علائم سندرم درد مزمن و روش های درمان آن

0
1,696
190324.jpeg alt_text
190324.jpeg caption

سندرم درد مزمن یا بیماری فیبرومیالژیا شرایطی است که در آن منشاء درد های مزمن عضلانی دقیقا به عوامل جسمانی مربوط نبوده و برخی از عوامل ژنتیکی در خود فرد، زمینه را برای بروز این حالت ایجاد می کنند. شاید یکی از دلایلی که باعث تشخیص اشتباه این بیماری می گردد عدم توانایی در شناسایی زمینه های این بیماری است.

علائم فیبرومیالژیا

علائم سندرم درد مزمن بسیار شبیه به سایر بیماری های التهابی است بنابراین هر فردی تنها با تکیه بر بررسی این علائم قادر به تشخیص بیماری فیبرومیالژیا نمی باشد. شاید بتوان گفت یکی از شاخص ترین علائم فیبرومیالژیا دردهای مزمن عضلانی است. اگر چه این بیماری با اصطلاح درد تمام بدن بصورت مزمن شناخته می شود ولی بدین معنا نیست افراد دائما درد و ناراحتی را تجربه کنند چرا که این دردها به صورت دوره ای و عود شونده ظاهر می شوند و برخی علل محیطی و عصبی می توانند طول دوره ها و شدت آن ها را تغییر دهند. ولی برخی از علائم معمول آن عبارتند از:

  • خستگی
  • حساسيت موضعی
  • علائم خلقی مانند اضطراب
  • افسردگی
  • اختلال خواب
  • گرفتگی های عضلانی صبحگاهی
  • سندرم روده تحريك پذير
  • مشكلات قاعدگی مانند دردهای شديد قبل از قاعدگی
  • احساس خواب رفتگی و گزگز در دست ها و پاها
  • حساسيت زياد نسبت به دما و حرارت (نسبت به گرما و سرما که این حالت در فصول سرد سال تشدید می یابد)

علل فیبرومیالژیا

محققان هنوز علت دقیق ابتلای به سندرم درد مزمن یا فیبرومیالژیا را مشخص نکرده اند. بنابراین نمی توان این بیماری را جزو بیماری های التهابی سیستم اسکلتی عنوان نمود بلکه بیشتر علل ژنتیکی می توانند افراد را مستعد ابتلا به این شرایط نمایند.

تشخیص فیبرومیالژیا

هیچ روش آزمایشگاهی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد به همین دلیل است که عمدتا این بیماری در افراد بدون تشخیص باقی می ماند. پزشکان برای تشخیص بیماری فیبرومیالژیا معمولا از روش افتراقی با سایر بیماری ها استفاده می کنند. این بیماری ها شامل:

آرتروز

برخلاف آرتروز در سندرم درد مزمن، تورم بافتی، آسیب فیزیکی عضلانی و مفصلی دیده نمی شود.

لوپوس

لوپوس در مراحل اول بیماری با این علائم همراه است. مواردی مانند لکه های کوچک روی صورت که با قرار گیری زیر نور آفتاب تشدید می یابد، نارسایی کلیه، اختلالات تنفسی و مشکلات قلبی و عروقی. بنابراین علی رغم این موارد در لوپوس، تنها نقطه اشتراک این دو بیماری وجود خستگی زیاد، اختلال خواب و درد می باشد.

ام اس

آن چه که در بیماری ام اس باعث تمایز آن از بیماری فیبرومیالژیا می گردد مشکلاتی در راه رفتن، مشکلاتی در تکلم و تاری دید می باشد.

کم کاری تیروئید

کاهش هورمون های تیروئیدی تاثیر بسزایی در کاهش انرژی بدنی و بی حالی افراد بازی می کند ولی به راحتی با یک آزمایش تیروئید قابل افتراق با سندرم درد مزمن می باشد.

افسردگی

شاید به نسبت دیگر بیماری ها تمایز بین افسردگی و فیبرومیالژیا دشوارتر باشد. چرا که افراد مبتلا به سندرم درد مزمن ممکن است بعدها دچار افسردگی شوند و یا بیماران مبتلا به افسردگی از دردهای مزمن ناشی از فیبرومیالژیا رنج بکشند.

سندرم خستگی مزمن

سندرم خستگی مزمن همانند سندرم درد مزمن فاقد روش های آزمایشگاهی دقیق می باشد. بنابراین پزشکان برای افتراق این دو بیماری معمولا افراد را به مدت 6 ماه تحت نظر می گیرند.

پلی میالژی روماتیکا

این بیماری که با نام آرتریت گیجگاهی نیز شناخته می شود همانند فیبرومیالژیا عامل بروز درد های ماهیچه ای است. این بیماری اکثرا در افراد بالای 50 سال ایجاد گردیده و با آزمایش خون قابل تشخیص است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید