عفونت های سیستم ادراری

0
1,854
16465.jpeg alt_text
16465.jpeg caption

عفونت های سیستم ادراری

نوعی عفونت باکتریایی است که بر بخشی ازدستگاه ادراری تأثیر می‌گذارد. هنگامی که عفونت دستگاه ادراری تحتانی را مبتلا می‌کند سیستیت ساده (عفونت مثانه) نامیده می‌شود و هنگامی که بر دستگاه ادراری فوقانی تأثیر می‌گذارد به آن پیلونفریت (عفونت کلیه) گفته می‌شود.

علائم عفونت های ادراری

در عفونت مثانه فرد در پایین شکم دارد و معمولا تب ندارند‌.افراد مبتلا معمولا علائمی همچون سوزش ادرار،فوریت در دفع ادرارو یا ادرار قطره قطره دارند.

در پیلونفریت شدت علائم بیشتر بوده و معمولا این افراد تب دار می باشند.

عوامل خطر

عفونت‌های دستگاه ادراری معمولاً در زنان نسبت به مردان بیشتر رخ می‌دهد، چرا که نیمی از زنان در طول زندگی خود حداقل به یک عفونت مبتلا می‌شوند. بروز مجدد بیماری امری شایع است. عوامل خطرساز عبارتند از: آناتومی بدن زنان، مقاربت جنسی و سابقه خانوادگی.

عفونت های پیلونفریت عمدتا بالارونده هست، به این معنا که این افراد ابتدا دچار عفونت مثانه شده و پس از آن دچار پیلونفریت می شوند،البته ممکن هست  عفونت از راه خون منتقل شود و بدون درگیری مثانه،فرد مبتلا به عفونت کلیه شود.

تشخیص عفونت های ادراری

درتشخیص عفونت های سیستم ادراری،علائم بالینی کمک کننده هست اما روش استاندارد در تشخیص آن،آزمایش ادراری و کشت ادرار می باشد.

شایعترین باکتری که مسبب عفونت ادراری هست، باکتری اشرشیای ای کلای هست که باکتری روده ای می باشد و از راه معقد وارد سیستم ادراری می شوند. لذا با رعایت نکات بهداشتی می توان از بروز آن جلوگیری شود.

افرادی که مشکلات ساختاری و آناتومیک سیستم ادراری، نظیر ریفلاکس ادراری دارند با احتمال بیشتر نسبت به جمعیت عادی، دچار عفونت های ادراری می شوند زیرا به سبب مشکلات ساختاری دچار استاز ادراری می شوند.

پس از قطعی شدن تشخیص،لازم هست بلافاصله درمان مناسب شروع شود تا کمترین اثر سو روی بافت و عملکرد کلیه گذاشته شود.

درمان عفونت های ادراری

درمان مناسب بر اساس آنتی بیوگرام کشت ادراری گذاشته میشود که پزشک با تفسیر جواب کشت، آنتی بیوتیک مناسب را تجویز می کند‌.

برای کسانی که به عفونت‌های مکرر دچار می‌شوند، استفاده از آنتی بیوتیک‌ها به‌طور روزانه و برای دوره‌ای طولانی مدت مؤثر است.

عفونت های ادرای در خانم های باردار می تواند سبب تولد زودرس نوزاد و یا حتی مرگ جنین شود لذا لازم هست قبل از اقدام به بارداری و در طی ویزیت های دوران بارداری،زنان از نظر عفونت های ادراری مورد بررسی قرار گیرد.

عفونت‌های دستگاه ادراری ممکن است ۱۰٪ از افراد را در دوران کودکی مبتلا کند. در میان کودکان، شیوع عفونت‌های دستگاه ادراری در پسران ختنه نشده با سن کمتر از سه ماه بیشترین میزان بوده، و سپس دختران کمتر از یک سال در رده دوم قرار دارند. با این حال برآورد فراوانی این بیماری در میان کودکان بسیار متغیر است. در گروهی از کودکان که مبتلا به تب بوده و در محدوده سنی بین تولد و دو سال قرار داشتند، بین ۲ تا ۲۰٪ آن‌ها مبتلا به عفونت دستگاه ادراری تشخیص داده شدند.

با اولین عفونت ادراری کودکان، باید به طور کامل تحت بررسی از نظر مشکلات ساختاری سیستم ادراری قرار بگیرد و درصورت وجود ریفلاکس ادراری،لازم هست تحت درمان پروفیلاکسی قرار بگیرند.

با توجه به مخاطراتی که عفونت های سیستم ادراری ایجاد می کنند، لازم هست با اولین علامت به پزشک مراجعه و تحت بررسی قرار بگیرند.

شما می توانید از طریق سامانه طبینجا هم اکنون یک نوبت اینترنتی از پزشکان اورولوژی دریافت نمایید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید