کورتاژ تشخیصی چیست؟

0
22,592
223469.jpeg alt_text
223469.jpeg caption

کورتاژ تشخیصی یا نمونه برداری از رحم عملی تشخیصی درمانی است که جهت بررسی سلامت رحم انجام می گیرد. از این روش برای تشخیص بسیار از مشکلات رحمی از قبیل خونریزی های غیر طبیعی رحمی و یا سقط جنین انجام می گیرد. این عمل حدود بیست تا سی دقیقه به طول می انجامد و نیازمند بیهوشی عمومی و یا اسپاینال (نخاعی) است. در برخی موارد نیز می توان از بی حسی موضعی در ناحیه دهانه رحم استفاده کرد.

نحوه انجام عمل کورتاژ

سپس فرد روی صندلی مخصوص و تحت پوزیشن خاصی قرار گرفته و با ابزاری بنام اسپکولوم دهانه رحم در معرض دید قرار می گیرد. سپس میله هایی به نام بوژی که قطر های آنها متفاوت است (از قطر کم به قطر زیاد) وارد رحم شده تا به تدریج دهانه آن باز گردد. پس از آنکه دهانه رحم به حد مورد نیاز باز شد با استفاده از ابزاری به نام کورت دیواره رحم تراشیده شده و نمونه بدست آمده جهت بررسی به آزمایشگاه ارسال می گردد. پس از عمل بیمار چند ساعت تحت نظر باقی می ماند و پس از آن می تواند با همراه ترخیص گردد. پس از عمل لکه بینی تا چند روز ادامه خواهد داشت و ممکن است درد خفیفی احساس شود که با مصرف مسکن قابل کنترل است. برای جلوگیری از عفونت رحمی پس از کورتاژ معمولا توسط پزشک آنتی بیوتیک تجویز می گردد.

در چه مواردی لازم است کورتاژ تشخیصی انجام گیرد؟ 

1. خونریزی غیر طبیعی رحم پس از یائسگی یا خونریزی های شدید حین عادت ماهیانه و یا لکه بینی و خونریزی در وسط سیکل ماهیانه که می تواند ناشی از اختلالات هورمونی، پولیپ های اندومتر، میوم های رحمی، هیپرپلازی یا رشد بیش از حد دیواره رحم، تومورهای بدخیم یا سقط جنین باشد.

2. خارج کردن بقایای بارداری داخل رحم پس از سقط جنین یا زایمان (در این حالت کورتاژ بیشتر جنبه درمانی دارد)

3. بررسی اختلالات رحمی دیده شده در تصویر برداری (کورتاژ تشخیصی برای ضخامت زیاد دیواره رحم در سونوگرافی و یا غیر طبیعی بودن مخاط رحم)

4. بررسی، تخلیه و ارزیابی مایع تجمع یافته در حفره رحمی (چرک یا خون)

5. ختم بارداری و خروج مواد بارداری در موارد حاملگی مولار (که جنین در آن تشکیل نشده است)

6. درمان خونریزی های رحمی که با درمان دارویی بهبود پیدا نکرده است

7. خارج کردن پولیپ ها کوچک رحمی

عوارض کورتاژ تشخیصی

پس از کورتاژ تشخیصی ، رحم مستعد عفونت است و بنابراین در صورت وجود تب، ترشحات چرکی یا بد بو از واژن و درد شدید شکم نیاز به مراجعه فوری به پزشک می باشد. نامنظی عادت ماهیانه نیز از دیگر عوارض کورتاژ می باشد. در موارد نادری، دستکاری حفره رحمی باعث ایجاد چسبندگی هایی داخل حفره رحم می شود که به آن سندرم آشرمن گفته می شود. سندرم آشرمن از علل ایجاد ناباروری است. بدلیل اینکه حفره رحمی پس از کورتاژ مستعد عفونت است، در مورد برقراری رابطه جنسی پس از کورتاژ حتما با پزشک مشورت شود و به هیچ عنوان از تامپون و یا هر وسیله ای که وارد واژن می شود استفاده نگردد.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید