علت بروز گودی کمر

0
6,562
750519.jpeg alt_text
750519.jpeg caption

گودی کمر یکی از ناهنجاری های ستون فقرات است و به معنای افزایش بیش از حد طبیعی قوس کمر می باشد و به آن لوردوز می گویند. در شرایط طبیعی زاویه کمـري خـاجی ۳۰ درجه و در افراد داراي لوردوز میزان این زاویه بیشتر از 30 درجه است.

 علت هاي بروز لوردوز کمري 

1. ضعف عضلات شکم و عضلات نگهدارنده ستون فقرات و عضلات ران

2. چاقی شکمی

3. زایمانهاي مکرر

4. در رفتگی دو طرف لگن خاصره 

5. استفاده بیش از حد از کفش پاشنه بلند 

6. انحنای غیرطبیعی ستون فقرات که بطور مادرزادی وجود دارد

7. کوتاهی عضله پسوآس و رکتوسفموریس

8. کوتاهی عضلات ناحیه کمر 

9. لوردوز جبرانی درنتیجه بروز (قوز) کیفوز پشتی

10. بیماری های عضللنی اسکلتی

در نتیجه بروز لوردوز کمری، در ستون فقرات برای جبران کیفوز یا قوز ایجاد می شود. شکم برآمده و رو به جلو شده و به مرور زوائد مهره های ستون فقرات به یکدیگر نزدیک می شوند. با ادامه یافتن لوردوز کمری، به اعصاب و عروق خارج شده از فواصل بین مهره ها فشار آمده و ممکن است علائم عصبی ایجاد شود و فرد از گز گز و بی حسی در ناحیه پاها شکایت داشته باشد. مهمترین عارضه بروز لوردوز کمری، کمردرد است که با ایستادن طولانی مدت تشدید می شود.

تشخیص لوردوز کمری

گودی کمر

برای تشخیص قطعی لوردوز کمری علاوه بر استفاده از عکس رادیوگرافی و اندازه گیری زاویه کمـري در عکس مـی تـوان از خـط شـاقولی بـراي تشخیص لوردوز کمر استفاده کرد. برای اینکار از دو وسیله اندازهگیري بـه نامهـاي کلینـومتر و خـط کـش انعطاف پذیر استفاده کنند.

حرکات اصلاحی برای درمان لوردوز کمری

اولین اقدام در درمان لوردوز کمری تقویت عضلات شکم است. برای اینکار به پشت خوابیده و در حالیکه زانوهای خود را خم کرده اید قسمت فوقانی تنه و سر و گردن را بالا بیاورید و چند ثانیه نگه دارید. انجام درازنشست نیز برای تقویت عضلات شکم بسیار مفید است. برای تقویت عضلات ران رو به شکم خوابیده و یک پا را از مفصل ران بدون خم کردن زانو بالا بیاورید و چند ثانیه نگه دارید. تین حرکت را با پای دیگر نیز تکرار کنید.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص ارتوپدی ما نوبت بگیرید.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید