علائم و راهکارهای درمان پولیپ بینی

0
1,607
273349.jpeg alt_text
273349.jpeg caption

پولیپ ها توده های سلولی غیر سرطانی هستند. پولیپ بینی نیز همانند سایر پولیپ های نقاط دیگر بدن بدون درد بوده و در مسیر سینوس ها یا مجرای بینی قرار گرفته اند. با این حال اغلب سینوس ها در محل سینوس های ناحیه چشم، استخوان گونه و بینی ایجاد می شوند. 

علل پولیپ بینی

اکثر پولیپ های بینی به دلیل التهابات مزمن تشکیل می گردند. این التهابات مزمن نیز ممکن است به علل مختلفی هم چون آسم، آلرژی، اختلالات ایمنی یا عفونت های دوره ای به وجود آمده باشند. اگر چه هر کسی ممکن است به پولپ بینی مبتلا شود ولی بروز این پولیپ ها در افراد میانسال شایع تر است. 

علائم پولیپ بینی 

اغلب افراد مبتلا به پولیپ های بینی کوچک از وجود آن در خود هیچ اطلاعی ندارند ولی برخی از افراد مبتلا به پولیپ های بزرگتر ممکن است برخی از علائم آن را در خود تجربه نمایند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

باید به این نکته توجه داشت که پولیپ های بینی می توانند باعث التهاب سینوس ها و پوشش مجاری بینی گردند. در این صورت سینوزیت مزمن یکی از نتایج حاصل از این شرایط خواهد بود. اگر چه نمی توان به طور قطع تمامی افراد مبتلا به سینوزیت مزمن را مبتلا به پولیپ بینی دانست چرا که برخی از بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن فاقد این شرایط می باشند. برخی از علائم پولیپ بینی همراه با سینوزیت مزمن ممکن است با یکدیگر مشترک باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • درد در ناحیه سر و صورت
  • درد در ناحیه دندان های فک بالا
  • آبریزش های شدید بینی و هم چنین از ناحیه پشت بینی
  • گرفتگی های مداوم بینی 
  • احساس فشار بر روی پیشانی و صورت
  • خرو پف در طی خواب شبانه

تشخیص پولیپ بینی

 

پولیپ بینی

 

پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی معمولا یک معاینه و سابقه بالینی از علائم افراد خواهند داشت. معمولا برای یک تشخیص دقیق تر از روش های دیگری بدین منظور کمک می گیرند از جمله این روش ها می توان به آندوسکوپی بینی اشاره نمود که به صورت سرپایی امکان انجام آن در مطب نیز وجود دارد. برای پی بردن به اطلاعات دقیق تری در مورد پولیپ ها مانند محل دقیق قرار گیری و اندازه آن روش های تصویربرداری ام آر آی  (MRI) و سی تی اسکن نیز ممکن است استفاده گردد. 

درمان پولیپ بینی 

برخی از افراد سعی می کنند شرایط زمینه ای مانند گرفتگی بینی و سینوزیت های مزمن همراه با آن درمان گردد. بدین منظور درمان های دارویی ممکن است تجویز گردد. در مورد کوچک کردن پولیپ های بینی درمان های دارویی بیشتر بر پایه کورتیکواستروئیدها معمولا تجویز می گردد. این داروها به صورت اسپری بینی، خوراکی و تزریقی وجود دارند که بر حسب شرایط بیمار انتخاب خواهند شد. در برخی از موارد ممکن است پزشک برای خارج کردن پولیپ های بزرگتر که باعث مشکلات تنفسی می گردند، اقدامات تهاجمی تری مانند جراحی را پیشنهاد دهد. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص گوش و حلق و بینی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید