علائم افسردگی که باید بدانیم

0
1,243
علائم افسردگی

افسردگی چه علائمی دارد؟

بسیاری از افراد عقیده دارند که بیماری افسردگی بیماری عصر مدرن است؛ با شهری شدن زندگی‌ها و تغییر سبک زندگی شیوع این بیماری در جوامع مختلف گریزناپذیر است. ممکن است شما هم نگران ابتلا به این بیماری باشید. در متن پیش رو قصد داریم شما را با علائم بیماری افسردگی و دلایل بروز آن آشنا کنیم.

در این مقاله خواهید خواند:

  • آیا من افسردگی دارم؟
  • چه علائمی نشان‌دهنده افسردگی است؟
  • دلایل بروز افسردگی چیست؟

آیا من افسردگی دارم؟

ناراحتی یا عدم احساس شادی لزوما به معنای افسردگی نیست؛ ما عادت داریم وقتی حالمان خوب نیست یا موضوعی ناراحتمان کرده است، از لفظ افسردگی استفاده کنیم.

علائم افسردگی

پیشنهاد مطالعه: 11 داروی گیاهی و مکمل که به درمان افسردگی کمک می‌کنند

اما در اصطلاح پزشک افسردگی یا اختلال افسردگی عمده (MDD)،به مراتب پیچیده‌تر است.برخی علائم اختصاصی هستند که به تشخیص بیماری افسردگی از یک حس ناراحتی گذرا کمک می‌کنند.

چه علائمی نشان‌دهنده افسردگی است؟

ناامیدی

بیماری افسردگی یک اختلال خلقی است که بر روی احساس کلی شما نسبت به زندگی اثر می‌گذارد؛ حس ناامیدی نسبت به زندگی یکی از علائم شایع بیماری افسردگی است.

حس بی‌ارزشی، احساس گناه و نفرت از خود سایر احساساتی هستند که فرد افسرده ممکن است با آن‌ها دست و پنجه نرم کند. فرد مبتلا به افسردگی ممکن است دائما از خودش بپرسید که :« تقصیر من چیست؟» و یا «خب هدف از این کار چیست؟»

از دست دادن اشتیاق

به دنبال افسردگی ممکن است اشتیاق یا لذت از انجام کارهایی را که پیش از این دوست داشتید، از دست بدهید. از دست دادن اشتیاق یا کنار گذاشتن کارهایی که پیش از این انجام می‌دادید- درس خواندن، بیرون رفتن با دوستان یا انجام ورزش- از دیگر علائمی است که می‌تواند نشان‌دهنده ابتلا به بیماری افسردگی باشد.

کاهش میل جنسی از دیگر علائمی است که می‌تواند نشان‌دهنده ابتلا به افسردگی باشد.

افزایش خستگی و مشکلات خواب

یکی از دلایلی که ممکن است به خاطر آن اشتیاق‌تان را به انجام دادن کارهایی که پیش از این دوست داشتید از دست بدهید، احساس خستگی است. ابتلا به افسردگی سطح انرژی را پایین می‌آورد و باعث می‌شود که فرد مبتلا عموما احساس خستگی بکند. این احساس خستگی ممکن است آنقدری شدید بشود که فرد مدت زیادی از روز را بخوابد.

اضطراب

با وجود این که ثابت نشده است که افسردگی باعث ایجاد حس اضطراب می‌شود، اما این دو عموما با یکدیگر دیده می‌شوند؛ علائم اضطراب شامل:

  • عصبی بودن و احساس بی‌قراری
  • احساس ترس یا خطر کردن
  • افزایش تعداد ضربان قلب
  • افزایش تعداد تنفس
  • افزایش تعریق
  • انقباض عضلات
  • اختلال تمرکز

تحریک‌پذیری در مردان

علائم افسردگی در جنسیت‌های مختلف با یکدیگر فرق می‌کند. افسردگی در مردان ممکن است خودش را به صورت احساس خشم، تحریک‌پذیری، سومصرف مواد و یا رفتارهای پرخطر نشان بدهد. علاوه بر این مردان نسبت به زنان کمتر به دنبال درمان افسردگی می‌روند.

تغییر در اشتها و وزن

اشتها و وزن ممکن است به دنبال افسردگی تغییر کند. این تغییرات در افراد مختلف با هم فرق می‌کند؛ در برخی افراد افسردگی ممکن است باعث افزایش اشتها و افزایش وزن شود، در حالی که در سایرین منجر به کاهش اشتها و درنتیجه کاهش وزن ‌شود.

علائم افسردگی

یک نشانه این که تغییرات رژیم غذایی مرتبط با افسردگی است یا خیر این است که آیا این تغییرات عمدی بوده اند یا خیر؛ در صورتی که عمدی نبوده باشند بیشتر احتمال دارد که در نتیجه افسردگی باشند.

احساسات غیرقابل کنترل

افسردگی می‌تواند باعث تغییر سریع خلق و خو شود؛ یک اتفاق کوچک برای عصبانی شدن شما کافی است. در ادامه سریعا غمگین و ناراحت می‌شوید و گریه می‌کنید. این تغییرات دست شما نبوده و به راحتی نمی‌توانید کنترلشان کنید. بنابراین ممکن است علامتی از ابتلا به افسردگی باشند.

فکر کردن به مرگ

افسردگی گاهی با خودکشی همراهی دارد؛ در سال 2013 به گفته سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا(CDC) 42 هزار نفر در اثر اقدام به خودکشی در ایالات متحده آمریکا مرده اند.

اغلب افراد پیش از اقدام به خودکشی علائمی از خود نشان می‌دهند؛ این افراد ممکن است در این باره صحبت کنند و یا برای انجام آن اقدام کنند. درصورتی که احساس کردید یک نفر در آستانه خودکشی است:

  • با اورژانس تماس بگیرید
  • تا رسیدن کمک، فرد را تنها نگذارید
  • هر گونه دارو، وسایل تیز یا هر آن چه که می‌تواند با استفاده از آن به خودش آسیب بزند از جلوی دستش بردارید
  • به او گوش کنید؛ اما او را تهدید یا سرزنش نکنید. سعی کنید با او همدلی کنید

دلایل بروز افسردگی چیست؟

دقیقا مشخص نیست که افسردگی برای چه ایجاد می‌شود؛ مشابه سایر اختلالات اعصاب و روان عوامل مختلفی در ایجاد افسردگی دخیل هستند:

  • تفاوت‌های زیستی یا بیولوژیک

به نظر می‌رسد که در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی رخ داده است؛ این تغییرات هنوز مشخص نیست اما به نظر می‌رسد در شناخت علل بروز افسردگی می‌توانند کمک‌کننده باشند.

  • مواد شیمایی مغزی

انتقال‌دهنده‌های عصبی مواد شیمیایی طبیعی در مغز هستند که می‌توانند در ابتلا به افسردگی نقش داشته باشند. تحقیقات اخیر نشان داده است که تغییر در عملکرد و نحوه اثر این اتقال‌دهنده‌های عصبی می‌تواند نقش ویژه‌ای در تغییر خلق و ابتلا به افسردگی ایفا کند.

  • هورمون‌ها

هورمون ها موادی هستند که تسط غدد درون‌ریز بدن در خون ترشح شده و پیام‌های بدن را به مناطق مختلف می‌رساند. تغییر سطح و عدم تعادل این هورمون‌ها می‌تواند سبب بروز علائم افسردگی شود. این تغییرات ممکن است به دنبال بارداری، زایمان، مشکلات تیروئیدی، یائسگی و یا موارد دیگر رخ بدهد.

  • مسائل ژنتیکی

به نظر می‌رسد ابتلا به افسردگی در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند بیشتر است؛ بنابراین به نظر می‌رسد ژنتیک در ابتلا به این بیماری دخالت دارد.

نکته پایانی

درصورتی که چند تا از علائم گفته‌شده را برای بیش از دو هفته داشتید، احتمال دارد که شما به اختلال افسردگی عمده یا MDD مبتلا باشید. درصورت ابتلا به افسردگی لازم است که سریعا برای دریافت درمان اقدام کنید.

افراد زیادی در جهان مبتلا به افسردگی هستند؛ درمان‌های زیادی از تغییر سبک زندگی گرفته تا داروها در حال حاضر برای درمان افسردگی دردسترس است؛ فارغ از شدت و علائمی که دارید، کمک گرفتن از یک فرد متخصص در این زمینه بهترین راه برای درمان و جلوگیری از پیشرفت علائم است.

شما می‌توانید با استفاده از سامانه آنلاین طبینجا از روانشناس ما مشاوره بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید