پاسخ سوالات رایج در خصوص ویروس کرونا (کووید 19)

0
1,096
355733.jpeg alt_text
355733.jpeg caption

 

قرنطینه به معنای جدا کردن شخص یا گروهی از افرادی است که در معرض یک بیماری مسری قرار گرفته اند اما علایم بیماری  را ندارند. قرنطینه معمولاً به اندازه دوره کومون و یا نهفتگی  بیماری واگیردار خواهد بود ( یعنی مدت زمانی که نیاز است تا از زمان در معرض بیماری قرار گرفتن تا شروع علایم بیماری طی شود) . برای COVID-19، دوره قرنطینه 14 روزپس از مواجهه با فرد بیمار است زیرا دوره نهفتگی برای این ویروس 2 تا 14 روز است. کسی که از قرنطینه COVID-19 رها شده است، خطر شیوع ویروس به دیگران را ندارد زیرا در طول دوران قرنطینه دچار بیماری نشده است.

 

  • آیا ممکن است ویروس کرونا از طریق مواد غذایی منتقل گردد؟

معمولاً تصور می شود كه کرونا ویروس ها از طریق قطرات تنفسی از شخصی به فرد دیگر منتقل می شوند. در حال حاضر، هیچ مدرکی برای پشتیبانی از انتقال COVID-19 از راه  غذا وجود ندارد. قبل از تهیه یا خوردن غذا بسیار مهم است که حداقل 20 ثانیه  دست ها را با آب و صابون بشویید. در طول روز از دستمال برای پوشاندن سرفه یا عطسه خود استفاده کنید و بعد از پاک کردن بینی، سرفه یا عطسه یا رفتن به دستشویی ، دستان خود را بشویید. البته این احتمال وجود دارد که فرد با لمس  سطح بسسته بندی مواد غذایی آلوده به ویروس، و سپس لمس دهان یا بینی به این ویروس آلوده شود. به طور کلی، به دلیل زنده ماندن ضعیف ویروس کروناروی سطوح، احتمالاً احتمال  بسیار کمی از راه محصولات غذایی یا بسته بندی آنها وجود دارد.

 

  • آیا احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق بسته های پستی وجود دارد؟

 کروناویروس ها اغلب توسط قطرات تنفسی پخش می شوند. اگرچه ویروس می تواند برای مدت کوتاهی در برخی از سطوح زنده بماند، بعید است که از طریق نامه های داخلی، بین المللی، محصولات یا بسته بندی ها پخش شود. با این وجود، ممکن است افراد با لمس کردن یک سطح یا شیء آلوده به ویروس و سپس لمس کردن دهان، بینی یا احتمالاً چشمان خود، COVID-19 را دریافت کنند، اما  این روش اصلی ابتلا به بیماری نیست. 

 

  • آیا در زمان پاندمی کرونا می توان خون اهدا کرد؟

نیاز به اهدای خون همشیگیست و در زمان پاندمی کرونا نیز این نیاز همچنان وجود دارد. دستورالعمل های بهداشتی در کلیه پایگاه های انتقال خون انجام می شود بطوری که فتصله تخت ها از هم حداقل دو تا سه متر بوده و مکان از تهویه مناسب برخوردار باشد. در صورتی که به بیماری کرونا مبتلا نیستید و یا با فرد مبتلا به بیماری کرونا اخیرا تماسی نداشته اید، با رعایت اصول پیشگیری می توانید همچنان به پایگاه های اهدای خون مراجعه کرده و خون خود را اهدا کنید.

 

  • آیا افرادی که از لنز های تماسی استفاده می کنند یبیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟

هنوز مدرکی دال بر اینکه افرادی که از لنز های تماسی استفاده می کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کرونا هستند وجود ندارد. اما استفاده کنندگان از لنز های تماسی باید مراقب بیشتری از لنز های خود بعمل آورند. معمولا این افراد عادت داند که دست خود را دائما به سمت چشم هایشان می برند. در صورتیکه که دست آلوده به ویروس کرونا باشد احتمال انتقال آن به چشم و ایجاد بیماری وجود دارد. افرادی که از لنز ا استفاده کنندگان لنزهای تماسی باید به  عادتهای بهداشتی خود ادامه دهند تا از جلوگیری از انتقال هرگونه عفونت مربوط به لنزهای تماسی جلوگیری کنند. مانند همیشه شستن دست ها با آب و صابون قبل از دست زدن به لنزها  توصیه می شود . مایع آنتی باکتریالی که برای نگهداری و شستشوی لنز ها استفاده می شود ویروس کرونا را از بین می برد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید