد اختلال در حرکت فرد و بروز درد و ناراحتی می شود. بیش ترین درد مفاصل در زانو، شانه و لگن بروز پیدا می کند. این درد می  تواند خفیف و کمی آزاردهنده و یا ناتوان کننده باشد. همچنین ممکن است این درد بعد از چند هفته بهبود پیدا کند، و یا مزمن باشد و هفته ها یا ماه ها فرد را آزار دهد. روش های مختلفی برای درمان درد مفاصل وجود دارد، از جمله: استفاده از داروهای خوراکی، تزریقی، مواد موضعی، فیزیوتراپی، کاهش وزن و درمان های طبیعی و خانگی.

 

داروهای خوراکی برای کاهش درد مفاصل

 

مصرف داروهای مسکن از جمله NSAIDها، استامینوفن، اپیوئیدها، داروهای شل کننده ماهیچه ها، برخی از مکمل ها مانند گلوکوزامین و کندورایتین، داروهای ضدصرع و ضدافسردگی می توانند به بهبود درد مفاصل کمک کنند.

 

کاپسایسین

این ماده در فلفل های تند وجود دارد و استفاده موضعی از آن به بهبود درد مفاصل کمک می کند. 

 

داروهای تزریقی

تزریق داروهای استروئیدی، هیالورونین و یا خارج کردن مایع انباشته شده در مفصل می تواند به کاهش درد مفاصل کمک کند.

 

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی با کمک به حرکت نرم تر و روان تر مفاصل، باعث کاهش درد اندام ها و مفاصل می شود.

 

کاهش وزن

هر یک کیلوگرم وزن در قسمت زانو 3 برابر شده و در قسمت لگن 6 برابر می شود؛ در نتیجه اضافه وزن باعث وارد شدن فشار بیشتری به مفاصل می شود. هر چه فشار وارد شده به مفاصل بیشتر باشد، لایه ی غضروفی سریع تر از بین می رود. به این ترتیب تناسب اندام و داشتن وزن مناسب باعث کاهش فشار وارد شده به مفاصل و در نتیجه کاهش خشکی و درد آن ها می شود. 

 

مراقبت های خانگی درمان درد مفاصل

با پیچیدن باند در اطراف مفصل از آن محافظت کرده و به مفصل استراحت دهید. زمانی که مفصل ملتهب و گرم است روی آن یخ قرار دهید و زمانی که عضلات اطراف مفصل دچار گرفتگی شده اند، حوله گرم روی آن بگذارید. قرار دادن مفصل بالاتر از سطح قلب نیز می تواند کمک کننده باشد.

 

درد مفاصل

راهکارهای طبیعی جهت کاهش درد مفاصل

تغییر رژیم غذایی

افرادی که رژیم غذایی سرشار از چربی، قند و آرد تصفیه شده دارند، بیشتر در معرض آرتریت یا التهاب مفصل هستند. مصرف این مواد باعث می شود غشای روده نفوذپذیر شده و باکتری های مضر وارد خون شوند، به دنبال آن دستگاه ایمنی نسبت به این اتفاق واکنش نشان داده و بافت های بدن حمله می کند و باعث بروز التهاب مفاصل می شود. تغییر رژیم غذایی و استفاده از میوه، سبزیجات، غلات و کاهش مصرف لبنیات، گوشت و موادغذایی حاوی گلوتن، مانع از بروز التهاب مفاصل شده و به بهبودی و کاهش درد آن کمک می کند.

 

استفاده از کیسه های غلات سرد و گرم

کیسه های غلات را می توانید با قرار دادن دانه هایی مانند ذرت، حبوبات، جو دو سر، جوپرک و برنج درون یک پارچه نخی درست کنید. این کیسه ها باید به گونه ای پر شوند که بتوانند دما را برای مدت طولانی در خود نگه دارند. طبق تحقیقات صورت گرفته، استفاده از کیسه های سرد و گرم باعث کاهش درد و التهاب مفاصل می شود. گرما باعث بهبود خشکی مفاصل و تسهیل حرکت آن ها می شود و سرما موجب ترشح اندروفین و ایجاد حس تندرستی می شود.

ماساژ

طی پژوهشی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که ماساژ دادن باعث کاهش ترشح هورمون اضطراب (کورتیزول) و کاهش انتقال سینگال های درد به مغز می شود. همچنین ماساژ باعث ترشح سروتونین شده که به موجب بهبود خلق و خو می شود. به این ترتیب ماساژ مفاصل باعث کاهش درد و التهاب آن ها می شود.

 

مصرف امگا ۳

طبق تحقیقات صورت گرفته، اسیدهای چرب امگا3 باعث کاهش التهاب بدن و بهبود درد مفاصل می شود.

 

مصرف ویتامین D

طبق تحقیقات صورت گرفته، افراد مبتلا به درد مفاصل، سطح ویتامین D پایینی دارند. بنابراین مصرف این ویتامین به دلیل کمک به استحکام استخوان ها و تقویت سیستم ایمنی باعث بهبود درد مفاصل می شود. 

 

مصرف زنجبیل

زنجبیل حاوی جینجرول است که این ماده مانع از فعالیت عوامل ایجاد کننده التهاب و درد مفاصل می شود. استفاده از همیشه بهار کوهی: این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و حاوی موادی است که از درد، خشکی و التهاب مفاصل جلوگیری می کند.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص ارتپدی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید