علل درد ناف در بارداری

0
36,310
556051.jpeg alt_text
556051.jpeg caption

یک بارداری نرمال به طور طبیعی حدود ۳۷_۴۲ هفته طول میکشد. این مدت شامل سه دوره سه ماهه می باشد. سه ماهه اول از زمان لقاح تا پایان هفته ۱۲ طول می کشد‌. در این دوران سلول حاصل لقاح (سلول تخم)،در دیواره رحم لانه گزینی کرده و به واسطه جفت با خون مادر در ارتباط هست و مواد غذایی و اکسیژن را از مادر می گیرد‌. در این ایام، ارگانهای بدن شکل پیدا می کنند. و جنین از پایان هفته چهارم ضربان قلب دارد. درسه ماهه دوم بارداری، جنین رشد کرده ارگانها شروع به تکامل می کنند. حرکات جنین در این ایام شروع میشود و جنسیت او نیز در این دوران تعیین میشود.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

تکامل ریه

در سه ماهه سوم بارداری عمده رشد جنین شامل وزن گیری و رشد قدی جنین هست. تکامل ریه جنین در این ایام کامل میشود.

علل درد ناف

از ابتدای بارداری، رحم در حفره لگن قرار دارد.به تدریج با رشد جنین و افزایش کشیدگی و بزرگی رحم، رحم در بیرون از حفره لگنی قرار گرفته و وارد حفره شکم میشود. در این دوران فوندوس رحم در موازات ناف لمس می شود.این اتفاق حدود هفته ۱۸ تا ۲۰ بارداری اتفاق می افتد. این اتفاق منجر میشود که مادر فشار زیادی در حفره شکم خود حس کند و هرچقدر به اوخر بارداری نزدیک شود، با وزن‌گیری جنین، این فشار افزایش پیدا می کند. به همین علت زنان باردار به تدریج از اواخر بارداری احساس درد در ناحیه ناف دارند.

علل بیرون زدگی ناف

حتی برخی به علت افزایش فشار داخل شکم، دچار فتق (بیرون زدگی) ناف می شوند که معمولا پس از بارداری هم قابل برگشت هست. فتق ناف در بارداری هم ممکن هست سبب حساس شدن آن و ایجاد یک درد مختصر شود. گاهی اوقات و به صورت نادر، ممکن هست روده ها دچار فتق به داخل ناف شوند و احتباس روده ها منجر به درد شود. در موارد نادر میتواند دچار گانگرن و نکروز روده ها نیز شود. کشیدگی پوست میتواند سبب التهابات پوستی شود و مادر در چنین مواقعی احساس خارش و سوزش در ناحیه شکم خود دارد. در چنین مواقعی چرب کردن و هیدراته کردن پوست می تواند از علائم آنها بکاهد. علاوه بر این درد که علت آن کشیدگی رحم و ایجاد فشار در شکم هست و در اواخر بارداری دیده میشود، در اوایل بارداری هم ممکن هست در داخل شکم درد ایجاد شود که معمولا به علت کشیدگی لیگامانهای نگهدارنده رحم هست که به دنبال بزرگ شدن رحم اتفاق می افتد. این درد ها معمولا طبیعی هست و از نظر شدت هم خفیف هستند. اگر شدت آن زیاد باشد جهت بررسی بیماریهای گوارشی، لازم هست که توسط متخصص داخلی ویزیت معاینه شوند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید