علائم و درمان ورم لوزه

0
7,731
740285.jpeg alt_text
740285.jpeg caption

ورم لوزه نوعی بیماری عفونی است که در آن لوزه ها درگیر می شود. لوزه ها در بخش انتهایی گلو قرار گرفته اند و به عنوان یکی از اجزای سیستم ایمنی شناخته می شوند چرا که حاوی بافت های لنفاوی می باشند. در اکثر موارد این عفونت ها و ورم لوزه ها به خودی خود درمان می شوند و نیاز به اقدامات خاصی ندارد و تنها در موارد اندکی نیاز به مصرف برخی از داروهای تجویزی وجود خواهد داشت. 

علائم ورم لوزه

برخی از شایع ترین علائم این بیماری عبارتند از:

  • تب و افزایش دمای بدن
  • بروز درد و مشکلاتی در هنگام بلع
  • التهاب و قرمزی گلو
  • درد در ناحیه گردن و گلو
  • خستگی و لرز
  • ورم غدد لنفاوی
  • اختلال خواب

 

اگر چه برخی از علائم از درجه شیوع کمتری برخوردارند ولی با این حال احتمال مشاهده آن ها در برخی از افراد وجود خواهد داشت که این موارد عبارتند از:

اما در حالت کلی می توان گفت که ورم لوزه مشکل چندان حادی نبوده و جای نگرانی نخواهد داشت. 

انواع ورم لوزه

این بیماری برحسب نوع علائم و شدت بروز آن ها از انواع مختلفی برخوردار است که شامل موارد زیر می گردد:

  • تورم مزمن لوزه. این حالت معمولا به صورت بوی مداوم دهان و گلو درد خود را نشان می دهد.
  • تورم عود شونده. معمولا هر فرد در طول زندگی خود ممکن است ورم لوزه را تجربه نماید.
  • تورم شدید لوزه. علائم این حالت شدید بوده و به مدت 3 الی 4 روز و یا تا دو هفته ممکن است به طول بینجامد. 

تشخیص ورم لوزه

ورم لوزه معمولا توسط پزشک با مشاهده علائم بالینی گلو از جمله چرک و سایر مشخصات ظاهری تعیین می گردد. اگر چه لوزه ها در ناحیه درونی گلو قرار دارند ولی با این حال قسمت بیرونی گلو و غدد لنفاوی مورد بررسی های ظاهری قرار می گیرد. برای بررسی دقیق تر معمولا از مخاط ناحیه گلو و چرک های موجود در ناحیه گلو نمونه برداری شده و برای تشخیص دقیق تر به آزمایشگاه فرستاده می شود. در صورت لزوم دارو درمانی و آنتی بیوتیک های مورد نظر به فرد تجویز می شود. در صورتی که آزمایش خلط بدون نتیجه باشد پزشک ممکن است از آزمایشات کمکی مانند آزمایش خون برای شمارش سلول های سفید خون کمک بگیرد. 

درمان ورم لوزه 

برحسب نوع ورم لوزه درمان های مختلفی را می توان برای آن اتخاذ نمود. ورم های با درجه کم معمولا به کمک داروهای بدون نسخه و کاهنده التهاب قابل مدیریت هستند. در صورتی که عامل ایجاد کننده ورم لوزه باکتریایی باشد معمولا درمان های آنتی بیوتیکی گزینه مد نظر خواهند بود. عوامل ویروسی به این درمان ها پاسخگو نخواهند بود و سیستم ایمنی خود بدن باید با این عوامل مبارزه کند. در گذشته درمان های تهاجمی تری مانند جراحی لوزه ها و برداشتن آن ها توصیه می گردید ولی امروزه این روش در صورتی انجام می شود که فرد در طول یک سال به مدت 7 بار و یا بیشتر به ورم لوزه دچار شوند و یا این که با شرایط دشوارتری مانند آپنه خواب، تنگی نفس و یا آبسه های چرکی همراه گردند.  

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید