علائم گلو درد باکتریایی

0
16,689
668011.jpeg alt_text
668011.jpeg caption

گلو درد یکی از نشانه های ابتدایی و معمول برای اکثر سرماخوردگی ها می باشد. برای درمان گلودرد ها شناخت عامل آن ها ضروری است. به طور کلی سرماخوردگی ها با دو منشاء ویروسی و باکتریایی بروز می کنند. عامل باکتریایی بروز سرماخوردگی و ایجاد گلودرد، باکتری استرپتوکوک پیوژنز می باشد. این باکتری قادر است گلو دردهای چرکی را ایجاد نماید. 

علل گلودرد

برخی از شایع ترین دلایل برای بروز این حالت عبارتند از:

سرماخوردگی ویروسی

ورم لوزه

کشیدن سیگار

خشکی یا آلودگی هوا

وجود مواد آلرژیک در هوا

علائم گلو درد باکتریایی

گلودردهای باکتریایی معمولا خود را به صورت شدیدتر ظاهر می سازند و ممکن است برخی از علائم بالینی زیر را نشان دهند:

بلع همراه با درد که حتی شامل قورت دادن آب دهان می گردد

لوزه های متورم، قرمز و با دانه های سفید رنگ

درد گلوی ناگهانی

در التهاب لوزه علاوه بر برخی از علائم گفته شده ممکن است برخی از علائم دیگر مانند تشدید بوی دهان، تغییر صدا و تورم غدد لنفاوی گردن مشاهده گردد. 

درمان گلو درد

برای یک درمان مناسب معمولا تشخیص درست علت درد گلو ضروری می باشد. بهتر است روند تشخیص را به پزشک معالج خود بسپارید. بعد از تشخیص معمولا روند درمانی طی می گردد. در صورتی که این درد گلو ناشی از یک سرماخوردگی ساده باشد معمولا طی چند روز برطرف می گردد. چنان چه عامل ایجاد کننده باکتری باشد معمولا داروهای آنتی بیوتیکی جزو گزینه های درمانی برای این حالت خواهند بود. باید به این نکته دقت شود که این داروها معمولا برای سرماخوردگی معمولی و سرماخوردگی ویروسی بی تاثیر می باشند و نباید مورد مصرف قرار گیرند. بیماری التهاب لوزه نیز همانند سرماخوردگی ها ممکن است تحت تاثیر دو عامل ویروسی و یا باکتریایی به وجود بیاید، در این حالت نیز انتخاب روش درمانی بستگی به علت ایجاد کننده آن خواهند داشت. برخی از درمان های معمول که می توان برای کنترل کردن درد گلوی ناشی از سرماخوردگی به کار برد عبارتند از:

 

برای کاهش درد و التهاب می توان از داروهای مسکن ضد التهابی که بدون نسخه قابل تهیه می باشند استفاده نمود. از جمله این داروها استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن می باشد. البته در مورد استفاده آسپرین برای کودکان باید به این نکته توجه نمود که این دارو می تواند در کودکان باعث ایجاد سندرم ری گردیده و اختلالات شدید مغزی و حتی مرگ را با خود به همراه داشته باشد. 

برخی از قرص های مکیدنی حاوی عصاره اکالیپتوس می توانند گلودرد را تسکین دهند. 

علاوه بر این موارد برخی از درمان های خانگی گلو درد نیز می توانند به اندازه کافی موثر واقع شوند مانند:

استراحت کردن

نوشیدن مایعات فراوان

مصرف غذاهای گرم و غیر تحریک کننده مانند سوپ

استفاده از بخور

اجتناب از مصرف غذاهای تند، سرخ کردنی و پر ادویه

بهتر است که گلودرد با عامل باکتریایی استرپتوکوک بدون درمان رها نشود چرا که می تواند شرایط جدی تری مانند بیماری تب روماتیسمی را در کودکان ایجاد نماید. این بیماری قادر است دریچه های قلبی را تحت تاثیر قرار داده و تا بزرگسالی نیز هم چنان ادامه داشته باشد. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید