علت بوی بد دهان و روش های درمان آن

0
1,039
90291.jpeg alt_text
90291.jpeg caption

بوی بد دهان یکی از مشکلات رایج در جامعه است که افراد بسیاری از وجود ان رنج می برند. این مسئله حتی میتواند موجب کاهش اعتماد به نفس در فرد و اجتناب از صحبت کرن در جمع شود زیرا هنگام مکالمه ممکن است بوی بد دهان فرد موجب ازار افراد روبرو یا کناری شود و حتی گاهی موجب ترد اطرافیان میگردد.  بنابراین در این مقاله برانیم تا درمورد علل ایجاد کننده بوی بد دهان و راه کارهایی برای رفع ان بپردازیم. 

تعریف بوی بد دهان

بوی بد دهان یا هالیتوز به انتشار بوی بد از حفره دهان هنگام صحبت کردن یا بازدم می گویند. منشا بوی بد دهان میتواند از حفره دهان شامل زبان، لثه، دندان ها و لوزه ها، مری، معده و گاهی بینی باشد. در مواردی بوی بد دهان در زمینه بیماری های جدی دیگری است که در ادامه به ان می پردازیم. 

علل ایجاد کننده بوی بدن دهان 

 علل و بیماری های مختلفی میتواند موجب ایجاد بوی بد دهان گردد که در اینجا به بررسی برخی از مهمترین انها میپردازیم

حفره دهان و بینی

گاهی عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک نزدن، بروز جرم روی زبان و بین دندان ها می تواند عامل بوی بد دهان باشد. همچنین گاهی عفونت و ابسه های لثه بعلت خرابی دندان ها عامل بوی بد دهان میگردد. رعایت بهداشت دهان و مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بعد از صرف غذا به رفع این مشکل کمک میکند. همچنین خشکی دهان در مواردی مثل استرس و روزه داری نیز میتواند موجب ایجاد یا تشدید این حالت گردد. 

لوزه ها

یکی از علل رایج بوی بد دهان بخصوص در کودکان ، عفونت لوزه ها و گلودرد است که در این حالت فرد از علایم دیگری مثل گلودرد، بزرگی غدد لنفاوی و گاهی تب رنج میبرد. درمان عفونت گلو با انتی بیوتیک به رفع این مشکل کمک میکند. در کسانی که لوزه های ته حلقی حالت حفره حفره دارند یا به اصطلاح لوزه سنگ پایی دارند احتمال گیر افتادن ذرات غذایی و تخمیر انها در لوزه ها وجود دارد. در این حالت اگر فرد ذرات غذایی را با دست از بین حفرات خارج نکند، ماندن و فساد ذرات غذایی موجب ایجاد بوی بد دهان میگردد

بینی 

گاهی از اوقات بروز سینوزیت مزمن در افراد و وجود ترشحات چرکی پشت حلقی عامل ایجاد کننده بوی بد دهان است که با درمان انتی بیوتیکی ضد سینوزیت و غرغره مکرر اب نمک قابل برطرف شدن است. 

رفلاکس

یکی دیگر از علل ایجاد کننده بسیار شایع بوی بد دهان در افراد بخصوص صبح هنگام بعد از بیدار شدن از خواب  وجود رفلاکس است. بازگشت اسید معده در هنگام خواب نه تنها خود عاملی برای ترش کردن و بوی بد دهان است بلکه با ایجاد پوسیدگی در دندان ها وضعیت را بدتر میکند. 

یبوست 

یبوست مزمن و طولانی مدت یکی دیگر از علل ایجاد کننده بوی بد دهان و کاهش اشتها در افراد است. 

عادات غذایی

افرادی که عادت به مصرف سیر و پیاز فراوان همراه با غذا دارند معمولا از بوی بد دهان رنج میبرند. 

بیماری های جدی

یکی از علل ایجاد کننده بوی بد دهان در افراد دیابتی، عدم کنترل قند خون، افزایش ناگهانی قند و بروز اسیدوز در بدن است.  در افراد دیابتی وقتی چربی ها شکسته می شوند باعث تولید ماده ای بنام کتون میگردند که موجب بروز بوی بدی در دهان فرد و همچنین ایجاد علایمی مثل دل درد و تهوع ، استفراغ و حتی سختی در تنفس می گردد.  این حالت یک اورژانس پزشکی محسوب میگردد.  همچنین کودکانی که از بیماری های خاص ژنتیکی رنج میبرند ممکن است تنفس با بوی خاصی همراه باشد.  افزایش سطح اوره در نتیجه اختلال کارکرد کلیه میتواند موجب بروز بویی شبیه ماهی گردد. از سایر علل کمتر شایع میتوان به مصرف سیگار، الکل، روزه داری و حتی تغییرات هورمونی در سیکل عادات ماهیانه اشاره کرد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید